Ολυμπιακός – Ντιναμό Κουρσκ 67-73

Ολυμπιακός – Ντιναμό Κουρσκ 67-73

Οι Ερυθρόλευκες κοίταξαν στα μάτια τη Ντιναμό Κουρσκ, ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της φετινής Ευρωλίγκας, αλλά στο τέλος λύγισαν και γνώρισαν ήττα με 73-67.

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο πάλεψε σαν ίσος προς ίσο απέναντι στη Ντιανμό Κουρσκ, αλλά για τρεις περιόδους ανάγκασε τις Ρωσίδες να κυνηγούν στο σκορ τις Ερυθρόλευκες. Η κούραση όμως και η ποιότητα του πανάκριβου ρόστερ της Ντιναμό, έκαναν τη διαφορά στην τέταρτη περίοδο και έκριναν την έκβαση του αγώνα με το 67-73 να είναι το τελικό σκορ.

Οι Ερυθρόλευκες αντιμετώπισαν την καλύτερη ομάδα του Β’ ομίλου της Ευρωλίγκας και ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά δεν υστέρησαν και «χτύπησαν» τη νίκη. Η επίθεση που ήταν και αυτό που κόστισε στις προηγούμενες δύο ήττες του Ολυμπιακού στη διοργάνωση, σήμερα ήταν αισθητά βελτιωμένη και με εκπληκτική άμυνα για 30 λεπτά έβαλε δύσκολα στη Ρωσική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο με προβάδισμα δύο πόντων (21-19), με την Λικέντρα Τζόνσον να κάνει «θραύση» κάτω από τα καλάθια. Συνεχίζοντας με δυνατή άμυνα, ιδιαίτερα απέναντι στην Σόνια Πέτροβιτς, συνέχισε να βρίσκεται μπροστά μέχρι και το 16′. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους όμως οι Ρωσίδες, με την Μπριάνα Στιούαρτ να «τραβάει», ανέβασαν απόδοση και έκλεισαν το ημίχρονο με το υπέρ τους 39-35.

Οι Ερυθρόλευκες σε μία «μαγική» τρίτη περίοδο, κράτησαν στο μηδέν τη Ντιναμό για 4 λεπτά και με επιμέρους σκορ 19-12, βρέθηκαν με ένα προβάδισμα τριών πόντων (54-51) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Η ομάδα του Πειραιά ξεκίνησε μουδιασμένα όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο και με ένα σερί 11-0, οι Αμερικανίδες της Ντιναμό,  Στιούαρτ και Τσαρλς, άρχισαν να γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενούμενων. Με τη διαφορά να φτάνει στους 10 πόντους ο Ολυμπιακός δεν παράτησε το ματς και συνέχισε να μάχεται για το καλύτερο. Οι Ερυθρόλευκες έφτασαν μέχρι τους τέσσερις πόντους αλλά δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω, με την εμπειρία των παικτριών της Ντιναμό Κουρσκ να κάνει τη διαφορά στο τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 14-20, 19-12, 13-22

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ