Η Μπασκόνια… σόκαρε τη Ρεάλ στη Μαδρίτη!

Η Μπασκόνια… σόκαρε τη Ρεάλ στη Μαδρίτη!

Μπρέικ με το… καλημέρα έκανε η Μπασκόνια επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με 94-90 στο WiZink Center και πήρε προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου στην Ισπανία.

Μετά από ένα ματς με εξέλιξη ντέρμπι, η Μπασκόνια νίκησε με 94-90 μέσα στη Μαδρίτη τη Ρεάλ και έκανε το 1-0 στους τελικούς του ισπανικού πρωταθλήματος. Ετσι έσπασε το πλεονέκτημα έδρας των Μαδριλένων, με το δεύτερο παιχνίδι να διεξάγεται και πάλι στην Μαδρίτη και συγκεκριμένα στις 15/6, δηλαδή την Παρασκευή.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Μπασκόνια είχε εξαιρετική αποτελεσματικότητα στην επίθεση σημειώνοντας 28 πόντους. Έτσι βρέθηκε να προηγείται ακόμη με 9π., με 58-67. Η Ρεάλ στη συνέχεια ανέτρεψε το σκηνικό και προσπέρασε,, όμως ο Σενγκέλια στο τέλος με 4 δικούς του πόντους αρχικά ισοφάρισε και στη συνέχεια έκανε το 84-88 «κλειδώνοντας» έτσι τη νίκη για τους Βάσκους.

Έξι παίκτες των νικητών ξεπέρασαν τους 11 πόντους, με κορυφαίο τον Λούκας Βιλντόσα με 16 (8/8 β., 1/1 δ., 2/3 τρ.), ενώ ο Βενσάν Πουαριέ πέτυχε 13. Για τη βασίλισσα, ο 35άχρονος Κάρολ πέτυχε 20 πόντους, ενώ ο Γιουλ που έχει επανέλθει για τα καλά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, πρόσθεσε 14. Από 12π. πέτυχαν οι Λούκα Ντόντσιτς και Έντι Ταβάρες.

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙ ΟΦ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ