Η Ευρωλίγκα «διέλυσε» την Μπουντιβέλνικ!

Η Ευρωλίγκα «διέλυσε» την Μπουντιβέλνικ!

Η ιστορική ομάδα του Κιέβου έκανε πριν από 4 χρόνια το όνειρο πραγματικότητα, αλλά τώρα πληρώνει τις συνέπειες...

Η Ευρωλίγκα είναι μια διοργάνωση που προσφέρει δόξα, κύρος, αναγνώριση, ενίοτε όμως το κόστος για όλα αυτά είναι δυσβάσταχτο. Και μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή. Κάτι που φαίνεται ότι ισχύει στην περίπτωση μιας από τις πλέον ιστορικές ομάδες της Ουκρανίας, της Μπουντιβέλνικ Κιέβου, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της διάλυσης!

Μετά από πολλά χρόνια στην αφάνεια η Μπουντιβέλνικ αναδύθηκε στο ευρωπαϊκό προσκήνιο στις αρχές της δεκαετίας του 2010 κάνοντας δύο εξαιρετικές σεζόν στο Eurocup. Tη σεζόν 2012-13, μάλιστα, με ηγέτη τον σημερινό άσο των Ατλάντα Χοκς, Μάλκολμ Ντιλέινι, έφτασε ως τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από την Μπιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη.

Αυτή η επιτυχία της, σε συνδυασμό με το ότι εκείνη την εποχή υπήρχε πολύ χρήμα στην Ουκρανία, ώθησε την Ευρωλίγκα στην απόφαση να την καλέσει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Η Μπουντιβέλνικ έκανε το όνειρο πραγματικότητα και αγωνίστηκε στην Ευρωλίγκα τη σεζόν 2013-14.

Για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, ανέβασε πάρα πολύ το μπάτζετ, πήρε ακριβούς παίκτες, όπως τους Λιθουανούς αδελφούς Λαβρίνοβιτς και τον σημερινό παίκτη του Ολυμπιακού, Γιάνις Στρέλνιεκς, και με προπονητή τον Άιναρς Μπαγκάτσκις κατάφερε να κάνει μόνο δύο νίκες στους 10 αγώνες της κανονικής περιόδου και να μείνει στην τελευταία θέση του ομίλου της.

Το χειρότερο, όμως, ήταν ότι χρεώθηκε ως… τα μπούνια. Κι επειδή η Ευρωλίγκα δεν την έκανε δεκτή στις επόμενες διοργανώσεις, διότι αυτό συμβαίνει όταν αποσυνδέονται τα εγχώρια πρωταθλήματα από τα πανευρωπαϊκά, τα χρέη σταδιακά την έπνιξαν. Και πλέον είναι ορατό το φάσμα της διάλυσής της.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η λιθουανική ιστοσελίδα krepsinis.net, η οικονομική κατάσταση της Μπουντιβέλνικ είναι πλέον τραγική και δεν μπορεί να φανεί συνεπής ούτε στις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος στην Ουκρανία για να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της χώρας. Κι αν δεν αλλάξει κάτι αυτό το καλοκαίρι, τότε θα κηρύξει πτώχευση και θα διαλυθεί. Και μιλάμε για μια ομάδα που υπάρχει εδώ και 56 ολόκληρα χρόνια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ