Απίστευτος Μαντζούκας, νίκη Προμηθέα επί Ολυμπιακού και βήμα τίτλου

Απίστευτος Μαντζούκας, νίκη Προμηθέα επί Ολυμπιακού και βήμα τίτλου

Οι Πατρινοί επικράτησαν με 94-79 των Πειραιωτών, με τον Μαντζούκα να τελειώνει το ματς με 37 πόντους και 22 ριμπάουντ.

Την Τετάρτη ήταν μία προειδοποίηση. Απέναντι στον περσινό πρωταθλητή Ελλάδας ήταν αυτοσκοπός. Ο Λευτέρης Μαντζούκας ήταν ασταμάτητος απέναντι στον Ολυμπιακό και ο Προμηθέας Πάτρας επικράτησε με 94-79 των Πειραιωτών, στην δεύτερη αγωνιστική του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων και πραγματοποίησε τεράστιο βήμα για την κατάκτησή του.

Τι έκανε ο σταρ των Πατρινών; Αγωνίστηκε για 39 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα έχοντας 37 πόντους (13/19 δίποντα), 22 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 10 κερδισμένα φάουλ. Και 46 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν μία παράσταση του Λευτέρη Μαντζούκα απέναντι στους Ερυθρόλευκους. Με 10 πόντους και εξαιρετικά στατιστικά (4/4 βολές και 3/4 δίποντα), οδήγησε τον Προμηθέα μπροστά στην δεύτερη περίοδο με το σκορ στο 25-21.

Ο Ολυμπιακός με τον Δρίτσα και τον Περρή προσπέρασε (27-29), ο Μαντζούκας επέμεινε αλλά ο Οικονομόπουλος έγραψε το +2 για την ομαδα του Τσαλδάρη. Το αστέρι του Προμηθέα ήταν μία ομάδα μόνος του, ο Καφέζας βοήθησε σε αυτό το διάστημα και όσο περνούσε η ώρα οι Πατρινοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Το ημίχρονο βρήκε τον Προμηθέα μπροστά με 46-41, με τον Κουρουπάκη να είναι ο συμπαραστάστης του Μαντζούκα με 12 πόντους.

Η εικόνα του ματς ήταν ίδια και στην τρίτη περίοδο. Ο Μαντζούκας πρωταγωνιστούσε (έφτασε γρήγορα τους 22 πόντους), ο Κολοβέρος μείωσε στους 4 (56-60), αλλά και πάλι ο σταρ των Πατρινών διαμόρφωσε το 64-56.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελευταία περίοδο με την διαφορά να είναι στους 7 πόντους (68-61), αλλά ο Προμηθέας είχε τον κορυφαίο του παίκτη κυρίαρχο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προηγηθεί με 13 πόντους (62-75).

Από εκεί και έπειτα οι Πατρινοί δεν ειχαν πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στο μαρκάρισμα του ακούραστου Μαντζούκα και πλέον ο Προμηθέας είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 41-46, 61-68, 79-94

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ