ACB : Κέρδισε την Μπαρτσελόνα ο Γιάνκοβιτς, στο Copa η Τενερίφη των Κατσικάρη-Βασιλειάδη

ACB : Κέρδισε την Μπαρτσελόνα ο Γιάνκοβιτς, στο Copa η Τενερίφη των Κατσικάρη-Βασιλειάδη

Η Ανδόρα του Βλάντο Γιάνκοβιτς έκανε πάρτι κόντρα στην Μπαρτσελόνα (102-92) που συνεχίζει να απογοητεύει, ενώ η Τενερίφη των Κατσικάρη-Βασιλειάδη πήρε μια άνετη νίκη κόντρα στην Εστουδιάντες (77-59) και θα βρεθεί στην 8αδα του Copa Del Rey. Δείτε ποιές είναι οι υπόλοιπες ομάδες.

Δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι με τίποτα η Μπαρτσελόνα. Παρά το γεγονός ότι πήραν τη νίκη κόντρα στην Μπάμπεργκ, οι Μπλαουγκράνα δεν μπορούν να χτίσουν σερί, καθώς ηττήθηκαν άνετα στην έδρα της Ανδόρα (102-92). Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς μέτρησε 5 πόντους και 5 ριμπάουντ, με τον Γιάκα Μπλάζιτς να ξεχωρίζει με 18 πόντους. Από πλευράς Μπάρτσελόνα ο Τομά Ερτέλ είχε 19 πόντους και 8 ασίστ, με τον Αλεξάνδρο Βεζένκοφ να προσθέτει 11 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Την παρουσία της στο Copa Del Rey εξασφάλισε η Τενερίφη του Φώτη Κατσικάρη, η οποία, λίγο πριν υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ, επικράτησε άνετα της Εστουδιάντες με 77-59. Η ομάδα των Κανάριων Νήσων βελτιώσε το ρεκόρ της σε 10-7, με τον Κώστα Βασιλειάδη να μετράει 6 πόντους, 3 ασίστ και 4 κλεψίματα και τον Ματέους Πονίτκα να σταματάει στους 22 πόντους.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, αν και έπαιζε χωρίς τον Λούκα Ντόντσιτς που ταλαιπωρείται από αμυγδσαλίτιδα, πήρε ένα άνετο διπλό στην έδρα της Χιπουθκόα. Γι’ αυτό θα πρέπει να ευχαριστεί τον Τζέι Σι Κάρολ, ο οποίος ήταν εκπλητικός με 28 πόντους (7/10 τρίποντα) σε 20’ συμμετοχής. Ο Χενκ Νόρελ με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ ξεχώρισε για τους ηττημένους.

Περίπατο έκανε η Μπασκόνια κόντρα στην Μπέτις (94-70), αφήνοντας πίσω την εντός έδρας ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο. Ο Τορνίκε Σενγκέλια ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα έχοντας 22 πόντους και 8 ριμπάουντ, με τους Τζάνινγκ και Τίμα να προσθέτουν από 15. Οι Βάσκοι βελτιώσαν έτσι το ρεκόρ τους σε 10-7 με το τέλος του α’ γύρου.

Μια σπουδαία νίκη πήρε η Βαλένθια, η οποία επικράτησε της Φουενλαμπράδα με 88-72. Οι δύο ομάδες, μαζί με την Μπαρτσελόνα, βρίσκονταν ισόβαθμες στη δεύτερη θέση, όμως οι πρωταθλητές εκμεταλλέυθηκαν τις ήττες των άλλων δύο διεκδικητών και ανέβηκαν μόνοι δεύτεροι με ρεκόρ 12-5. Στο 11-6 έπεσε η ομάδα της Μαδρίτης, όπως οι Μπλαουγκράνα. Μαρτίνεθ (18π.) και Έρικ Γκριν (17π.) οι κορυφαίοι στη νίκη των νυχτερίδων.

Η Ουνικάχα Μάλαγα πήρε τη νίκη κόντρα στη Γκραν Κανάρια (94-87), η οποία παρά την ήττα της θα βρεθεί στο Copa Del Rey ως διοργανώτρια, αφήνοντας εκτός την 8η Μούρθια. Κορυφαίος των Ανδαλουσιάνων ο εκπληκτικός Γκιόργκι Σερμαντίνι με 23 πόντους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής:

Χιπουθκόα – Ρεάλ Μαδρίτης 84-98
Βαλένθια – Φουενλαμπράδα 88-72
Ανδόρα – Μπαρτσελόνα 102-92
Μπασκόνια – Ρεάλ Μπέτις 94-70
Μπιλμπάο – Ομπραντόιρο 74-84
Ουνικάχα Μάλαγα – Γκραν Κανάρια 94-87
Σαραγόσα – Μπούργος 73-79
Τενερίφη – Εστουδιάντες 77-59
Μπανταλόνα – Μούρθια 62-71

H βαθμολογία της ACB:

Αναλυτικά οι 8 ομάδες που θα βρεθούν στο Copa Del Rey: Ρεάλ Μαδρίτης, Βαλένθια, Μπαρτσελόνα, Φουενλαμπράδα, Μπασκόνια, Τενερίφη, Ουνικάχα Μάλαγα, Γκραν Κανάρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ