Ντατόμε: «Δεν θα παίξω στα προκριματικά» (pic)

Ντατόμε: «Δεν θα παίξω στα προκριματικά» (pic)

Κατηγορηματικός σχετικά με τα «παράθυρα» της FIBA εμφανίστηκε μέσω Facebook ο Λουίντζι Ντατόμε. Ο Ιταλός άσος της Φενέρμπαχτσε πήρε την απόφαση να μη συμμετάσχει στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου τα οποία συμπίπτουν με τα ματς της Euroleague. Ο Πρωταθλητής Ευρώπης με την τουρκική ομάδα τόνισε μεταξύ άλλων πως τα «παράθυρα» της FIBA είναι μια ιδέα […]

Κατηγορηματικός σχετικά με τα «παράθυρα» της FIBA εμφανίστηκε μέσω Facebook ο Λουίντζι Ντατόμε.

Ο Ιταλός άσος της Φενέρμπαχτσε πήρε την απόφαση να μη συμμετάσχει στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου τα οποία συμπίπτουν με τα ματς της Euroleague.

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης με την τουρκική ομάδα τόνισε μεταξύ άλλων πως τα «παράθυρα» της FIBA είναι μια ιδέα που δε θα έπρεπε να υλοποιηθεί και ότι είναι το αποτέλεσμα πολέμου εξουσίας!

Αναλυτικά ο Ντατόμε έγραψε το εξής:

«Τα παράθυρα της FIBA είναι μια κακή ιδέα. Μπήκαν χωρίς να συναινέσουν οι ομάδες που πληρώνουν τους παίκτες. Η Φενέρμπαχτσε δεν μου έχει απαγορεύσει τη συμμετοχή, εγώ επιλέγω να μείνω με την ομάδα μου και να συνεχίσω την δουλειά μαζί της. Αλλιώς, θα χάσω κάποια σημαντικά παιχνίδια που μπορεί να μας κοστίσουν στη συνέχεια. Και δεν είμαι μόνο εγώ σε αυτή την κατάσταση, αλλά και οι Μέλι, Σλούκας, Κάλινιτς, Γκούντουριτς, Μαχμούτογλου, Ντίξον, Γκιουλέρ, Χερσέκ και Βέσελι 


Η FIBA κερδίζει χρήματα από τα προκριματικά, ενώ οι παίκτες δεν εισπράττουν κάτι από τις εθνικές τους, την ώρα που θα πρέπει να φύγουν από τους συλλόγους που πληρώνουν τον μισθό τους. Κάθε φορά που διάβαζα τις προτάσεις, ήμουν όλο και πιο σοκαρισμένος. Σύμφωνα με την τελευταία πρόταση της FIBA, ένας παίκτης της Euroleague που θα επέλεγε να αγωνιστεί στα «παράθυρα», θα έπρεπε να παίξει: Κυριακή στο πρωτάθλημα, Τρίτη στην Euroleague, Παρασκευή και Κυριακή με την εθνική του ομάδα, και Τετάρτη πάλι στην Euroleague.


Το μπάσκετ πρέπει πάντα να προτείνεται ως το καλύτερο δυνατό προϊόν για τους νέους και παλιούς οπαδούς. Χωρίς τους καλύτερους παίκτες (από το NBA και την Euroleague) αυτό δεν θα συμβεί. Αυτό δεν είναι το καλό του μπάσκετ.

Είναι το αποτέλεσμα ενός πολέμου εξουσίας, που βλάπτει μόνο τους οπαδούς, και σε αυτό το σημείο επίσης και τους παίκτες που βρίσκονται στη μέση των δύο πλευρών και πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στο δικό τους εθνικό και το κλαμπ. Τρέλα.

Καλή τύχη με τους προπονητή και τα αγόρια, φυσικά και θα τους υποστηρίξω».

Non parteciperò alle gare di qualificazione per il mondiale 2019.Qualcuno di voi ricorderà che con ogni probabilità mi…

Δημοσιεύτηκε από Luigi Datome στις Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ