Αναδιοργάνωση στην Ισπανία, με 20 ομάδες του χρόνου

Αναδιοργάνωση στην Ισπανία, με 20 ομάδες του χρόνου

Δεν πέφτει κανείς, ανεβαίνουν δύο στη Liga Endesa, που αντέχει να αυξήσει τις ομάδες της «μεγάλης» κατηγορίας. Εδώ τι γίνεται;

Με δύο επιπλέον ομάδες θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της ACB, τη νέα αγωνιστική σεζόν. Αυτό προέκυψε μετά τη σημερινή (08/05) τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποίησε η ισπανική ομοσπονδία κι αφορούσε την τύχη των ομάδων της 2ης κατηγορίας, ποιες θα προβιβαστούν και ποιες θα υποβιβαστούν.

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβαν, δύο ομάδες από τη 2η κατηγορία θα πάρουν «χρυσό εισιτήριο» και θα αγωνίζονται πλέον στη Liga Endesa, στην οποία δεν θα υπάρξουν υποβιβασμοί. Επομένως, το ισπανικό πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν θα διεξαχθεί με 20 ομάδες.

Ποιες θα είναι αυτές, θα γίνει γνωστό έπειτα από τη νέα τηλεδιάσκεψη, η οποία έχει οριστεί για τις 25 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια της θα συζητηθεί αν και με ποιον τρόπο μπορεί να ολοκληρωθεί η σεζόν. Αν η απόφαση είναι αρνητική, τότε Βαγιαδολίδ και Χιπουθκόα θα πάρουν τα εισιτήρια, από τη στιγμή που βρίσκονταν στις δύο πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, έως τις 08/03 όταν σταμάτησε η αγωνιστική δράση.

Στην Ισπανία μπορούν να αντέξουν ακόμα και 20 ομάδες στη «μεγάλη» κατηγορία. Εδώ τι γίνεται; Θα περάσει η άποψη Βασιλακόπουλου, για αναδιάρθρωση και +2 ομάδες στην Α1, ή η άποψη σχεδόν όλων των παραγόντων, που θεωρούν ότι οι υπάρχουσες είναι ήδη περισσότερες απ’ όσες αντέχει το… σύστημα κι ενδεχόμενη υπερφόρτωση θα το οδηγήσει σε κατάρρευση;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ