Μπούργκος – ΑΕΚ 93-76

Μπούργκος – ΑΕΚ 93-76

Από τη στιγμή που έχασε (και) τον Κιθ Λάνγκφορντ, η ΑΕΚ γνώρισε… διπλή ήττα από την Μπούργκος και πλέον παλεύει για τη δεύτερη θέση.

Είχε τα… μύρια όσα προβλήματα, δέχθηκε και το τελικό χτύπημα και τώρα πρέπει να παλέψει για να διατηρήσει τα κεκτημένα η ΑΕΚ. Η ήττα από την Μπούργκος ήρθε μετά από 40 αγωνιστικά λεπτά, με το ταμπλό να γράφει ΧΧΧ, όμως στην πραγματικότητα όλα τέλειωσαν στο 6.05’’, όταν ο Κιθ Λάνγκφορντ αποχώρησε με μυϊκό πρόβλημα στον προσαγωγό. Από εκεί και πέρα η «Ένωση» κατάρρευσε! Πάλεψε για τη διαφορά, αλλά δεν πήρε τίποτα.

Το 13-6, τη στιγμή του τραυματισμού του Αμερικανού (αγωνίστηκε για 5.58’’, καθώς δεν ξεκίνησε στην πεντάδα) έγινε 24-13 και στο 15’ το σκορ έδειχνε 42-21. Ο Ζήσης ήταν εκείνος που το πίστευε περισσότερο από κάθε άλλον, ο Γκραντ έκανε κι αυτός ό,τι περνούσε από το χέρι του, αλλά η άμυνα έμοιαζε με… μαλακό τυρί, από αυτά που χρησιμοποιούν οι Ισπανοί στα… τάπας.

Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 54-34 και 67-47 στο 27’. Κάπου εκεί ο «δικέφαλος» έβγαλε αντίδραση, μείωσε σε 68-55, αλλά με συνοπτικές διαδικασίες πήγε ξανά στο +19 (76-57). Το τρένο της νίκης είχε χαθεί, έμενε η μάχη για να κρατήσει τη διαφορά των 8 πόντων, με την οποία είχε νικήσει στο «Νίκος Γκάλης».

Με τους πρώτους πόντους του Γιαννόπουλου, πέντε λεπτά πριν τη λήξη, η ΑΕΚ κατέβασε τη διαφορά στο 81-67, κρατώντας «ζωντανές» τις ελπίδες, ώστε να έχει το πάνω χέρι σε ενδεχόμενη ισοβαθμία (αυτή τη στιγμή οι δύο ομάδες είναι στην ίδια θέση). Κι ο Χάρης με τρίποντο μείωσε την απόσταση (81-70).

Μια κακή επίθεση (επιθετικό του Ρέι), απούσα η άμυνα λέι απ του Ριβέρο και τα κεφάλια πάλι μέσα (83-70). Χάθηκε ένα λεπτό, με εκατέρωθεν κακό μπάσκετ, αλλά ο Γιαννόπουλος είχε πάρει φωτιά και με τρίποντο μείωσε σε 83-74. Το 5ο φάουλ (χωρίς λογική) του Γιάνκοβιτς έστειλε τον Μπενίτε στη γραμμή άνεσης και με 2/2 βολές πήγε στο +11 (85-74).

Ο Ζήσης ήταν εξαιρετικός, αλλά ο ΜακΦάντεν (αόρατος μέχρι τότε) «τιμώρησε» τον παλιό του προπονητή με 2/2 τρίποντα και 2/2 βολές (93-76), δίνοντας στην Μπούργκος αυτό που ήθελε: Διπλή νίκη. Ο Μπενίτε ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ο Άπιτς βοήθησε, αλλά ο ΜακΦάντεν μίλησε στο τέλος. Εκτός του εκπληκτικού Ζήση, ο Γιαννόπουλος με τον Γκραντ ήταν συγκριτικά οι καλύτεροι.

Τα δεκάλεπτα: 24-13. 54-34, 74-57, 93-76.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ