Ξέσπασμα Ιτούδη: «Αν είναι έτσι, διώξτε μας από τη διοργάνωση»!

Ξέσπασμα Ιτούδη: «Αν είναι έτσι, διώξτε μας από τη διοργάνωση»!

Ο Δημήτρης Ιτούδης σε μια συνέντευξη που παραχώρησε, εξέφρασε με έντονο τρόπο την δυσαρέσκεια του για το σύστημα διεξαγωγής της VTB League που πλέον είναι ίδιο με αυτό της Euroleague.

Ο Ιτούδης ξέφυγε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο «matchtv.ru» και ξεσπάθωσε κατά του νέου συστήματος της VTB League που άλλαξε το σύστημα διεξαγωγής από play off σε Fina 4. Διαβάστε τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια της συνέντευξης του Έλληνα τεχνικού της ΤΣΣΚΑ Μόσχας:

«Δεν θα αποφασίσω εγώ πώς θα κρίνεται μία διοργάνωση. Η δουλειά του προπονητή είναι να κερδίζει όποιο και αν είναι το format, μια σειρά αγώνων στις τρεις νίκες ή ένα γρήγορο Final Four, στο οποίο είναι εύκολο για τον καθένα να γίνει πρωταθλητής. Αλλά, το σύστημα των πλέι οφ είναι το καλύτερο και πιο δίκαιο για το μπάσκετ.

Πιστεύω πως η VTB θα χάσει κάτι μοναδικό, που της έδιναν τα πλέι οφ. Φανταστείτε ημιτελικούς στα πέντε ματς με γεμάτα γήπεδα στην Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη, στο Καζάν, στην έδρα της Χίμκι, στο Κράσνονταρ ή οπουδήποτε αλλού. Τώρα αυτό δεν θα συμβεί.

Και τι να κάνει η ΤΣΣΚΑ; Να χάσει; Αν ο σκοπός της διοργάνωσης είναι να μην πάρει η ΤΣΣΚΑ τον τίτλο, τότε γιατί δεν βγάζουν την ΤΣΣΚΑ από την ίδια τη διοργάνωση; Εντάξει, ας πούμε ότι χάνουμε. Και μετά τι; Όλοι θα είναι χαρούμενοι;

Στο Ισραήλ πάλι, ποια είναι η καλύτερη ομάδα; Η Μακάμπι. Ποιος παίζει στην Euroleague; Η Μακάμπι. Πού θέλουν να πάνε όλοι οι παίκτες όταν αποφασίσουν να πάρουν μεταγραφή στο πρωτάθλημα του Ισραήλ και ποιος έχει περισσότερους οπαδούς; Η Μακάμπι. Αν είσαι ο καλύτερος βγαίνεις και κερδίζεις με ένα δίκαιο σύστημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ