Πρίφτης: «Ονειρο για κάθε προπονητή να έχει έναν παίκτη σαν τον Διαμαντίδη!»

Πρίφτης: «Ονειρο για κάθε προπονητή να έχει έναν παίκτη σαν τον Διαμαντίδη!»

Ο προπονητής της Ούνικς Καζάν υποκλίθηκε στο μεγαλείο του τεράστιου Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ηταν ο ηγέτης του Παναθηναϊκού, της Εθνικής ομάδας, αλλά και ένας από τους καλύτερους παίκτες που πέρασε από τα ευρωπαϊκά παρκέ.

Ο λόγος φυσικά για τον σπουδαίο Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος ακόμα και τώρα που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, συνεχίζει να γνωρίζει την αποθέωση από τους ανθρώπους του μπάσκετ.

Ο τεχνικός της Ούνικς Καζάν, Δημήτρης Πρίφτης, μίλησε στην κάμερα της VTB League και τόνισε ότι κάθε προπονητής θα ήθελε να είχε έναν παίκτη σαν τον Δημήτρη Διαμαντίδη! «Άλλαξε τον τρόπο σκέψης των παικτών και των φιλάθλων, δείχνοντας πως μπορείς να είσαι χρήσιμος στο παρκέ, χωρίς να σκοράρεις πολλούς πόντους. Είναι μοναδικός στο είδος του», ανέφερε χαρακτηριστικά για τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ποιον παίκτη θα διάλεγε: «Δύσκολη ερώτηση. Αν μιλάμε για Ρώσους παίκτες, θα διάλεγα τον Κιριλένκο. Πολύ πληθωρικός και πολύ αθλητικός φόργουορντ, που μπορούσε να κάνει τα πάντα στο παρκέ που πέτυχε πολλά για το ρωσικό μπάσκετ.

Μιλώντας γενικά, από όλους τους παίκτες στον κόσμο, θα πω τον Νοβίτσκι. Μού αρέσει πάρα πολύ ο τρόπος παιχνιδιού του. Είναι ένας all-around παίκτης, που έδειξε αξιοζήλευτη σταθερότητα σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Είμαι λάτρης του ομαδικού μπάσκετ και ο Ντιρκ ήταν πάντοτε κομμάτι της ομάδας και ποτέ δεν εκβίαζε προσπάθειες.

Αν μιλάμε, όμως, για παίκτες από τη χώρα μου, τότε θα διάλεγα τον Δημήτρη Διαμαντίδη! Άλλαξε τον τρόπο σκέψης των παικτών και των φιλάθλων, δείχνοντας πως μπορείς να είσαι χρήσιμος στο παρκέ, χωρίς να σκοράρεις πολλούς πόντους. Είναι μοναδικός στο είδος του. Μερικές φορές ξεχνάμε ότι μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι στο παρκέ και με άλλους τρόπους, και όχι απαραίτητα με το σκοράρισμα. Ήμουν τυχερός που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του στην Εθνική και για λίγο στον Παναθηναϊκό. Είναι όνειρο για κάθε προπονητή να έχει έναν παίκτη σαν τον Διαμαντίδη στο ρόστερ του!», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ