Αναβαθμίζεται το Τσάμπιονς Λιγκ, τρεις προσθήκες

Αναβαθμίζεται το Τσάμπιονς Λιγκ, τρεις προσθήκες

Η διοργάνωση της ΦΙΜΠΑ κερδίζει έδαφος καθώς τρεις σημαντικές ομάδες ήρθαν να δώσουν πρεστίζ στο BCL και να το κάνουν ανταγωνιστικό.

Υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα στην Ευρωλίγκα και τη ΦΙΜΠΑ, που επιχειρεί μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ να δημιουργήσει ανάχωμα, μια διοργάνωση που ακόμα κι αν δεν μπορεί να γίνει το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, να… παίζει άμυνα. Σε αυτή την προσπάθεια, η συμφωνία με τρεις ομάδες, που δεν είναι από το πάνω ράφι, αλλά έχουν το ενδιαφέρον τους, δημιουργεί νέα δεδομένα, προσθέτει πρεστίζ στο BCL, ανεβάζει τις μετοχές του και τον πήχη.

Νταρουσάφακα, Ρίτας Βίλνιους και Μπιλμπάο θα είναι από τη νέα σεζόν κομμάτι του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό, που συζητιόταν μέρες, ανακοινώθηκε επίσημα. Οι τρεις ομάδες έχουν καθεμιά διαφορετικά όπλα στη φαρέτρα της. Για παράδειγμα η ομάδα από το Βίλνιους έχει πλούσια ιστορία, με 2 τίτλους EuroCup, 5 λιθουανικά πρωταθλήματα και 3 εγχώρια κύπελλα, ούσα μαζί με τη Ζαλγκίρις οι πιο μεγάλες δυνάμεις στη χώρα.

Η Νταρουσάφακα μπορεί να μην είναι Φενέρ κι Εφές, αλλά έχει αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα, έχει κατακτήσει το Eurocup, ενώ φέτος αναδείχθηκε κυπελλούχος Τουρκίας και δεδομένου ότι δεν υπάρχει πρωταθλητής, είναι η ομάδα που κατέκτησε τον μοναδικό τίτλο στη γειτονική χώρα. Η Μπιλμπάο είναι… φτωχός συγγενής σε σχέση με τα ισπανικά μεγαθήρια, αλλά και την πληθώρα ομάδων από τους Ίβηρες στην Ευρωλίγκα, όμως δεν παύει να είναι ισπανική ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ