Φρεσκάρει την Ολλανδία ο Κούμαν

Φρεσκάρει την Ολλανδία ο Κούμαν

Ο τεχνικός της Ολλανδίας, Ρόναλντ Κούμαν, ανακοίνωσε την αποστολή των Οράνιε για τα προκριματικά του Euro 2024, με πέντε παίκτες να είναι υποψήφιοι για την πρώτη τους συμμετοχή με τα πορτοκαλί.

Ο προπονητής της Ολλανδίας, Ρόναλντ Κούμαν, κάλεσε σήμερα (17/3) πέντε παίκτες χωρίς συμμετοχή στην εθνική, καθώς ανακοίνωσε τις επιλογές του για τα προκριματικά παιχνίδια του Euro 2024 εναντίον της Γαλλίας στο Παρίσι την επόμενη Παρασκευή (24/3) και του Γιβραλτάρ στο Ρότερνταμ στις 27 Μαρτίου. Η Ολλανδία βρίσκεται τον ίδιο προκριματικό όμιλο (2ο) με την εθνική μας, όπως επίσης με, Γαλλία, Ιρλανδία και Γιβραλτάρ.

Οι παίκτες της Φέγενορντ, Λουτσάρελ Χεερτρούιντα και Ματς Βίφερ, και ο τερματοφύλακας της Άντερλεχτ, Μπαρτ Φερμπρούγκεν, θα είναι μέρος της ομάδας για πρώτη φορά. Ο αμυντικός της Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ Σβεν Μπότμαν και ο επιθετικός του Άγιαξ του Άμστερνταμ, Μπράιαν Μπρόμπεϊ, έχουν κληθεί στο παρελθόν, αλλά δεν έκαναν την πρώτη τους συμμετοχή.

Διαβάστε επίσης: Ο Μαρινάκης έκανε ό,τι κανείς άλλος στην Ελλάδα – Οι 103 τίτλοι του Ερασιτέχνη στην εποχή του, τα εξηγούν όλα

Οι αναμετρήσεις αυτές  σημαίνουν και την επιστροφή δύο πολύ σημαντικών ποδοσφαιριστών και προσωπικοτήτων για τους Οράνιε, του πρώην αρχηγού Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ και του έμπειρου τερματοφύλακα Γιάπερ Σέλεσεν.

Ο 32χρονος Βαϊνάλντουμ, ο οποίος έχει 86 συμμετοχές, επέστρεψε μετά από τραυματισμό (κάταγμα στο πόδι) τον Αύγουστο, που είχε συνέπεια να χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, αν και η θέση του ήταν αμφίβολη καθώς δεν ήταν βασικός στην Παρί Σεν Ζερμέν. Τώρα είναι δανεικός στην Ρόμα.

Ο Σίλεσεν, 33 ετών και με 63 συμμετοχές, έμεινε εκτός της ομάδας του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον Λουίς Φαν Χάαλ, τον οποίο αντικατέστησε ο Κούμαν την 1η Ιανουαρίου.

Ο Άντριε Νόπερτ, ο οποίος ήταν ο τερματοφύλακας της Ολλανδίας στο Κατάρ παρά το γεγονός ότι δεν είχε αγωνιστεί πριν από το τουρνουά, είναι τραυματίας, όπως και ο μέσος της Αταλάντα Τέουν Κούπμαϊνερς.

Αναλυτικά οι κλήσεις του Ρόναλντ Κούμαν:

Τερματοφύλακες: Γιάσπερ Σίλεσεν (Ναϊμέγκεν), Μαρκ Φλέκεν (Φράιμπουργκ), Μπαρτ Φερμπρούργκεν (Άντερλεχτ)

Αμυντικοί: Νέιθαν Άκε (Μάντσεστερ Σίτι), Ντάλεϊ Μπλιντ (Μπαγερν), Σβεν Μπότμαν (Νιούκαστλ), Ματάις ντε Λιχτ (Μπάγερν), Ντένζελ Ντάμφρις (Ίντερ), Λουτσάρελ Χεερτρούιντα (Φέγενορντ), Τόρελ Μαλάσια (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) , Γούριεν Τίμπερ (Άγιαξ), Βίρτζιλ φαν Ντάικ (Λίβερπουλ)

Μέσοι: Στίβεν Μπέρχουις (Άγιαξ), Φρένκι ντε Γιονγκ (Μπαρτσελόνα), Μάρτεν ντε Ρουν (Αταλάντα), Ντέιβι Κλάασεν, Κένεθ Τέιλορ (Άγιαξ), Ματς Βίφερ (Φέγενορντ), Τζίνι Βαϊνάλντουμ (Ρόμα)

Επιθετικοί: Στίβεν Μπέργκβαϊν, Μπράιαν Μπρόμπεϊ ( Άγιαξ), Μέμφις Ντεπάι (Ατλέτικο Μαδρίτης), Κόντι Γκάκπο (Λίβερπουλ), Τσάβι Σίμονς (Αϊντχόφεν), Βάουτ Βέγκχορστ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ