Ράστα Βέχτα – ΑΕΚ 70-81

Ράστα Βέχτα – ΑΕΚ 70-81

Διαστημική η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, έβαλε τις βάσεις για τη νίκη στη Γερμανία και απλά διαχειρίστηκε την κατάσταση στο δεύτερο μισό.

Αν η ΑΕΚ έχανε από τη Ράστα Βέχτα θα έμπλεκε σε… σενάρια αποκλεισμού, παρότι οι νίκες που είχε δεν δικαιολογούσαν τέτοια εξέλιξη. Κανείς δεν ήθελε να… παίξει με την τύχη του, γι’ αυτό κι οι παίκτες της «Ένωσης» μπήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια, πέτυχαν παρά έναν 30 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, έκλεισαν το ημίχρονο με 51 κι έκαναν εύκολη τη ζωή τους. Το τελικό 70-81 ήταν προϊόν έξυπνης διαχείρισης των «κιτρινόμαυρων».

Οι Γερμανοί αιφνιδιάστηκαν από την επιθετική άμυνα, αλλά και την επιθετική πολυφωνία των παικτών της ΑΕΚ. Ζήσης, Γιάνκοβις, Ρέι, Γκραντ, Τολιόπουλος, Χρυσικόπουλος, αλλά και Ματσιούλις, και Τσάλμερς, είχαν συμμετοχή στο μπροστά μέρος του γηπέδου, ενώ στην άλλη πλευρά μόνο ο Σίμπσον προβλημάτιζε, αλλά ένας… κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη. Με 20 πόντους διαφορά, το εκπληκτικό μπάσκετ που έπαιζε η ελληνική ομάδα, το δεύτερο μισό ήταν εύκολα διαχειρίσιμο.

Οι γηπεδούχοι δεν θα το παρατούσαν, μείωσαν σε 45-58, αλλά η ΑΕΚ ήταν πολύ καλή για να προβληματιστεί, μπήκε κι ο Γιαννόπουλος στην εξίσωση για να κάνει ακόμα πιο πλούσια την επιθετική συγκομιδή του «δικεφάλου», το σκορ έγινε με συνοπτικές διαδικασίες 47-67, το πρώτο κύμα της αντεπίθεσης είχε αναχαιτιστεί, η «Ένωση» είχε ανακτήσει τη διαφορά του ημιχρόνου και παράλληλα είχαν απαλειφθεί τα 9/20 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Το σημαντικότερο, είχε κοπεί η όρεξη των παικτών της Ράστα, που έβλεπαν ότι όσο κι αν προσπαθούσαν δεν έκλεινε η ψαλίδα.

Το δεύτερο κύμα αντεπίθεσης έγινε στο πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου, με τον Σίμπσον να συνεχίζει μόνος του να απειλεί το ελληνικό καλάθι και τη διαφορά να πέφτει στους 12 (60-72, με τον Αμερικανό να έχει μέχρι εκείνο το σημείο 23 πόντους). Στο 37 η Ράστα μείωσε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στους 8 πόντους (67-75), αλλά το κλέψιμο του Γιάνκοβιτς και το αντιαθλητικό που κέρδισε έβαλε τα πράγματα ξανά στη σειρά τους.

Άστοχος ο Τσάλμερς, επιθετικό ριμπάουντ ο Σλότερ, ασίστ ο Ζήσης στον Σλότερ που κάρφωσε με μανία και σε συνδυασμό με τη 1/2 βολές του Βλάντο, η διαφορά πήγε ξανά σε διψήφιο (67-78), έμεναν 69’’, άρα δεν μπορούσε τίποτα να σταματήσει την ΑΕΚ, που με τη νίκη της «κλείδωσε» την πρόκριση και σε συνδυασμό με την ήττα της Μπούργος από τη Χάποελ βρέθηκε στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 13-29, 31-51, 49-67, 70-81.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ