Η οδηγία της UEFA δείχνει τον πρωταθλητή

Η οδηγία της UEFA δείχνει τον πρωταθλητή

Για ακόμη μία φορά η τοξική ρητορική ΠΑΟΚ και... δορυφόρων, μπλοκάρεται από τις οδηγίες της UEFA για το τι μέλλει γενέσθαι στα πρωταθλήματα.

Τι γίνεται με το πρωτάθλημα; Πότε θα συνεχιστεί; Υπό ποιες συνθήκες θα διεξαχθούν οι αγώνες; Με οπαδούς ή χωρίς; Πότε θα συσκεφθούν οι ομάδες για να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι; Ερωτήματα λογικά, αλλά κατά βάση… ρητορικά. Διότι κανείς δεν μπορεί να τα απαντήσει με σαφήνεια. Αυτή τη στιγμή ο κορωνοϊός έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα της επικαιρότητας.

Αλλά επειδή το τελευταίο διάστημα οι φήμες, τα σενάρια και οι… παύλες έχουν κάνει την εμφάνισή τους, σε μια σειρά γραφικών και αλόγιστων τοποθετήσεων, έχει σημασία να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Οσο γίνεται. Καθώς, επαναλαμβάνουμε, εάν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι η Λίγκα απλώς… περιμένει την UEFA, επί της ουσίας τίποτε δεν μπορεί να γίνει. Πέρα από τα σενάρια.

Πάμε πάλι, λοιπόν. Δεν υπάρχει καμία προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη για την ερχόμενη Δευτέρα. Το γράψαμε και χθες, αλλά το επαναλαμβάνουμε, για να καταλάβετε τις… προθέσεις. Θα υπάρξει μέσα στην εβδομάδα που έρχεται μια πρώτη κουβέντα (σ.σ. ενώ στην Ευρώπη έχουν ήδη βγάλει σενάρια) με στόχο να δουν όλες οι ομάδες πώς εξελίσσεται η κατάσταση γενικότερα.

Τα πάντα ρυθμίζει ο κορωνοϊός και η πορείας της εξάπλωσής του σε κάθε χώρα.

Η Λίγκα είναι σε επαφή με την UEFA και αυτό τονίζεται και επίσημα. Ωστόσο αυτό που δεν λέγεται είμαι ότι ήδη υπάρχει γενική οδηγία από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, ότι από τη στιγμή που αναβλήθηκε το Euro 2020, οι αγώνες μπορούν φτάσουν μέχρι και τον Ιούνιο, ίσως και πιο μετά, εάν πάρει παράταση η σεζόν (όπως θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβεί).

Ξεκάθαρη πρόθεση της Λίγκας είναι να τελειώσει το πρωτάθλημα. Και αυτό είναι κάτι που γνωρίζει και το μπλοκ του ΠΑΟΚ, που επενδύσει στο κίνημα της… παύλας. Ισχυρισμοί που χαρακτηρίζονται ως αστείοι και αφελείς, με τα σχόλια που ακολουθούν εκείνους που τους διαιωνίζουν, να μην είναι διόλου κολακευτικά, αναφορικά με τους λόγους που το κάνουν. Αλλά και τη γνώση τους πάνω στο αντικείμενο.

Για να γίνει κατανοητό, αξίζει να σημειώσουμε τούτο: Η (ανεπίσημη σε αυτό το στάδιο) οδηγία της UEFA, μετά τις επαφές με τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών και την ECA, είναι ότι ακόμη και στο απευκταίο σενάριο που δεν θα καταστεί εφικτό να τελειώσει ένα πρωτάθλημα και δεν θα διεξαχθούν πλέι οφ, πρωταθλητής θα αναδειχθεί. Διότι το πρωτάθλημα ΠΡΕΠΕΙ να τελειώσει, να δοθεί το τίτλος, οι θέσεις της Ευρώπης, να πέσουν και να ανέβουν ομάδες. Ειδικότερα, δε, για την Ελλάδα από τη στιγμή που όλοι έχουν παίξει με όλους και έχει καθοριστεί βαθμολογία, πρωταθλητής υπάρχει. Και μάλιστα με αξιοσημείωτη βαθμολογική διαφορά. Και θα αναδειχθεί, εάν και εφόσον χρειαστεί.

Ωστόσο, ούτε ο Ολυμπιακός ούτε οι υπόλοιπες ομάδες που σέβονται το ποδόσφαιρο και τον κόσμο θέλουν να τελειώσει έτσι η σεζόν. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος πώς θα εμφανιστούν οι ομάδες όταν επιστρέψουν από μια τόσο μεγάλη διακοπή, που ουσιαστικά είναι μεγαλύτερη ακόμη και από τις καλοκαιρινές διακοπές που κάνουν οι παίκτες κάθε χρόνο.

ΥΓ. Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι όσο η υπόθεση της τιμωρίας του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης εκκρεμεί και δεν τελεσιδικεί, τόσο οι βαθμολογικές ποινές για τους δύο εμπλεκόμενους συλλόγους θεωρείται δεδομένο ότι θα μεταφερθούν για την επόμενη σεζόν. Επίσης, αυτό θα αφορούσε και στην περίπτωση… παύλας, που ορέγονται ο Δικέφαλος και οι δορυφόροι του, όπως ήδη σας έχει ενημερώσει to10.gr. Αλλά σε αντίθεση με τις γελοιότητες, στο πραγματικό ποδόσφαιρο, δεν υπάρχουν «παύλες» και σημεία στίξης. Όπως δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και αποδεδειγμένες παρανομίες, με ομάδες να ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη…

ΥΓ. Ακόμη και ο ΠΑΟΚ παραδέχεται ότι ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής. Και ότι ο ίδιος «έκλεψε» τη 2η θέση από την ΑΕΚ, λόγω της αστείας (και κυρίως φωτογραφικής) τιμωρίας που του επιβλήθηκε για τη σχέση πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη. Λέει, λοιπόν, να τελειώσουν όλα τώρα και να παίξουν προκριματικά Champions League ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Δηλαδή ο πρωταθλητής και ο 2ος. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για να τα καταλάβουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ