Οι Ισπανοί λένε «ναι» στο final-8 της BCL

Οι Ισπανοί λένε «ναι» στο final-8 της BCL

Η χώρα που έχει χτυπηθεί όσο λίγες από τον κορωνοϊό, λέει «ναι» στην πρόταση για ολοκλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ τον Σεπτέμβριο.

Οι Ισπανοί δηλώνουν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη στο Τσάμπιονς Λιγκ και το γεγονός ότι η τελική φάση θα γίνει τον Σεπτέμβριο (και μάλιστα στο τέλος του). Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, καθώς η χώρα δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία και το τελευταίο που σκέφτονται αυτή τη στιγμή είναι πώς θα τελειώσει το BCL. Όπως και να ‘χει, οι διοικητικοί ηγέτες των ομάδων, που μετέχουν στη διοργάνωση της ΦΙΜΠΑ, υποστήριξαν δίχως δεύτερη σκέψη τον πρόταση των διοργανωτών.

Ο πρόεδρος της Τενερίφης, Φέλιξ Ερνάντες, δήλωσε στην El Dia: «Το BCL δεν ήθελε να ακυρώσει τη σεζόν. Το μοναδικό πρόβλημα είναι οι ημερομηνίες, πρέπει να προσαρμοστούν με την ACB. Μακάρι όντως να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο πρόβλημα, διότι θα σημαίνει ότι ξεπεράσαμε την πανδημία με τον κορωνοϊό».

Ο πρόεδρος της Μπούργος, Φέλιξ Σάντσο, δήλωσε στην El Correo: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος διότι είναι κάτι για το οποίο πάλεψα προσωπικά. Η φετινή σεζόν έπρεπε να τελειώσει. Προτείναμε τη διεξαγωγή final-8, σε μια ημερομηνία που θα ήταν κατάλληλη για όλους. Μίλησα με τον Πατρίκ Κομνηνό και μου θύμισε ότι πέρυσι, όταν συναντηθήκαμε στη Μαδρίτη για να αιτηθούμε τη συμμετοχή μας στη διοργάνωση, του είχα αναφέρει την ελπίδα μου να παίξουμε στο final-4».

Ο πρόεδρος της Σαραγόσα, Ρεϊνάλντο Μπενίτο, δήλωσε στην El Heraldo: «Η απόφαση του BCL είναι πολύ θετική για εμάς, γιατί ανέκαθεν λέγαμε ότι πρέπει να τελειώσουμε τη σεζόν. Η μετακίνηση των αγώνων τον Οκτώβριο δημιουργεί προβλήματα σε αθλητικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά η ομάδα μου θα παραμείνει ισχυρός διεκδικητής του τίτλου κι ας είναι ο δρόμος πιο δύσκολος».

Για τους Ισπανούς είναι μια ελπίδα, το γεγονός ότι οι αθλητικές εξελίξεις μετατοπίζονται σε χρόνο, που θα έχουν (λογικά) ομαλοποιηθεί τα πράγματα, διαφορετικά δεν θα μπορούσαν εν μέσω πανδημίας, με όσα συμβαίνουν στην πατρίδα τους, να ασχοληθούν με το σπορ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ