Ο Ντίνο Ράτζα για τον τίτλο στο ΣΕΦ και τον Γιαννακόπουλο

Ο Ντίνο Ράτζα για τον τίτλο στο ΣΕΦ και τον Γιαννακόπουλο

Ο Ντίνο Ράτζα παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη σε ρωσική ιστοσελίδα και αναφέρθηκε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό το 1999 και απομυθοποίησε το επεισόδιο με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ο Ντίνο Ράτζα ήταν μία από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Η παρουσία του Κροάτη στη χώρα μας σημαδεύτηκε από το «σπάσιμο» της έδρας στο ΣΕΦ το 1999, που ήταν πρωτοφανές για εκείνα τα χρόνια, από τη μεταγραφή του στον αιώνιο αντίπαλο και από ένα επεισόδιο που είχε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ο παλαίμαχος παίκτης παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη σε ρωσική ιστοσελίδα με αφορμή το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του και μεταξύ άλλων, μίλησε για την ελληνική εμπειρία του. Έστω και αν απομυθοποίησε σε μεγάλο βαθμό τα όσα είχαν συμβεί με τον τωρινό ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός… Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα:

– Πως είναι να έχεις παίξει για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, γιατί στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ τους;

«Νομίζω ότι είμαι ένας από τους ελάχιστους που με αγαπάνε και οι δύο. Δεν έφυγε από τον Παναθηναϊκό με τη θέληση μου, δεν με ήθελαν άλλο. Μετά πήγα στον Ολυμπιακό, ο οποίος με ήθελε πολύ, αλλά δεν είχα καμία ενόχληση από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Πολλοί με χειροκρότησαν όταν με είδαν με τη κόκκινη φόρμα. Όταν δουλεύεις με τιμιότητα και παλεύεις για τη φανέλα οι οπαδοί το αναγνωρίζουν. Ειδικά από τη στιγμή που βοήθησα τον Παναθηναϊκό να πάρει τον τίτλο του πρωταθλητή μετά από 14 χρόνια. Οι οπαδοί των δύο ομάδων μισιούνται μεταξύ τους, αλλά εμένα με σεβάστηκαν».

– Είχες αναρτήσει στο Facebook μία φωτογραφία, στην οποία πανηγύριζες την κατάκτηση ενός τίτλου με τον Παναθηναϊκό καπνίζοντας ένα πούρο. Είναι η αγαπημένη σου;

«Αυτή ήταν από το τελευταίο μου παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν να πάρει τον τίτλο στην έδρα του Ολυμπιακού (σ.σ. το 1999) και συνέβη μετά το πέμπτο παιχνίδι. Συνήθως, όταν οι ομάδες έπαιζαν εκτός έδρας, οι παίκτες τους εξαφανίζονταν… από το παρκέ, δεν έπαιζαν καλά. Στη διετία που έμεινα εκεί, κατάφερα να τους πείσω ότι μπορούμε και στο τέλος, τα καταφέραμε. Ήταν μία ανεπανάληπτη νίκη για εκείνους, μία απόλυτη έχθρα. Πήγαμε στο σπίτι τους και τους νικήσαμε, ήταν εκπληκτικό».

– Στον Παναθηναϊκό θυμούνται ένα επεισόδιο που είχε με τον γιο του τότε πρόεδρου.

«Αυτό είχε συμβεί νωρίτερα. Ήταν το τελευταίο παιχνίδι για την κανονική διάρκεια, στο οποίο είχε κριθεί η πρώτη θέση. Εκείνα τα χρόνια το πλεονέκτημα της έδρας σήμαινε και την κατάκτηση του τίτλου. Εμείς νικήσαμε, αλλά χάσαμε τη διαφορά από την ήττα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Οι οπαδοί μας αποδοκίμαζαν, ένα άτομο ήρθε προς το μέρος μου ενώ πήγαινε στα αποδυτήρια, αλλά δεν ήξερα ποιος ήταν. Ήμουν πολύ εκνευρισμένος. Μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι ήμουν γεμάτος αδρεναλίνη, δεν ήθελα να ακούω κανέναν. Υπήρξε ένταση μεταξύ μας, αλλά μετά από λίγο καιρό μιλήσαμε και τα βρήκαμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ