Η επόμενη μέρα μετά το «λουκέτο» στην Ιταλία

Η επόμενη μέρα μετά το «λουκέτο» στην Ιταλία

Όλα είναι ανοιχτά στην Ιταλία. Σκέψεις για salary cap, που είχαν σχεδόν απορριφθεί, επανέρχονται στο τραπέζι για την… επόμενη μέρα.

«Θα ακούσουμε όλες τις προτάσεις που αφορούν στη βελτίωση της λίγκας. Το salary cap είναι μία από τις ιδέες, που έχουμε συζητήσει τα τελευταία χρόνια. Μαζί με τον πρώην Γενικό Γραμματέα, είχαμε κάνει ταξίδι στις ΗΠΑ, για να δούμε λεπτομερώς το πλαίσιο που υπάρχει γύρω από αυτό. Ήταν όμως αδύνατο τότε να υπάρξει κάτι ανάλογο στην Ιταλία. Τώρα όμως μπορεί…».

Αυτά συμβαίνουν, ή πρόκειται να συμβούν στη Lega Basket. Ο πρόεδρος της FIP, Τζάνι Πετρούτσι, δήλωσε στην Corriere dello Sport πως επανεξετάζουν το θέμα του salary cap, όπως λογικά θα εξετάσουν κι άλλες προτάσεις. Γιατί αυτή τη στιγμή το μυαλό όλων είναι στο πώς θα καταφέρει η χώρα να ξεπεράσει το πρόβλημα της πανδημίας, όμως αναμένεται να ζοριστεί πολύ η οικονομία κι αυτό δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστες τις ομάδες.

Οι Ιταλοί, σε αντίθεση με τους δικούς μας, έχουν ξεκινήσει κι επεξεργάζονται ιδέες, έτσι ώστε η επόμενη μέρα να τους βρει έτοιμους, να έχουν απαντήσεις. Σίγουρα δεν υπάρχει μαγική λύση, τίποτα (ούτε το salary cap) δεν θα είναι εύκολο, όμως οφείλουν να προσπαθήσουν κι αυτό θα πράξουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ