Αγγέλου: «Το να είσαι παίκτης του Αρη είναι διαφορετικό»

Αγγέλου: «Το να είσαι παίκτης του Αρη είναι διαφορετικό»

Οι δηλώσεις του Ελληνα τεχνικού ενόψει του ματς με τη Λέφσκι, περιελάμβαναν αναφορές και στην επίθεση που δέχθηκε από το Περιστέρι, αλλά και για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή.

Με τη δέουσα σοβαρότητα αντιμετωπίζουν στον Αρη το εντός έδρας ματς με τη Λέφσκι (Τετάρτη 21/11, 19:00) για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του FIBA Europe League.

Ο Αυτοκράτορας έχει αποκλειστεί, ωστόσο όπως τόνισε ο Βαγγέλης Αγγέλου στις καθιερωμένες δηλώσεις πριν από κάθε παιχνίδι, θα αντιμετωπίσουν την αναμέτρηση σα να είναι υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης.

Εξάλλου, ο Ελληνας τεχνικός μίλησε για τα όσα συνέβησαν στο ματς με το Περιστέρι και την επίθεση που δέχθηκε, αλλά και το επικείμενο ντέρμπι της Πυλαίας με τον ΠΑΟΚ.

Ο προπονητής των «κίτρινων» ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Είπαμε και την περασμένη βδομάδα πως αυτά τα παιχνίδια τα θεωρώ δύσκολα, γιατί στη φάση που βρισκόμαστε οποιοδήποτε παιχνίδι δεν το αντιμετωπίζουμε με συγκέντρωση, δεν κάνει καλό στην ομάδα. Μετά το παιχνίδι κόντρα στη BC Dnipro, όπου η ομάδα είχε μια καλή παρουσία, με το Περιστέρι δεν ήταν συγκεντρωμένη. Αυτά τα συνεχόμενα παιχνίδια δίνουν την ευκαιρία στον παίκτη να καταλαβαίνει και να νιώθει ότι οι συνεχείς αγώνες δίνουν ρυθμό και συγκέντρωση. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με την πρέπουσα επαγγελματική νοοτροπία»

Για το αν το βλέπει σαν φιλικό και σαν μια ευκαιρία για δοκιμές για τη συνέχεια απάντησε: «Δεν το βλέπω σαν φιλικό. Τα φιλικά πέρασαν. Το βλέπω σαν ένα επίσημο παιχνίδι και το βλέπουμε πάρα πολύ σοβαρά. Το μόνο μας πρόβλημα είναι ότι έχουμε τρεις τραυματίες, οι δύο είναι πιο σοβαρά, ο Bell και ο Μποχωρίδης. Του Λευτέρη ο τραυματισμός (θλάση στον τετρακέφαλο) είναι ύπουλος. Οι γιατροί είναι από πάνω του και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, έχουμε και το ερωτηματικό με τον Σλαφτσάκη. Πρέπει να δούμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο τραυματισμός του».

Για το αν υπάρχει κίνδυνος να μην παίξουν με τον ΠΑΟΚ, είπε: «Ναι, υπάρχει. Πάντα υπάρχει και σε τραυματίες πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Γι’ αυτό και λέω πως είναι σημαντικό το αυριανό (21/11) ευρωπαϊκό παιχνίδι».

Για τη φετινή ευρωπαϊκή παρουσία του Αρη δήλωσε: «Όταν θα γίνει η ανάλυση της ευρωπαϊκής πορείας, που θα την κάνουμε μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, πρέπει να δούμε γιατί δεν περάσαμε εμείς. Αυτό είναι κάτι που μας ενοχλεί. Όταν ετοιμάζεσαι για κάποιους στόχους και τους χάνεις, πρώτο συναίσθημα είναι το «γιατί». Στη ζωή είναι πολύ σημαντικό το γιατί γίνεται κάτι. Θα αναλύσουμε γιατί έγινε και δεν νιώθουμε καλά που δεν συνεχίζουμε. Πρέπει να συγκεντρωθούμε σε ό,τι μας απομένει, στο ελληνικό πρωτάθλημα και να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα με τον επαγγελματισμό που πρέπει».

Για την επίθεση στο πρόσωπο του μετά την αναμέτρηση με το Περιστέρι και πως την αντιμετωπίζει σε σχέση με τον Αρη υπογράμμισε: «Προσωπικά δεν έχω να πω κάτι. Σε μια επίθεση που γίνεται, αυτός που κρίνει έχει όλο το δικαίωμα να την κάνει. Αν μπεις σε αντιπαράθεση δεν είναι έντιμο σε αυτόν που σε κρίνει και απέναντι στον εαυτό σου, γιατί αυτό που έκανες ήταν σε ένα παιχνίδι. Είναι σαν να κρίνεις τον εαυτό σου για ένα άστοχο σουτ σε ένα παιχνίδι, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Μιλήσαμε για το θέμα και το τελειώσαμε. Προσωπικά νιώθω καλά. Αν ήταν υπερβολική ή όχι η αντίδραση μου, το ξέρω εγώ. Είναι κομμάτι της δικής μου αντίδρασης, εγώ το έκανα και υφίσταμαι την κριτική. Όλες οι κριτικές είναι καλοδεχούμενες».

Για το αν τον πείραξαν οι χαρακτηρισμοί που γράφτηκαν είπε: «Όχι, δεν με πειράζουν οι χαρακτηρισμοί. Οι χαρακτηρισμοί αφορούν αυτούς που τις κάνουν, γιατί χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα, όπως αυτοί νομίζουν. Το γιατί χρησιμοποιεί αυτούς τους χαρακτηρισμούς που δεν διάβασα την ανακοίνωση, μου είπαν κάποια πράγματα, αφορά αυτόν που το κάνει. Τι εννοεί δηλαδή ο ποιητής με αυτά που λέει».

Για το αν έχουν επηρεαστεί οι παίκτες υποστήριξε: «Καθόλου δεν έχουν επηρεαστεί. Δεν έχουν επηρεάσει την ομάδα, Την ομάδα την αφορά το κομμάτι που δεν έπαιξε καλά. Η ομάδα είχε ένα κενό διάστημα. Η ήττα οφείλεται και σε προβλήματα που είχε η ομάδα. Από κει και πέρα εγώ αναφέρθηκα στα κριτήρια της αντιμετώπισης της ομάδας και νομίζω ήταν ηλίου φαεινότερο ότι δεν αντιμετωπίστηκε με σεβασμό σε συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού. Πάρα πολύ απλά. Σε κάθε παιχνίδι ο παίκτης μου λέει αν υπήρξε ανάποδο ή ανάποδα σφυρίγματα. Η δουλειά του παίκτη είναι να αντιμετωπίζει και τα άσχημα σφυρίγματα. Η δουλειά του προπονητή και κατ’ επέκταση της διοίκησης είναι να τον προστατεύει από αυτά που νομίζει ότι δεν αρμόζουν στην ομάδα».

Για την εξαίρεση διαιτητή που ζητά ο Αρης ανέφερε: «Ο προπονητής είναι υπεύθυνος να μιλάει μέσα στο γήπεδο. Η διοίκηση εκφράζει αυτό που θέλει να πει μέσα από τις ανακοινώσεις, τις αντιδράσεις της και την επικοινωνία που έχει με τους αρμόδιους φορείς του πρωταθλήματος και της διαιτησίας. Νομίζω είναι ξεκάθαρες οι αρμοδιότητες και της διοίκησης και του προπονητή. Ο Αρης είχε μια πάρα πολύ καλή παρουσία σε σχέση με το παιχνίδι με το Περιστέρι. Μπορεί να ήταν λίγο ή πολύ υπερβολική, αλλά ήταν μία κίνηση που εκφράζει το σωματείο και την ιστορία του».

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ επεσήμανε: «Είναι το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Εμείς πρέπει πρώτα να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους παίκτες που δεν έχουν παίξει σε τέτοια παιχνίδια για τη σημαντικότητα του. Για το κλίμα του παιχνιδιού που είναι πολύ σημαντικό. Αυτό προσπαθούμε να περάσουμε στους παίκτες του Αρη: Το να είσαι παίκτης του Αρη, κάτω από οποιαδήποτε κατάσταση, είναι διαφορετικό, έχει διαφορετικό ταμπεραμέντο. Αυτό προσπαθούμε να περάσουμε, θέλει λίγο χρόνο. Και κατ’ επέκταση να δούμε ποιοι παίκτες θα είμαστε, με ποιους συγκεκριμένους θα ανταγωνιστούμε, για να δούμε τακτικά σημεία παιχνιδιού. Έχουμε ξεκινήσει σ’ αυτό»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ