Ντατόμε: «Όταν στη Βίρτους άρχισαν να μιλούν για διαιτητές τότε κατάλαβα ότι θα πάρουμε τον τίτλο»

Ντατόμε: «Όταν στη Βίρτους άρχισαν να μιλούν για διαιτητές τότε κατάλαβα ότι θα πάρουμε τον τίτλο»

Ο Λουίτζι Ντατόμε μίλησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος για την Αρμάνι στη Euroleague, αλλά και για το πότε κατάλαβε ότι θα πάρει τον τιτλο.

Η Αρμάνι Μιλάνο κατέκτησε το πρωτάθλημα απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια, με τον Λουίτζι Ντατόμε να μιλά για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας του Έτορε Μεσίνα.

Ο Ιταλός φόργουορντ τόνισε πως όταν άκουσε τους αντιπάλους να μιλούν για τη διαιτησία ήξερε πως θα πάρει τον τίτλο, ενώ αναφέρθηκε και στην ευρωπαϊκή ταυτότητα του συλλόγου.

Οι δηλώσεις του Λουίτζι Ντατόμε:

Για τα δάκρυα στο μετά το πρωτάθλημα: «Η ένταση που συσσωρεύτηκε στην τελική φάση είχε πέσει ξαφνικά, με αγώνες κάθε δύο μέρες. Μια ψυχική ένταση και όχι μια σωματική. Όταν ο Μεσίνα διέταξε την αλλαγή μου, σήκωσα το βλέμμα μου και είδα την γεμάτη αρένα, τον κόσμο να τραγουδάει και να χοροπηδά, άκουσα το όνομά μου να φωνάζει και κοίταξα το σκορ στον πίνακα, συνειδητοποίησα ότι είχαμε κερδίσει το πρωτάθλημα και τα δάκρυα ήρθαν από μόνα τους ».

Για την κατάκτηση του τίτλου: «Ήταν τίτλοι κύρους και για το επίπεδο εκείνου του πρωταθλήματος, αλλά αυτό έχει μια ρομαντική αξία. Ως νεαρός είχα την ευκαιρία να κερδίσω το πρωτάθλημα και αναρωτιόμουν πώς θα ήταν να το κάνω με τη μεγάλη ομάδα. Τώρα ξέρω, ακόμα κι αν χρειάστηκαν πολλά χρόνια».

Για την αλλαγή της Αρμάνι στο ευρωπαϊκό στερέωμα: «Άλλαξε το καθεστώς της εταιρείας. Παλαιότερα, η Αρμάνι ήταν ένας καλά οργανωμένος σύλλογος, με μεγάλο μπάτζετ και ονόματα παικτών, αλλά δεν είχε ευρωπαϊκή υπόσταση. Σήμερα το έχει. Οι παίκτες που ήθελε έφτασαν, η ομάδα είναι όλο και πιο «δική της», κατά συνέπεια έφτασαν τα αποτελέσματα, αυτό το πρωτάθλημα είναι ο τέταρτος τίτλος σε δύο χρόνια, ο οποίος προστίθεται σε δύο συνεχόμενα πλέι οφ της Euroleague».

Για τη Βίρτους: «Όταν πριν ακόμα ξεκινήσει η σειρά, αυτοί από τη Μπολόνια άρχισαν να μιλάνε για το μπάτζετ μας, τους διαιτητές… Εκεί κατάλαβα ότι μας φοβόντουσαν και σκέφτηκα, θα πάρουμε αυτό το πρωτάθλημα».

Για την επόμενη μέρα: «Θα υπάρξουν νέες αφίξεις, αλλά η ομάδα είναι εκεί. Σε αυτά τα επίπεδα, το σημαντικό είναι η συνεχής πρόκριση στο Final Four, τότε έρχεται η κατάλληλη ευκαιρία για νίκη. Πέρυσι μπήκαμε σε αυτό, φέτος είχαμε την ατυχία να πιάσουμε αμέσως τους δις πρωταθλητές της Εφές στα πλέι οφ και… μελανιάσαμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ