Κομνηνός : «Οι ομάδες μας αξίζουν τα λεφτά τους»

Κομνηνός : «Οι ομάδες μας αξίζουν τα λεφτά τους»

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Τσάμπιονς Λιγκ δίνει τη δική του διάσταση στην απόφαση για το final-8 και μιλά για τις ομάδες και τα έπαθλα.

«Όλοι θα θέλαμε τα πράγματα να ήταν ιδανικά, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα κατάματα. Ειδικά σε μια κατάσταση, που δεν θα ομαλοποιηθεί γρήγορα, δεν είναι δυνατόν να βρεθεί ιδανική λύση για τις ομάδες. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν υπό αυτές τις συνθήκες».

Ο Πατρίκ Κομνηνός δεν μάσησε τα λόγια του. Ο εκτελεστικός διευθυντής του Τσάμπιονς Λιγκ μίλησε για το σήμερα, το αύριο, το final-8, δεσμεύτηκε ότι οι ομάδες θα πάρουν τα προβλεπόμενα χρηματικά έπαθλα γιατί το αξίζουν, ανέλυσε ακόμα και την ιδιαιτερότητα της συμμετοχής άλλων παικτών, στην τελική φάση της πιο απρόβλεπτης χρονιάς, στην ιστορία του αθλήματος.

«Σε μια εποχή φοβερής αβεβαιότητας, που δυστυχώς έχει κυριεύσει τον κόσμο, όπου το σημαντικό είναι η διατήρηση της σωματικής και ψυχολογικής υγείας, δεν θέλαμε να αφήσουμε τις ομάδες και τους φιλάθλους στην αναμονή, αλλά να τους δώσουμε ασφάλεια. Γι’ αυτό το συμβούλιο του BCL αποφάσισε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, όταν όλες οι χώρες που έχουν ομάδες, οι οποίες συμμετέχουν σε αυτό, είναι σε θέση να το κάνουν» δήλωσε σε σερβική ιστοσελίδα ο κ. Κομνηνός και συμπλήρωσε:

«Πρώτα από όλα, πρέπει να εξασφαλιστεί η υγεία, η φυσιολογική προπόνηση και στη συνέχεια η επικοινωνία και οι μετακινήσεις. Αναμένουμε ότι αυτό θα συμβεί στο χρονικό πλαίσιο που έχουμε καθορίσει, αλλά είναι δεδομένο πως παράλληλα παρακολουθούμε καθημερινά την κατάσταση.

Το μπάσκετ, όπως κάθε άθλημα, παίζεται για τους φιλάθλους. Φανταστείτε το τέλος της σεζόν, το οποίο έχει σχεδιαστεί, έτσι ώστε να είναι μια αθλητική γιορτή για κάθε πόλη που το διοργανώνει, να γίνει χωρίς κοινό. Ποιος θα απολάμβανε κάτι τέτοιο;

Έχω πει ήδη ότι δεν υπάρχει ιδεατή λύση, υπό τις παρούσες συνθήκες, γεμάτες περιορισμούς, που κανείς δεν έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Αλλά αν σκεφτεί κανείς πως όλοι θέλουν να δουν το φινάλε μιας σεζόν, με ομάδες στο παρκέ και φιλάθλους στις κερκίδες, τότε μια ελαφρά τροποποιημένη κατάσταση στα ρόστερ είναι το μικρότερο από τα προβλήματά μας. Θα ήταν μια νίκη για το μπάσκετ, για όλους: τους φιλάθλους, τις ομάδες, τους παίκτες.

Ας είμαστε ρεαλιστές. Γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η περίοδος για τις ομάδες στην οικονομική βάση της. Επίσης, γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι εύκολο να στηριχθούν οικονομικά. Αν μπορέσουμε να τις βοηθήσουμε, θα το κάνουμε. Το ότι η διοργάνωση θα διαρκέσει λιγότερο, δεν μειώνει την ομορφιά του μπάσκετ, ή τις προσπάθειες των ομάδων κατά τη διάρκεια αυτών των τριών μηνών. Για αυτό πιστεύουμε ότι τα χρηματικά έπαθλα που είχαν συμφωνηθεί θα πρέπει να παραμείνουν ως έχουν. Οι ομάδες πραγματικά τα αξίζουν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ