Ελλάδα U21 – Τσεχία U21 : 0-2

Ελλάδα U21 – Τσεχία U21 : 0-2

Η γαλανόλευκη ηττήθηκε στη Λεωφόρο με 2-0 από την Τσεχία και αποχαιρέτησε το όνειρο της συμμετοχής στα τελικά του Euro.

Την ήττα από την Τσεχία με 2-0 γνώρισε η Εθνική Ελπίδων. Μια ήττα που βάζει… ταφόπλακα στα όνειρα του Γιάννη Γκούμα και των παικτών του για πρόκριση στα τελικά του Euro.

Η γαλανόλευκη στο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στη Λεωφόρο, έπαιξε για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, καθώς στο 41’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Λυμπεράκης. Μετά την αποβολή του νεαρού άσου του ΟΦΗ το έργο της Εθνικής έγινε ακόμα πιο δύσκολο, με τους Τσέχους να σκοράρουν δύο γκολ στο δεύτερο μέρος και να παίρνουν τη νίκη. Το πρώτο στο 68’ με πέναλτι του Μπούχα και το δεύτερο στις καθυστερήσεις (90+’1) με σουτ Ντρχαλ. Στο παιχνίδι με την Τσεχία πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Εθνική ομάδα ο Γιώργος Κούτσιας, ο οποίος μάλιστα ξεκίνησε βασικός. Η γαλανόλευκη θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στον όμιλο την ερχόμενη Τρίτη (17/11), όταν θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την Σκωτία.

Η εικόνα του αγώνα:

Η Εθνική ομάδα ήθελε μόνο νίκη στο αποψινό παιχνίδι για να συνεχίσει να ελπίζει σε πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21. Παρά το γεγονός, όμως, ότι ήθελε πάση θυσία το τρίποντο, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να απειλήσει ουσιαστικά τους Τσέχους, αντιμετωπίζοντας μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία. Στο 41’ η γαλανόλευκη μάλιστα έμεινε με δέκα παίκτες.

Ο Λυμπεράκης έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Χόλικ και στη συνέχεια πήγε από πάνω του χωρίς λόγο και τον ακούμπησε με το πόδι του, γεγονός που είδε ο διαιτητής και του έδειξε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας με παίκτη λιγότερο την Εθνική ομάδα.  Η μεγαλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου έγινε στο 45’ και άνηκε στην Τσεχία. Ο Χάβελκα βρεθηκε μέσα στην περιοχή της Εθνικής, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σιαμπάνη.

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου ο Γκούμας προχώρησε σε δύο αλλαγές, βάζοντας στο ματς τους Τσιγγάρα και Παπανικολάου αντί των Μπουζούκη και Μπαλογιάννη. Με τη συμπλήρως μιας ώρας παιχνιδιού ο τεχνικός της Εθνικής έκανε και τρίτη αλλαγή, βάζοντας τον Καμπετσή αντί του Κούτσια. Στο 60’ και στο 62’ η Τσεχία απείλησε δύο φορές με τον Μπούχα, αλλά ο Μάριος Σιαμπάνης αντέδρασε σωστά και κράτησε το μηδέν.

Στο 66’ όμως ο διαιτητής έδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αποστολάκη στον Γκρανέτσκι, σε μια φάση πάντως που φαίνεται από το ριπλέι ότι ο νεαρός άσος της γαλανόλευκης βρήκε μπάλα και όχι τον αντίπαλό του. Ο Σάσινκα ανέλαβε την εκτέλεση, ο Σιαμπάνης έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε. Ο ρέφερι της αναμέτρησης όμως διέταξε επανάληψη, θεωρώντας πως ο Έλληνας γκολκίπερ είχε βγει από την εστία του πριν την εκτέλεση.

Οι Τσέχοι άλλαξαν εκτελεστή, με τον Μπούχα να κερδίζει τον Σιαμπάνη για το 1-0. Η Εθνική παίζοντας με παίκτη λιγότερο δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι στο 90+1’ έκαναν το 2-0 με τον Ντρχαλ. Οι Τσέχοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα και ο Ντρχαλ πλάσαρε εύστοχα τον Σιαμπάνη, γράφοντας το τελικό 0-2.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Γιάννης Γκούμας): Σιαμπάνης, Αποστολάκης, Ευαγγέλου, Διαμαντής, Κατράνης, Α. Τσιγγάρας (72′ Μπότος), Μπαλογιάννης (46′ Παπανικολάου), Μπουζούκης (46′ Χ. Τσιγγάρας), Λυμπεράκης, Βρουσάι (80′ Μαχαίρας), Κούτσιας (58′ Καμπετσής)

Τσεχία (Κάρελ Κρέιτσι): Γέντλιτσκα, Πλεχάτι (46′ Οστράκ), Κρέιτσι, Ζίμα, Μάτουσεκ (65′ Βάνιτσεκ), Χόλικ, Γιάνοσεκ, Χάβελκα (46′ Γκρανέτσνι), Μπούχα, Σασίνκα (77′ Ντρίχαλ), Λινγκρ (89′ Κλίμα)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ