Αποκαλύψεις Χάκετ για Ολυμπιακό, Σπανούλη και ΤΣΣΚΑ!

Αποκαλύψεις Χάκετ για Ολυμπιακό, Σπανούλη και ΤΣΣΚΑ!

Ο Ντάνιελ Χάκετ σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην αποχώρηση του από την ΤΣΣΚΑ, ενώ μίλησε και για τον Ολυμπιακό, αλλά και για τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Ντάνιελ Χάκετ μίλησε για την αποχώρησή του από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, την επιστροφή του στην Ιταλία και τη Βίρτους, καθώς για το τι σημαίνει για εκείνον ο Ολυμπιακός.

Ακόμα ο Ιταλός γκαρντ αναφέρθηκε στο πως τον βρήκε η απόφαση της ομάδας να τον αφήσει ελεύθερο, ενώ μίλησε και για τον κόσμο των πειραιωτών αλλά και για τον… προπονητή Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντάνιελ Χάκετ στη Nova:

Για την επιστροφή στην Ιταλία για λογαριασμό της Βίρτους:

«Είναι μία ακόμη πρόκληση, ένα ακόμη κεφάλαιο, το οποίο αντιμετωπίζω με μεγάλο ενθουσιασμό. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, που ανήκω σε έναν τόσο ιστορικό σύλλογο. Επιστρέφοντας πίσω στην πατρίδα μου, την Ιταλία, είναι επίσης κάτι πολύ καλό. Τα παιδιά μου έχουν μεγαλώσει και το να περάσω εκεί το υπόλοιπο της καριέρας μου είναι κάτι που ήθελα να κάνω».

Για τα σχεδόν τέσσερα χρόνια στη Ρωσία και την απόφαση να αποχωρήσει εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία:

«Ήταν δύσκολο τόσο για εμένα, όσο και για τους πρώην συμπαίκτες μου και την πρώην ομάδα μου. Φυσικά κανείς δεν θέλει τον πόλεμο. Κανείς δεν αξίζει τον πόλεμο. Δεν αξίζουμε να το βλέπουμε. Ανθρώπους να υποφέρουν και να πεθαίνουν. Είναι κάτι που συμβαίνει. Σε αυτή τη στιγμή κάθισα κάτω με την οικογένεια μου και συζητήσαμε ποια ήταν η καλύτερη επιλογή για εμένα και για εκείνους.

Φυσικά συζήτησα με τον προηγούμενο πρόεδρο, τον Αντρέι Βατούτιν και αποφασίσαμε πως ήταν η στιγμή να αποχωρήσω. Θα είμαι πάντα ευγνώμων και πραγματικά εκτιμώ τις αναμνήσεις που έχω από όλα αυτά τα χρόνια με την ΤΣΣΚΑ, τον κόουτς Ιτούδη και όλους τους ανθρώπους στον σύλλογο και φυσικά τους συμπαίκτες μου. Ήταν η στιγμή να προχωρήσω και προς το παρόν είμαι χαρούμενος».

Για τον Δημήτρη Ιτούδη και το γεγονός πως ανέλαβε την εθνική ομάδα της Ελλάδας:

«Δεν έχω πολλά να πω. Όσα έχει πετύχει μιλούν για τον εαυτό του. Είναι ένας άνθρωπος που νοιάζεται πραγματικά. Θέλει πάντα να κερδίζει. Κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση πιέζει τους παίκτες του για το καλύτερο. Νομίζω πως είχα μεγάλη βελτίωση υπό τις οδηγίες του και με όλο το σταφ. Είχαμε επίσης καλές σχέσεις και εκτός γηπέδου. Σίγουρα η παρουσία του στην ΤΣΣΚΑ θα τον βοήθησει στο νέο ξεκίνημα του στην εθνική ομάδα».

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο ο Ολυμπιακός:

«Είναι ένα κεφάλαιο της καριέρας μου. Η πρώτη μεγάλη εμπειρία εκτός Ιταλίας, όταν έφυγα από το Μιλάνο. Βρήκα έναν σύλλογο, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Με παρουσίες σε Final-4 και διαδοχικούς τίτλους στην Ευρωλίγκα, με τον Βασίλη (σ.σ. Σπανούλη), τον Μάντζαρη, τον Παπανικολάου και όλα τα παιδιά. Ξέρεις εκείνη την περίοδο ήμουν κάτι καινούργιο για εμένα, εκτός Ιταλίας, αλλά βρήκα τεράστιο πάθος για το μπάσκετ. Η Θύρα 7, όλοι οι φίλαθλοι, η ατμόσφαιρα στο γήπεδο και η αγάπη των οπαδών για τον Ολυμπιακό ήταν κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ»

Για την κίνηση να φιλήσει το σήμα του Ολυμπιακού στο κέντρο του γηπέδου, στην πρώτη του επιστροφή στο ΣΕΦ ως αντίπαλος:

«Δεν ήταν μια κίνηση, αλλά κάτι που ένιωσα σωστό να κάνω εκείνη τη στιγμή. Θα είμαι πάντα ευγνώνων. Ήταν συναισθηματικό. Ποτέ δεν ήθελα να τελειώσω την σχέση μου με τον Ολυμπιακό με αυτό τον τρόπο, με τον τραυματισμό. Δεν κατάφερα να ολοκληρώσω τη δεύτερη χρονιά μου. Ένιωσα ότι κάτι έχασα, ότι κάτι μου πήραν. Οπότε αυτό ήταν κάτι για να δείξω τον σεβασμό μου στον σύλλογο. Όταν περνάς δύο χρόνια σε ένα μέρος, χτίζεις όμορφες σχέσεις με τον σύλλογο, τους φιλάθλους και όποιον βρίσκεται εκεί»

Για το αν περίμενε να αποχωρήσει:

«Ειλικρινά, όχι. Δεν περίμενα να αποχωρήσω. Ήθελα να έχω τη δυνατότητα να επιστρέψω στο παρκέ. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, είναι δουλειά. Αποφάσισαν να μην πάρουν το ρίσκο με έναν παίκτη που ήταν εκτός δράσης για πολύ καιρό. Δεν είμαι θυμωμένος αφού την ίδια στιγμή αυτή η απόφαση μου έδωσε μεγαλύτερο κίνητρο να πιέσω τον εαυτό μου ακόμη περισσότερο».

Για τη στιγμή στον αγώνα με τη Βιλερμπάν που αγκάλιασε τον πατέρα του:

«Είναι πολύ σημαντική (σ.σ. η στήριξη). Υπάρχουν προσωπικά ζητήματα στις ζωές όλων των ανθρώπων. Εμείς είχαμε μία δύσκολη στιγμή το καλοκαίρι. Ο πατέρας μου δεν ήταν πολύ καλά. Δεν τον είδα για πολλούς μήνες και ήμουν λίγο ανήσυχος. Όταν τελικά κατάφερα να περάσω λίγο χρόνο μαζί του, ένιωσα μεγάλη ανακούφιση και σίγουρα ήμουν σε θέση να αποδώσω και να κερδίσουμε το παιχνίδι, παίζοντας καλά μπροστά του. Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που μοιραστήκαμε αυτή την αγκαλιά».

Για τον Βασίλη Σπανούλη και αν θεωρεί πως μπορεί να γίνει το ίδιο σπουδαίος προπονητής, όσο παίκτης:

«Ο Βασίλης ήταν ένας σπουδαίος ηγέτης. Ότι έκανε στο γήπεδο δεν χρειάζεται να ειπωθεί. Είναι μύθος. Γνωρίζω για αυτή τη νέα πρόκληση με νέα παιδιά από όλη την Ευρώπη. Ξέρω ότι και ο Ντούσαν Βούκσεβιτς είναι προπονητής σε ομάδα Next Generation. Μίλησα με τον Βασίλη και μου εξήγησε τι ακριβώς κάνει και είναι πολύ ενδιαφέρον. Έχει πολύ στέρεες ιδέες. Είναι οικογενειάρχης, του αρέσει να δουλεύει με νέα παιδιά και να βοηθάει το μπάσκετ γενικότερα. Οπότε είμαι σίγουρος πως θα τα πάει περίφημα σε αυτή τη νέα περιπέτεια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ