Η Πάτρα τιμά τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών

Αν υπάρχει μπάσκετ στην Πάτρα, έχει την υπογραφή του Κώστα Πετρόπουλου. Τώρα θα έχει και γήπεδο με το όνομά του. Το αξίζει όσο κανείς

Η Πάτρα τιμά τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών | to10.gr

Έχουν περάσει τόσα χρόνια, από την πρώτη φορά που εμφανίστηκε στον χώρο του μπάσκετ κι ακόμα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν είναι τόσο μεγάλος παίκτης, ή τόσο μεγάλος άνθρωπος. Προφανώς είναι και τα δύο! Ο Κώστας Πετρόπουλος, επονομαζόμενος και «Νουρέγιεφ», από την πλαστικότητα των κινήσεών του, αποτελεί κόσμημα για την Πάτρα. Η πόλη τού ανταποδίδει, δίνοντας το όνομά του σε ένα από τα γήπεδα.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΕΑΚ αποφάσισε ομόφωνα να δοθεί το όνομα του Κώστα Πετρόπουλου στο Κλειστό Γυμναστήριο στο Κουκούλι. Η απόφαση ελήφθη στην τακτική συνεδρίαση της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου, ως ελάχιστη αναγνώριση τιμής σε έναν αθλητή, που έβαλε τις βάσεις του υψηλού επιπέδου, τόσο στο τοπικό, όσο και στο ελληνικό μπάσκετ.

Πώς πήγε να «εξαγοράσει» ο Γραμμένος τον Αυγενάκη και το «ντου» που δέχτηκε από τον υπουργό για το ατόπημά του

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που αφορά σε μία ιστορική αθλητική εγκατάσταση της Πάτρας, με την οποία άλλωστε συνδέθηκε μεγάλο μέρος της αθλητικής διαδρομής του Κώστα Πετρόπουλου».

Ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Νίκος Παπαδημάτος δήλωσε: «Ο Κώστας Πετρόπουλος αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για γενιές αθλητών από την Πάτρα και όλη την Ελλάδα. Τίμησε την πόλη μας και τον τοπικό αθλητισμό, με ήθος και αγωνιστική ευπρέπεια σε όλη τη διάρκεια της αθλητικής του καριέρας και αδιαμφισβήτητα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού μπάσκετ με διεθνή αναγνώριση.

Η απόφαση της Διοίκησης του ΠΕΑΚ να δοθεί το όνομά του στο Κλειστό Γυμναστήριο στο Κουκούλι, αποτελεί ελάχιστη αναγνώριση και ένδειξη τιμής στον μεγάλο αυτό αθλητή της Πάτρας».

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ...

Τι είναι αυτό που προσφέρει η πρωινή ερωτική πράξη;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο