Ο Ολυμπιακός επενδύει για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ

Ο Ολυμπιακός επενδύει για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ

Χαραλαμπόπουλος, Σκουλίδας, Χρηστίδης. Πέντε χρόνια μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την εθνική Εφήβων συναντιόνται πάλι στον Ολυμπιακό στο... μεταίχμιο της πρώτης με την Αναπτυξιακή ομάδα.

Τι κοινό μπορεί να έχουν οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Διονύσης Σκουλίδας και Βασίλης Χρηστίδης εκτός από το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Εφήβων το 2015;

Και οι τρεις τους από την επόμενη σεζόν θα είναι παίκτες του Ολυμπιακού.

Ο Χαραλαμπόπουλος θα ενισχύει την πρώτη ομάδα όντας μέλος του ροτέισον του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο Χρηστίδης θα είναι εκ των βασικών ψηλών της Αναπτυξιακής και παράλληλα ο τρίτος σέντερ της πρώτης στις υποχρεώσεις της στην Ευρωλίγκα, ενώ ο Σκουλίδας έρχεται για να πάρει φανέλα βασικού στην Α2 και να οδηγήσει το σύνολο του Δημήτρη Τσαλδάρη σε ακόμα περισσότερες νίκες.

Οι ιθύνοντες των ερυθρολεύκων επέλεξαν να «επενδύσουν» πάνω σε τρεις παίκτες που έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που θα ήθελαν οι προπονητές να έχουν. Ταλέντο, εμπειρία (αν και νέοι) και ποιότητα.

Ο πρώτος, ο οποίος πριν λίγους μήνες έκλεισε τα 23 του χρόνια έχει όλα τα εφόδια να πρωταγωνιστήσει. Μέχρι στιγμής έχει… μετρήσει χιλιόμετρα στα παρκέ της Ευρωλίγκας στο παρελθόν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, μέχρι να αποδεσμευτεί από το «τριφύλλι» καθώς λάμβανε της εμπιστοσύνης των προπονητών της ομάδας. Ο δεύτερος έτοιμος από το πέρασμα του από ΑΕΚ, Κόροιβο, Χολαργό και Χαρίλαο Τρικούπη ξέρει τις απαιτήσεις που έχει η κατηγορία, ενώ ο τρίτος όντας μέλος του Ολυμπιακού από πέρσι ξέρει ακόμα και τα συστήματα του κόουτς Μπαρτζώκα.

Η «φουρνιά» του 2015 είχε παίκτες με ταλέντο και αυτό προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός μέσα από το πρόγραμμά του. Το σύνολο της Αναπτυξιακής ομάδας δίνει την δυνατότητα να «χτίσεις», χωρίς ιδιαίτερο κόστος και πρόβλημα για το «αύριο».

ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ’90

Το 2011 ο Ολυμπιακός εμπιστεύεται τους Βαγγέλη Μάντζαρη, Κώστα Σλούκα και Κώστα Παπανικολάου. Τότε στην ηλικία των 21 αμφότεροι, επίσης χρυσή «φουρνιά» στις μικρές εθνικές ομάδες έκαναν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.

Κατέκτησαν το ευρωπαϊκό και το πρωτάθλημα της σεζόν 2011-12 και τώρα είναι παίκτες πρώτου επιπέδου με τους δύο τελευταίους συμπαίκτες από τη νέα σεζόν στους ερυθρόλευκους, ενώ όλοι τους είναι βασικά και αναντικατάστατα μέλη της εθνικής ομάδας.

Η σκληρή δουλειά τους και ο επαγγελματισμός τους είναι ικανός να βοηθήσει και κυρίως να εμπνεύσει τους Χαραλαμπόπουλο, Σκουλίδα και Χρηστίδη.

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΑΠ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Όταν βρίσκεσαι σε ένα σωματείο όπως είναι ο Ολυμπιακός σίγουρα μπορείς μόνο να κερδίσεις και όχι να χάσεις. Ειδικά αν και ο ίδιος πραγματοποιήσεις την ανάλογη προσπάθεια. Ο Χαραλαμπόπουλος προέρχεται από μία δύσκολη περίοδο με την επόμενη χρονιά να είναι καθοριστική για εκείνον. Ο τραυματισμός του κόντρα στη Μπασκόνια δεν τον άφησε να συνεχίσει να παίρνει λεπτά συμμετοχής στην Ευρωλίγκα, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι ανασταλτικός παράγοντας για να είναι του χρόνου κανονικά στη δωδεκάδα των Πειραιωτών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Στη θέση του υπάρχει ο Κώστας Παπανικολάου που αποτελεί μία από τις σταθερές του πειραϊκού συλλόγου τα τελευταία χρόνια, ενώ λεπτά θα παίρνουν οι Σακίλ ΜακΚίσικ και Άαρον Χάρισον. Σίγουρα θα βρει χρόνο συμμετοχής από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος τον πιστεύει πάρα πολύ και πλέον είναι στο «χέρι του» αν θα μπορέσει να κάνει το step up.

Από την άλλη ο Διονύσης Σκουλίδας, μπορεί να μην βρίσκεται στα παρκέ της Α1 τις δύο τελευταίες χρονιές, ωστόσο με το πείσμα του και την εργατικότητα του στοχεύει να επανέλθει, καθώς οι δυνατότητες του είναι για αυτό το επίπεδο. Και σίγουρα δεν έρχεται ως… συμπληρωματικός στην Αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά θα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές μαζί με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και τον Απόλλωνα Τσόχλα στην περιφέρεια.

Τέλος ο Βασίλης Χρηστίδης, μπορεί να ξεκινάει όντας μέλος της Α2 αλλά το… ταξίδι ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας θα το πραγματοποιεί συνεχώς, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τον έχει στο «μπλοκάκι» του ως τον 6ο ψηλό, καθώς στη θερινή μεταγραφική περίοδο οι ερυθρόλευκοι δεν γέμισαν τις θέσεις 4-5 με έναν ξένο ακόμα παίκτη.

Οι Πειραιώτες δίνουν μία «ευκαιρία ζωής», εμπιστεύονται το ελληνικό «αίμα» στις μικρές ηλικίες και βάζουν αυτούς τους τρεις μπασκετμπολίστες σε θέση να δουλέψουν υπό τις καλύτερες συνθήκες και να βοηθήσουν και τον σύλλογο, την καριέρα τους και κατά συνέπεια και το ελληνικό μπάσκετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ