Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά του Απόστολου

Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά του Απόστολου

Ο Απόστολος Κόντος, ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ των ελληνικών γηπέδων, βλέπει τον μικρό εγγονό του να βαδίζει στα χνάρια του

Υπάρχει κληρονομικότητα στο ταλέντο; Δεν ξέρω τι μπορεί να αποφανθεί η επιστημονική κοινότητα, αν ισχύει η λαϊκή ρήση «το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά», αλλά στην περίπτωση του Απόστολου Κόντου λες κι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Και δεν είναι ούτε φάρσα, ούτε τραγωδία, είναι… απόλαυση! Ο εγγονός ενός εκ των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών, που φέρει και το όνομά του, φαίνεται πως έχει πάρει το… DNA του.

Ο πιτσιρικάς αγωνίζεται στην παιδική ομάδα του Ιωνικού Ν.Φ. Και μπορεί τον παππού να τον μάθαμε από τον Παναθηναϊκό, άντε κι από την πορεία του στην ΑΕΚ, όμως ο Ιωνικός ήταν το δικό του σπίτι. Εκεί που κι ο αδερφός του Σταύρος διετέλεσε πρόεδρος, αλλά και ο ίδιος. Εκεί όπου καταλήγουν μετά από κάθε… περιπέτεια. Εκεί απ’ όπου ξεκινά η περιπέτεια του εγγονού.

Ο Απόστολος Κόντος τζούνιορ είναι σταρ της παιδικής ομάδας, ενώ αγωνίζεται και στην ανδρική, ώστε να αρχίσει να αντιλαμβάνεται αλλιώς το μπάσκετ. Και δεν παίζει επειδή έχει όνομα βαρύ σαν ιστορία, αλλά γιατί κυκλοφορεί κι οπλοφορεί. Στον τελευταίο αγώνα, κόντρα στην Ακαδημία των Παπαλουκά Διαμαντίδη πέτυχε (κρατηθείτε) 51 πόντους! Κι αν αυτό δεν σας φτάνει σημείωσε 7 τρίποντα (!), όλα σε μία περίοδο, την τελευταία.

Ο Ιωνικός Ν.Φ. επιβλήθηκε με 85-55, με τον Κόντο να πετυχαίνει σχεδόν όσους πόντους πέτυχαν όλοι οι αντίπαλοι μαζί. Είναι πρόδηλο ότι ο παππούς τον καμαρώνει, αλλά πρέπει να αρχίσει να νιώθει και την απειλή, καθώς αν ο μικρός συνεχίσει έτσι, σε λίγα χρόνια δεν θα συζητάμε για τον… εγγονό του Κόντου, αλλά για τον Απόστολο Κόντο τον 2ο.

Το ότι δεν θα πάρουν τα μυαλά του αέρα είναι δεδομένο, καθώς ουδέποτε ο παππούς έχασε την ισορροπία, γι’ αυτό και στο μπάσκετ έχει μόνο φίλους. Γι’ αυτό και ο μικρός έχει γερές και σταθερές βάσεις, αφού από μόνο του το ταλέντο δεν φτάνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ