Ολυμπιακός – Νίκη Λευκάδας 79-51

Ολυμπιακός – Νίκη Λευκάδας 79-51

Οι Ερυθρόλευκες «σκούπισαν» τη Νίκη Λευκάδας και προκρίθηκαν στους τελικούς της Α1, όπου θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ.

Στους τελικούς της Α1 προκρίθηκε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Η ομάδα του Γιώργου Παντελάκη το μεσημέρι του Σαββάτου επικράτησε εύκολα εντός έδρας με 79-51 της Νίκης Λευκάδας, έκανε το 3-0 στην ημιτελική σειρά και σφράγισε το εισιτήριό τους για τους τελικούς του πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Οι Ερυθρόλευκες βρίσκονται ήδη στο 2-0, καθώς μεταφέρονται τα αποτελέσματα από την κανονική περίοδο, και χρειάζονται άλλες δύο νίκες, προκειμένου να κατακτήσουν για τέταρτη συνεχόμενη φορά τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας.

Με τη σημερινή νίκη επί της νησιώτικης ομάδας οι νταμπλούχες διεύρυναν το σερί τους σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, φτάνοντας πλέον το 111 ροζ φύλλα αγώνα. Πρωταγωνίστρια στη νίκη του Ολυμπιακού ήταν η Τζέσικα Τόμας με 15 πόντους, ενώ από κοντά ακολούθησε η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου με 11. Από τη Νίκη Λευκάδας, πρώτη σκόρερ ήταν η Παπαμιχαήλ με 17.

Η εικόνα του αγώνα:

Οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πήγαιναν χέρι – χέρι στο σκορ, με τη Νίκη Λευκάδας να προηγείται με 11-7 και τον Ολυμπιακό λίγο αργότερα να ισοφαρίζει σε 17-17. Η ομάδα του Γιώργου Παντελάκη στις τελευταίες επιθέσεις έτρεξε ένα σερί 6-0, με το οποίο έκανε το 23-17 και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +6. Στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχες κυριάρχησαν απόλυτα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 14-0, εγκλώβισε μέσα από την καλή του άμυνα τις φιλοξενούμενες και εκτόξευσε τη διαφορά στους 20 πόντους (37-17). Η Νίκη το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 39-22, που ήταν και το σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Το νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι. Οι Ερυθρόλευκες παρέμειναν σοβαρές, συνέχισαν να πιέζουν σε άμυνα και επίθεση και στο τέλος της τρίτης περιόδου προηγήθηκαν με 27 πόντους (60-33), με το τελικό 79-51 να αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του αγώνα, αλλά και τη διαφορά δυναμικότητας.

Τα δεκάλεπτα: 23-17,39-22, 60-33, 79-51

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παντελάκης): Τόμα 15 (5/7 δίπ., 1/1 τρίπ., 3 ασ., 2 κλέψ.), Σταμάτη 2 (4 ρίμπ.), Αυτζή 9 (3/4 τρ., 4 ρίμπ., 3 ασ.), Σπυριδοπούλου 7 (2/5 δίπ.), Παυλοπούλου 9 (4/4 δίπ., 2 ρίμπ., 3 ασ.), Νικολοπούλου 2, Σωτηρίου, Τίκβιτς 10 (10 ρίμπ., 4 κλέψ.), Λίτση 2 (3 ρίμπ.), Τζόνσον 7 (3/4 δίπ., 7 ρίμπ.), Κοσμά 5 (1/3 δίπ., 4 κλέψ.), Σταμολάμπρου 12 (2/2 δίπ, 2/6 τρίπ., 3 ασ.).

Νίκη Λευκάδας (Δουβίτσας): Τσινέκε Αικ., Τσινέκε Ε. 10, Σύρρα 2, Παπαμιχαήλ 17 (2), Μπαλτά 4, Σμιθ 4, Νάιτ 14 (3), Κοντογιωργού, Μαρίνη.

Γιώργος Παντελάκης δήλωσε μετά το ματς ότι: «Χαρήκαμε το παιχνίδι και κάναμε μία πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στη Νίκη Λευκάδας. Παίξαμε όμορφο μπάσκετ και κατακτήσαμε μία ακόμα νίκη, η οποία μας έδωσε και την πρόκριση στους τελικούς. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να ξεκουράσουμε και την Σωτηρίου που είχε ένα μικροτραυματισμό. Πλέον επικεντρωνόμαστε στο να κατακτήσουμε και αυτό το νταμπλ. Θα δουλέψουμε και θα είμαστε έτοιμοι στο 100% μας για να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας».

Από την μεριά της η Τζέσικα Τόμας είπε: «Πιστεύω ότι παρότι δεν μπήκαμε καλά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένες στο παιχνίδι μας. Κάναμε βέβαια πολύ καλή δουλειά στο ομαδικό κομμάτι, μοιράσαμε καλά την μπάλα, όμως σίγουρα δεν πρόκειται για το τέλειο παιχνίδι από πλευράς απόδοσης για μας. Είμαι ενθουσιασμένη που προκριθήκαμε στους τελικούς! Πρέπει να τελειώσουμε την σειρά και να κατακτήσουμε τον τίτλο του πρωταθλητή και στη συνέχεια να διασκεδάσουμε όλοι μαζί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ