Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 71-69: O Μίροτιτς το πήρε πάνω του και… 1-1

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 71-69: O Μίροτιτς το πήρε πάνω του και… 1-1

Με τον Νίκολα Μίροτιτς να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 71-69 της Ρεάλ Μαδρίτης εντός έδρας και να φέρει τη σειρά των τελικών του ισπανικού πρωταθλήματος στο 1-1.

Σε ένα «Clasico» που τα είχε… όλα, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να επιβληθεί της Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 71-69 στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και να φέρει τη σειρά των τελικών στο 1-1, καθώς είχε προηγηθεί το μπρέικ της «βασίλισσας» στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι.

Η αναμέτρηση κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, χάρη στις δύο εύστοχες βολές του Κόρι Χίγκινς στα 27″, έπειτα από ένα φάουλ που κέρδισε από τον Γουόλτερ Ταβάρες, το οποίο σήκωσε πολύ συζήτηση από τους Μαδριλένου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν το ματς και να κάνουν το 2-0, όμως το σουτ του Φαμπιέν Κοζέρ δεν βρήκε στόχο.

Κορυφαίος για τους Καταλανούς ήταν ο Νίκολα Μίροτιτς που έκανε σχεδόν τα… πάντα ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 26 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Νικ Καλάθης μέτρησε 7 πόντους, 3 ασίστ και 3 ριμπάουντ. Από την άλλη πλευρά, 16 πόντους είχε ο Γκερσόν Γιαμπουσελέ.

Η Ρεάλ ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα, καταφέρνοντας από νωρίς να φτάσει σε μια διψήφια διαφορά την οποία όμως δεν μπόρεσε να διατηρήσει για πολύ. Όσο περνούσε η ώρα η Μπαρτσελόνα μείωσε και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες με σκορ 32-32.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στο δεύτερο ημίχρονο με τους δύο αντιπάλους να κάνουν τα πάντα για να πάρουν τη νίκη. Έτσι φτάσαμε στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα με το σκορ στην ισοπαλία. Ο Κόρι Χίγκινς κέρδισε φάουλ από τον Ταβάρες με 27″ να μένουν για το τέλος. Ο Αμερικανός ευστόχησε και στις δύο βολές για το 71-69 και έδωσε τη νίκη στους Καταλανούς, καθώς ο Κοζέρ αστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε στη συνέχεια.

Δεκάλεπτα: 13-17, 32-32, 56-54, 71-69

Δείτε ΕΔΩ στα στατιστικά του αγώνα*

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ