Νίζνι – Περιστέρι 82-76

Νίζνι – Περιστέρι 82-76

Το Περιστέρι πάλεψε με νύχια και με δόντια για να πάρει τη νίκη στη Ρωσία, αλλά ο Μπράουν οδήγησε τη Νίζνι στην επιτυχία.

Ίσως να μην μάθουμε ποτέ αν στο μπάσκετ η… ομορφιά είναι ότι δεν υπάρχει ισοπαλία και πως πάντα κάποιος πρέπει να νικά. Έστω για ένα σουτ, έστω για κάποιες λεπτομέρειες, στις οποίες ενίοτε κρύβεται ο… διάβολος, ενίοτε η… ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού. Το Περιστέρι έχασε από τη Νίζνι (82-76), σ’ ένα ματς που αν ήταν ποδοσφαιρικό, θα μπορούσαμε να πούμε με στόμφο «η ισοπαλία ήταν το δικαιότερο των αποτελεσμάτων».

Ο Νίκος Παπανικολόπουλος είχε αρκετούς παίκτες στη λογική του αγώνα, ενεργούς στην επίθεση, αλλά στο πρώτο μισό το πρόβλημα ήταν κυρίως στην άμυνα. Και ειδικότερα στο ότι δεν μπορούσαν οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» να σταματήσουν τον Μπράουν. Αυτός ήταν που έκανε τη διαφορά, αυτός που αποφάσισε στο τέλος για το ποιος θα φύγει νικητής.

Ο Χάτσερ με 14 πόντους, ο Μορέιρα με 18, ο Κίνγκσλεϊ με 10, ο Γκρέι με 15, είδαν το δίδυμο Τζέικινς και Μπράουν να τους παίρνει την μπουκιά από το στόμα. Κι αν ο Τζέκινς ήταν πιο συνεπής στο σκοράρισμα, ο Μπράντον Μπράουν είχε και 4 ριμπάουντ, και 5 ασίστ, αλλά κυρίως τους καθοριστικούς πόντους στο τέλος. Θετικό ήταν και το ντεμπούτο του Παρκς (10 πόντοι, 5 ριμπάουντ). Αν για κάτι μπορεί να έχει παράπονο ο κόουτς του Περιστερίου είναι για την παραγωγικότητα των παικτών του από τη γραμμή των βολών.

Μια άστοχη βολή του Κίνγκσλεϊ, ένα τρίποντο κι ένα κλέψιμο του Μπράουν, ένα φάουλ που τον έστειλε στη γραμμή της φιλανθρωπίας, με τρεις προσπάθειες από τις οποίες εκμεταλλεύτηκε μόνο τη μία (78-73) κι η πλάστιγγα έμοιαζε να γέρνει για τη Νίζνι. Καλάθι του Κάζινς, κλέψιμο του Μορέιρα και φάουλ από τον Παρκς, μισή χαρά για το Περιστέρι από τη γραμμή των βολών (78-76) και τα τελευταία 26’’ έμοιαζαν μια… αιωνιότητα.

Τα… δώρα είχαν τελειώσει, ο Μπράουν με 2/2 βολές έδωσε στους Ρώσους αέρα δύο επιθέσεων (ένα σουτ δεν έφτανε για την ελληνική ομάδα) και τα 23 δευτερόλεπτα στο ρολόι ήταν ασφυκτικά λίγος χρόνος. Το άστοχο σουτ του Γκρέι, έδωσε και… τυπικά τέλος στην προσπάθεια για ανατροπή, όχι όμως και για την πρόκριση, καθώς ακόμα το Περιστέρι είναι μέσα στο κόλπο. Έχασε το… τρένο για την τρίτη θέση και θα παλέψει με την Μπάμπεργκ για να προκριθεί.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 45-38, 62-63, 82-76.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ