Όλη η Ισπανία θέλει να (ξανά) παίξει… μπάσκετ

Όλη η Ισπανία θέλει να (ξανά) παίξει… μπάσκετ

Όχι μία, ούτε δύο, αλλά 10 πόλεις ερίζουν για να φιλοξενήσουν το τουρνουά της λίγκας στην Ισπανία. Το μπάσκετ δεν καταλαβαίνει από πανδημίες.

Υπάρχει ένας μοναδικός τρόπος για να… συνεχίζεται η ζωή. Εδώ σε στρατόπεδα αιχμαλώτων έπαιζαν ποδόσφαιρο, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, υπήρχε πιθανότητα να μην ξαναβρεί τον δρόμο της η ανθρωπότητα, μετά τη μάχη με τον κορωνοϊό; Κι είναι η είδηση που έρχεται από την Ισπανία το πιο ηχηρό μήνυμα, για την αποφασιστικότητα και την πεποίθηση, ότι στο τέλος θα νικήσουμε.

Όπως ενημέρωσε η Lige Endesa, 10 πόλεις θέλουν να αναλάβουν τη διοργάνωση του τουρνουά των 12 ομάδων, όταν φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες και δοθεί το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση και τις εκεί αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες κι επιτροπές. Μάλιστα, δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα ονόματά τους.

Πρόκειται για τις: Αλμερία, Ανδόρα, Βαρκελώνη, Γκραν Κανάρια, Μαδρίτη, Μενόρκα, Ναβάρα, Τενερίφη, Βαλένθια και Σαραγόσα. H ισπανική λίγκα εξετάζει όλες τις προτάσεις, θέλοντας να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, βάσει αυστηρών ιατρικών πρωτοκόλλων, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ισπανία δοκιμάστηκε πολύ σκληρά από τον κορωνοϊό. Όπως και να ‘χει, όπου κι αν γίνει η τελική φάση, σημαντικό είναι να γίνει, έτσι ώστε να επισημοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό η επιστροφή στην κανονικότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ