Περιστέρι – Τενερίφη 54-80

Περιστέρι – Τενερίφη 54-80

Οι Ισπανοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης από το ξεκίνημα, η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανέστατη και η ομάδα των Δυτικών προαστίων υποτάχθηκε άνευ όρων εντός έδρας για το BCL.

Εξ’ αρχής η διαφορά των δύο ομάδων ήταν γνωστή. Το φιλόδοξο Περιστέρι απέναντι στην 4η ομάδα του ισπανικού πρωταθλήματος. Η 10η αγωνιστική του Basketball Champions League δεν έκρυβε κάποια έκπληξη, καθώς όσο και να ήθελε πριν την αναμέτρηση το συγκρότημα του Νίκου Παπανικολόπουλου να είναι ανταγωνιστικό, η Τενερίφη ήταν άλλη κλάση. Οι Ισπανοί πέρασαν από το «Ανδρέας Παπανδρέου» με το ευρύ 80-54, υποχρεώνοντας το Περιστέρι στην 4η του ήττα στην διοργάνωση και παρέμειναν στην κορυφή του ομίλου τους.

Η ηττημένη ομάδα των Δυτικών Προαστίων είχε ως κορυφαίο τον Γάιο Σκορδίλη με 10 πόντους, σε ένα ματς που έχασε και στις τέσσερις περιόδους από την παρέα του Γιώργου Μπόγρη (7 π., ¾ δίπ., 3 ριμπ.).

Η διαφορά των δύο ομάδων στο παρκέ ήταν εμφανέστατη. Οι Ισπανοί έκαναν αισθητή την παρουσία τους από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και με τον Γκιέλο προηγήθηκαν γρήγορα με 10 πόντους (7-17). Το Περιστέρι πλησίασε με τον Χάτσερ (11-17), όμως οι Ισπανοί δεν είχαν έρθει για βόλτα στην χώρα μας. Ο Χουέρτας μοίραζε, οι υπόλοιποι εκτελούσαν, και με δύο τρίποντα του Ντίεζ η διαφορά εκτοξεύχθηκε στους 14 πόντους με την περίοδο τελικά να λήγει στο 15-26.

Η Τενερίφη δεν σταμάτησε να επιτήθεται, με το Περιστέρι να μένει χαμηλά στο σκορ στην αρχή της δεύτερης περιόδου. Με επιμέρους 11-4 οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν με 18 πόντους (19-37), με τον Κονατέ αργότερα να κάνει το +20 για την ομάδα του (23-43). Ο Γκρέι ήταν η αιτία για μία μικρή αντίσταση (30-44), για να οδηγηθούν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες με το +15 (32-47) της Τενερίφη να είναι απαγορευτικό για την ομάδα του Παπανικολόπουλου.

Δεν άλλαξε και πολύ η εικόνα για τους γηπεδούχους. Η ομάδα των Δυτικών Προαστίων μείωσε σε 36-49 με τον Μόουζες, αλλά ο Σερμαντίνι μαζί με τον Χουέρτας έστειλαν την απόσταση των δύο ομάδων στους 21 πόντους (38-59) με 3:55 να απομένουν για το δεκάλεπτο.

Η ισπανική ομάδα ανέβασε κι άλλο την πίεσή της και ουσιαστικά πήγε να τελειώσει το ματς από την τρίτη περίοδο, τελειώνοντας το δεκάλεπτο στο 44-66.
Το Περιστέρι είχε αποδεχθεί την ήττα. Η τέταρτη περίοδος ήταν διαδικαστική με τους δύο προπονητές να ανοίγουν το ροτέισον και να δίνουν λεπτά σε όλους τους παίκτες. Ο Λούντμπεργκ πραγματοποίησε το +25 για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι από την στιγμή που… κάθισαν στο +20 δεν άφησαν την απόσταση να πέσει κάτω απ’ αυτά τα επίπεδα.
Αυτή ήταν η 4η ήττα του Περιστερίου στο BCL, με την Τενερίφη του Γιώργου Μπόγρη να είναι πρωτη και καλύτερη στον όμιλο με 9-1 ρεκόρ.

Τα δεκάλεπτα: 15-26, 32-47, 44-66, 54-80

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ