Ματσάρα με ανατροπές και Κυπελλούχο την Μπαρτσελόνα!

Ματσάρα με ανατροπές και Κυπελλούχο την Μπαρτσελόνα!

Οι Μπλαουγκράνα κέρδισαν στην παράταση την Ρεάλ μέσα στην Μαδρίτη με 94-93 και κατέκτησαν το Copa Del Rey.

Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, με ανατροπές, διαιτητικά «εγκλήματα» και χιτσκοκικό φινάλε, η Μπαρτσελόνα επικράτησε στην παράταση της Ρεάλ με 94-93 και κατέκτησε το Copa Del Rey μέσα στην Μαδρίτη!

Πρωταγωνιστής για τους Μπλαουγκράνα ήταν ο Αντε Τόμιτς, ο οποίος με ανάποδο λέι απ ένα δευτερόλεπτο πριν το τέλος έκανε το 94-93 και χάρισε στην ομάδα του το βαρύτιμο τρόπαιο. Οι διαιτητές μάλιστα χρειάστηκε να συμβουλευτούν το instant replay για να δουν εάν η μπάλα είχε χτυπήσει στο ταμπλό, μετά την τάπα του Αντονι Ράντολφ.

Ο Σέρχιο Γιουλ έκανε την ύστατη προσπάθεια για να «κλέψει» τη νίκη η Ρεάλ, αλλά το σουτ που επιχείρησε πίσω από το κέντρο δεν βρήκε στόχο. Η μπάλα χτύπησε στο ταμπλό, στη συνέχεια στη στεφάνη και έφυγε έξω. Το παιχνίδι πάντως θα μπορούσε να είχε κριθεί στην κανονική διάρκεια, εάν οι διαιτητές έδιναν το φάουλ στον Σίνγκλετον.

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού με το σκορ στο 92-90 έβγαινε στον αιφνιδιασμό και ο Ράντολφ τον χτύπησε στο κεφάλι, με τους διαιτητές όμως να κλείνουν τα μάτια. Μια φάση που προκάλεσε την οργή του Πέσιτς και των παικτών της Μπαρτσελόνα.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Ερτέλ με 22 πόντους, έχοντας 6/8 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4/5 βολές και 6 ασίστ, ενώ 15 πόντους είχε ο Βίκτορ Κλαβέρ και άλλους 14 πρόσθεσε ο Άντε Τόμιτς. Από τους ηττημένους ο Σέρχιο Γιουλ είχε 13 πόντους και 3/6 τρίποντα, με τον Καμπάτσο να τελειώνει το ματς με 19 πόντους, 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 35-35, 60-46, 77-77 (κ.δ.), 93-94

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ