Αρχές Ιουνίου η επανέναρξη του γερμανικού πρωταθλήματος

Αρχές Ιουνίου η επανέναρξη του γερμανικού πρωταθλήματος

Το πράσινο φως «άναψε» η γερμανική ομοσπονδία μπάσκετ για την επιστροφή στα παρκέ, μετά από διακοπή σχεδόν τριών μηνών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το γερμανικό πρωτάθλημα μπάσκετ θα ξαναρχίσει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί τρεις εβδομάδες αργότερα. Όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και θα φιλοξενηθούν στο «Audi Dome» του Μονάχου.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από το υπουργικό συμβούλιο της Βαυαρίας, που «άναψε το πράσινο φως» για την επιστροφή στα παρκέ, μετά από διακοπή σχεδόν τριών μηνών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δέκα από τις δεκαεπτά ομάδες της Μπουντεσλίγκα (οι υπόλοιπες επτά έχουν επιλέξει να διακόψουν οριστικά την χρονιά τους) θα αναμετρηθούν στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου. Η BasketBallBundesliga (BBL) ετοιμάζει ένα πρωτόκολλο ασφαλείας, το οποίο θα ισχύει για αρκετές εβδομάδες, έτσι ώστε η σεζόν να τελειώσει με αυτό το τουρνουά, που ονομάζεται «Final10».

«Αυτή η ιδέα είναι πραγματικά εντυπωσιακή και έχει διευκρινισθεί κάθε λεπτομέρεια. Οι πιθανότητες εξαπλωσης του κορονοϊού είναι εξαιρετικά χαμηλές» ανέφερε σχετικά ο Φλόριαν Χέρμαν, επικεφαλής της βαυαρικής Καγκελαρίας.

Αυτό το τουρνουά θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες, για να προκύψει ο πρωταθλητής. Θα υπάρχουν δύο ομιλοι των πέντε ομάδων και οι πρώτες τέσσερις από κάθε όμιλο θα προκριθούν στα πλέι οφ, ενώ συνολικά θα διεξαχθούν 35 αγώνες σε 22 ημέρες.

«Ευχαριστούμε το συμβούλιο που πρότεινε μια τέτοια ιδέα. Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η διοργάνωση θα διεξαχθεί στις καλύτερες συνθήκες σε αυτό το πολύ ιδιαίτερο πλαίσιο» δήλωσε ο Χέρμπερτ Χάινερ, πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Μπάγερν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, καθ’ όλην την διάρκεια του τουρνουά, οι αποστολές των ομάδων θα τεθούν σε καραντίνα σε ένα ξενοδοχείο στο βόρειο Μόναχο, κοντά στο Ολυμπιακό Πάρκο. Οι παίκτες και τα υπόλοιπα μέλη της κάθε ομάδας δεν θα μπορούν να έρχονται σε διά ζώσης επαφή με την οικογένεια και τους οικείους τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ