Παντελάκης: «Είναι μία μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού, αλλά και του γυναικείου μπάσκετ»

Παντελάκης: «Είναι μία μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού, αλλά και του γυναικείου μπάσκετ»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Γιώργος Παντελάκης, εμφανίστηκε χαρούμενος για την ιστορική πρόκριση, ενώ τόνισε πως δεν χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα

Το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού έγινε το πρώτο που προκρίνεται στους ομίλους της Ευρωλίγκας και ο Γιώργος Παντελάκης μίλησε στο Sport24 Radio και αναφέρθηκε στην επιτυχία αυτή, την Νίκη Λευκάδας, το ΣΕΦ, αλλά και το υπάρχον ρόστερ της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Γιώργος Παντελάκης:

-Για το ενδιαφέρον του Ντέιβιντ Μπλατ για την γυναικεία ομάδα:

«Πριν αρχίσουμε την προετοιμασία μας, παρακολούθησα κάποιες προπονήσεις της ανδρικής ομάδας. Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι ένας δεκτικός άνθρωπος που μοιράζει απλόχερα τη γνώση και με βοήθησε σε κάποιες σκέψεις μου. Είναι ανοιχτόμυαλος και ενδιαφέρεται για το άθλημα. Μάλιστα μου είπε ότι έχει περάσει κι αυτός από το γυναικείο μπάσκετ στο ξεκίνημα της καριέρας του. Οπότε το να σου δίνει συγχαρητήρια ένας προπονητικός θρύλος των ευρωπαϊκών γηπέδων είναι μεγάλη τιμή και για τις παίκτριες και για εμένα.

Επίσης, αυτό που πρέπει να τονίσω είναι ότι μας βοήθησε πάρα πολύ, καθώς πήγε λίγο πίσω το πρόγραμμα των προπονήσεων της ανδρικής ομάδας για να κάνουμε προπονήσεις στο «Ειρήνης και Φιλίας». Και ξέρουμε ότι το πρόγραμμα της ανδρικής ομάδας είναι βεβαρυμένο. Ήταν κάτι καταπληκτικό. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς το ότι τόσο αυτός, όσο και η διοίκηση της ΚΑΕ μας βοήθησαν».

-Για την πρόκριση στους ομίλους της EuroLeague, παρότι οι περισσότεροι πίστευαν ότι ο Ολυμπιακός θα έχανε και τα δύο παιχνίδια των προκριματικών με τη Βίσλα με διψήφιες διαφορές:

«Το τελευταίο που είπατε ισχύει. Ήταν συγκεκριμένα τα στοιχεία που έπρεπε να επενδύσω για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Το πίστευα πάρα πολύ κι αυτό πέρασε στην ομάδα. Για εμάς ήταν τρομερό το πρώτο ματς. Παίξαμε για πρώτη φορά στο «Ειρήνης και Φιλίας», είχαμε πολύ σημαντική συμπαράσταση από τον κόσμο και όλοι στο τέταρτο δεκάλεπτο κατάλαβαν τι σημαίνει Ολυμπιακός. Έχοντας την ισοπαλία μετά τον πρώτο αγώνα, τα κορίτσια πίστεψαν ότι δεν υστερούν από αυτά της Βίσλα, διορθώσαμε κάποια πράγματα στη ρεβάνς και ήμασταν ανταγωνιστικοί και στην Κρακοβία».

-Για το δεύτερο παιχνίδι με την Βίσλα στην Κρακοβία:

«Είχαμε εστιάσει πάρα πολύ στο να σταματήσουμε τα τρεξίματα και τους αιφνιδιασμούς της Βίσλα και τα καταφέραμε, καθώς δε δεχθήκαμε κανέναν πόντο με αυτόν τον τρόπο. Παράλληλα, ελέγξαμε τα ριμπάουντ και είναι χαρακτηριστικό ότι είχαμε 16 επιθετικά κι αυτές μόλις 4, παρότι εμείς είμαστε πιο κοντές. Είχα πει στα κορίτσια να μη φοβηθούν το παιχνίδι και ότι αν ήμασταν κοντά στο σκορ θα βρίσκαμε τη λύση και θα νικούσαμε.

Το σημαντικό ήταν ότι δεν αφήσαμε την Βίσλα να τρέξει, καθώς θα χάναμε την επαφή με το σκορ και ότι ήμασταν κοντά στο τέλος. Άλλωστε, οι ελληνικές ομάδες, όταν τα παιχνίδια πηγαίνουν προς το φινάλε, έχουν την ψυχραιμία και το μέταλλο για να πάρουν τη νίκη».

-Για το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα:

«Είναι μία νίκη που μας βάζει σε έντονες σκέψεις. Είναι μία μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού, αλλά και του γυναικείου μπάσκετ. Επίσης, και προκρίθηκε και η Νίκη Λευκάδας (σ. σ. στο EuroCup), οπότε θα έχουμε δύο ελληνικές ομάδες στους ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Θα έχουμε για πρώτη φορά ομάδα στους ομίλους της Ευρωλίγκας, που υπάρχουν σύλλογοι με υψηλά μπάτζετ και παίκτριες από το WNBA. Εμείς έχουμε λίγες ξένες, αλλά έχουμε Ελληνίδες που έδειξαν ότι μπορούν, ενδεχομένως, να σταθούν και να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές σε αυτό το επίπεδο.

Το γυναικείο μπάσκετ ανέβηκε πολύ ψηλά με τις δύο προκρίσεις και σιγά σιγά δυναμώνει. Οπότε μπορούμε να πούμε ότι μέχρι ένα σημείο έχουν μπει οι βάσεις. Ο κόσμος βλέπει μία νεαρή αθλήτρια όπως η Πηνελόπη (σ. σ. Παυλοπούλου) να αγωνίζεται και να πρωταγωνιστεί, οπότε βλέπει μέλλον. Υπάρχουν κι άλλες Ελληνίδες που θα ξεχωρίσουν τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη».

-Για την Παυλοπούλου και το ότι πήρε τις τελευταίες επιθέσεις και στα δύο παιχνίδια:

«Και στα δύο ματς ήταν βάσει σχεδίου, αφού και την Παρασκευή φώναξα να της δώσουν την μπάλα. Η Πηνελόπη είναι ένα πολύ εύστροφο παιδί, μία έξυπνη αθλήτρια που έχει τρομερή αντίληψη του χώρου και του χρόνου. Έχει άγνοια κινδύνου λόγω ηλικίας, αν και όπως έχω τονίσει κι άλλες φορές στα 22 σου δεν είσαι μικρή, αλλά μία κανονική μπασκετμπολίστρια. Απλώς, η Πηνελόπη έλειπε χρόνια στην Αμερική, τώρα μαθαίνει το ευρωπαϊκό μπάσκετ και είναι μία παίκτρια που έδειξε ότι στα κρίσιμα σημεία μπορεί να πάρει την ευθύνη και να φέρει την ισοπαλία και την πρόκριση με ένα παλικαρίσιο καλάθι. Πάντως, είναι πολύ σημαντική και η υποστήριξη από τις συμπαίκτριές της και ό,τι κάνει το κάνει με μεγαλύτερη ασφάλεια».

-Για το αν θα ήθελαν να δώσουν τους αγώνες της Ευρωλίγκας στο ΣΕΦ:

«Θεωρώ ότι αυτό θα ήταν καταπληκτικό και για εμάς και για το σύλλογο. Στο ματς των προκριματικών με τη Βίσλα, που έγινε εκεί, είχαμε ένα μεγάλο κέρδος. Αυτό ήταν το ότι ο κόσμος γνώρισε την ομάδα και είδε πράγματα από αυτήν. Θεωρώ ότι αν έχουμε την ευκαιρία να ξαναπαίξουμε ή να συνεχίσουμε να παίζουμε στο στο «ΣΕΦ» θα δούμε τον κόσμο να συμμετέχει πραγματικά σε αγώνες γυναικείου μπάσκετ, κάτι που δεν έχει γίνει ξανά στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι μπορούμε να μαζέψουμε αρκετό κόσμο σε αυτό το γήπεδο».

-Για το αν η ομάδα έχει το κατάλληλο ρόστερ για να είναι ανταγωνιστική στην EuroLeague:

«Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι στους αγώνες με τη Βίσλα μας έλειψαν παίκτριες και δε σταθήκαμε ποτέ στα προβλήματα που είχαμε. Η Ρασίντι τραυματίστηκε, δεν είχαμε την Νικολοπούλου στην Πολωνία, ενώ δεν μπορεί να παίξει και η Σταμολάμπρου, που τα επόμενα χρόνια θα απασχολήσει το γυναικείο μπάσκετ. Η χαρά μου από την πρόκριση έχει ήδη σταματήσει, διότι αυτή η επιτυχία θέλει πολύ μεγάλη διαχείριση. Από τους δύο ομίλους της Ευρωλίγκας, ο δικός μας είναι λίγο πιο δύσκολος, χωρίς αυτό να έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού έχω εμπιστοσύνη στις παίκτριές μου και πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε πάρα πολλά.

Έχουμε ένα πάρα πολύ δυνατό σύνολο και δεν ξέρω αν χρειαζόμαστε ενίσχυση. Δεν το νομίζω. Θα το κουβεντιάσουμε και θα δούμε τι θα κάνουμε, διότι μερικές φορές οι επιπλέον παίκτριες μπορεί να χαλάσουν τη χημεία της ομάδας. Εγώ νιώθω ασφάλεια με τις παίκτριές μου και αυτές με εμένα. Είμαστε ένα σύνολο που είναι πολύ δύσκολο να χάσει από οποιονδήποτε αντίπαλο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ