Η ΑΕΚ δεν άφησε τους διεθνείς της να ενσωματωθούν στην Εθνική – Η ΕΟΚ ζητά την τιμωρία της Ένωσης

Η ΑΕΚ δεν άφησε τους διεθνείς της να ενσωματωθούν στην Εθνική – Η ΕΟΚ ζητά την τιμωρία της Ένωσης

Λίνος Χρυσικόπουλος, Δημήτρης Μωραΐτης και Δημήτρης Κατσίβελης δεν παρουσιάστηκαν στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής ομάδας έπειτα από εντολή της ΑΕΚ εξαιτίας του... Προμηθέα. Η αντίδραση της ΕΟΚ.

Χωρίς τους παίκτες της ΑΕΚ πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής ομάδας υπό τις οδηγίες του Θανάση Σκουρτόπουλου.

Η Ένωση δεν επέτρεψε στους Λίνο Χρυσικόπουλο, Δημήτρη Μωραΐτη και Δημήτρη Κατσίβελη να παρουσιαστούν στην προπόνηση και ο λόγος έχει να κάνει με τα κρούσματα που εμφανίστηκαν στον Προμηθέα μετά το ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Οι «κιτρινόμαυροι» ισχυρίζονται ότι ο Προμηθέας παραβίασε το υγειονομικό πρωτόκολλο καθώς όπως λένε αγωνίστηκε παίκτης ο οποίος ήταν θετικός στον κορωνοϊό και το γνώριζε η ομάδα.

Από την πλευρά της η ΕΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως οι τρεις παίκτες της ΑΕΚ ήταν αδικαιολογήτως απόντες και ζητάει τη τιμωρία της Ένωσης.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Με αδικαιολογήτως απόντες τους αθλητές της ΑΕΚ, Δημήτρη Κατσίβελη, Λίνο Χρυσικόπουλο και Δημήτρη Μωραϊτη άρχισε σήμερα η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών εν όψει τους τελευταίου «παράθυρου» των προκριματικών αγώνων του Ευρωμπάσκετ 2022.
Οι τρεις παίκτες δεν έδωσαν το «παρών» χωρίς να υπάρχει κάποια δικαιολογία, άρα έθεσαν εαυτόν εκτός ομάδας και το θέμα τους θα παραπεμφθεί άμεσα στα αρμόδια όργανα για να εφαρμοστούν όσα προβλέπονται από τον εν ισχύ Αθλητικό Νόμο και τον εσωτερικό κανονισμό της Ομοσπονδίας.

Η ΕΟΚ αισθάνεται τη δυσάρεστη ανάγκη να εκφράσει τη δυσφορία της για την αντιμετώπιση κάποιων “αφεντικών” του μπάσκετ στην Ελλάδα, έναντι της εκπροσώπησης του ελληνικού μπάσκετ που είναι οι Εθνικές ομάδες. Και είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουν άπαντες για μια ακόμα φορά τη σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο: Του ελληνικού μπάσκετ και του μπάσκετ στην Ελλάδα.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, στη σημερινή συγκέντρωση ήταν παρόντες οι εξής δέκα παίκτες: Βασίλης Καββαδάς, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Ζώης Καράμπελας, Γιάννης Κουζέλογλου, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Βασίλης Μουράτος, Χρήστος Σαλούστρος, Βασίλης Τολιόπουλος, Γιώργος Τσαλμπούρης, Νίκος Χουγκάζ. Αυτοί θα ταξιδέψουν αύριο το μεσημέρι, μετά από μία προπόνηση το πρωί στο ΟΑΚΑ, για τη Ρίγα με πτήση τσάρτερ και ήδη έχουν αρχίσει οι ενέργειες σε συνεργασία με τη FIBA για να υπάρξει δυνατότητα αντικατάστασης των απόντων. Έτσι κι αλλιώς, ανεξάρτητα από τα περιθώρια που θα υπάρξουν, οποιοσδήποτε παίκτης μπορέσει να κληθεί θα πρέπει να έχει διάστημα 48 ωρών από την ώρα που θα υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού μέχρι να του επιτραπεί η είσοδος στη Λετονία, βάσει των υγεινομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν στη χώρα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ