Τολιόπουλος : «Τιμή η Eθνική, είδωλό μου ο Σπανούλης»

Τολιόπουλος : «Τιμή η Eθνική, είδωλό μου ο Σπανούλης»

O Βασίλης Τολιόπουλος μίλησε για την κλήση του στην Εθνική ομάδα, ενώ έκανε ειδική αναφορά για τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος είναι το είδωλο του όπως δήλωσε.

O Βασίλης Τολιόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη στον ΕΣΑΚΕ, μιλώντας για το όνειρό του να φορέσει το εθνόσημο στο στήθος. Στην πρώτη κλήση στην εθνική ανδρών, τον περασμένο Νοέμβριο, ο Τολιόπουλος είχε σταθεί άτυχος, αφού τον… πρόλαβε ένας τραυματισμός. Λίγους μήνες αργότερα, ο 25χρονος γκαρντ «εξαργυρώνει» τις καλές εμφανίσεις του στην Basket League με τη φανέλα του Ιωνικού Νικαίας, αφού ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, τον συμπεριέλαβε στην αποστολή που θα αγωνιστεί απέναντι σε Βοσνία Ερζεγοβίνη (20/2, 16.30) και Λετονία (22/2, 19.30), στο τελευταίο «παράθυρο» των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2022.

Ο διεθνής γκαρντ αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας της Νίκαιας φέτος, ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός δράσης για πάνω από έναν μήνα και μετρά στο πρωτάθλημα φέτος 12 πόντους, 3,1 ριμπάουντ, 2,4 ασίστ και 1,2 κλεψίματα μέσο όρο μένοντας για περίπου 27 λεπτά στο παρκέ ανά αγώνα.

Στη συνέντευξή του στον ΕΣΑΚΕ, ο πρώην παίκτης του Ικάρου, Κολοσσού, Ολυμπιακού, Άρη και ΑΕΚ -από την οποία έχει παραχωρηθεί υπό μορφή δανεισμού για έναν χρόνο στον Ιωνικό, «ξανασυστήνεται» στο ελληνικό κοινό. Μιλά για την ηγετική παρουσία του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στον Ιωνικό, ενώ για τις συνεργασίες που του έχουν μείνει «χαραγμένες» αναφέρει: «Το να παίζω με το είδωλό μου τον Βασίλη Σπανούλη ή να παίζω μετά με τον Νίκο Ζήση. Ήταν πολύ καλό και για μένα και για την καριέρα μου. Είδα πράγματα που θα με συντροφεύουν στη συνέχεια».

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Βασίλη Τολιόπουλου στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

– Είσαι έτοιμος για το ντεμπούτο σου στην εθνική ομάδα; Είναι κάτι που περίμενες αυτή η κλήση;
«Είναι κάτι που το περιμένω πως και πως. Είναι ένας στόχος που είχα θέσει εξ αρχής και στον εαυτό μου και είμαι ευτυχής που θα τον πραγματοποιήσω. Ελπίζω να παίζω καλά και να έχω καλές εμφανίσεις. Το να είμαι ένα βασικό στέλεχος της ομάδας θα είναι τιμή για εμένα».

– Την προηγούμενη φορά που κλήθηκες σε πρόλαβε ένας τραυματισμός που σε άφησε εκτός δράσης για περίπου ενάμισι μήνα. Πώς το αντιμετώπισες;
«Ήταν λίγο δύσκολο, ειδικά όπως ήρθε, σε μια ανύποπτη φάση στην προπόνηση. Αυτό που λένε πως «όλα για κάποιο λόγο γίνονται» ίσως να ισχύει. Πιστεύω πως κάτι κέρδισα από αυτό και συνεχίζουμε… Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι υπομονή, να δουλέψεις πάνω σε ένα πλάνο ώστε να καλύψεις τον χρόνο και σταδιακά επανέρχεσαι».

– Η φετινή σεζόν έχει αρχίσει καλά για εσένα ενώ και ο Ιωνικός βρίσκει ρυθμό.
«Είναι μια καλή χρονιά για εμένα. Είχα κάνει ένα καλό ξεκίνημα, μετά ήρθε ο τραυματισμός και δυσκολεύτηκα λίγο να βρω ρυθμό αλλά νομίζω πλέον τα έχω καταφέρει. Η ομάδα έχει κάνει πέντε νίκες, προπονούμαστε καλά και πιστεύω πως θα μπορέσουμε να κάνουμε άλλες 2-3 νίκες ώστε να εξασφαλίσουμε την παραμονή και να κοιτάξουμε και πιο πάνω. Στόχος είναι να μείνουμε στην κατηγορία και αν καταφέρουμε να μπούμε στα πλέι οφ θα το καλοδεχθούμε».

– Έχεις συμβόλαιο με την ΑΕΚ, είναι στόχος σου να επιστρέψεις στην ομάδα τη νέα σεζόν;
«Είχα ζητήσει να πάω κάπου για έχω περισσότερο χρόνο. Πιστεύω πως έχω την ευκαιρία να δείξω κάποια πράγματα παραπάνω. Για το μέλλον είναι πολλά στη μέση. Έχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ κι θα είμαι πολύ χαρούμενος να βρεθώ και πάλι σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ».

– Είσαι κι εσύ μέρος μιας «ελληνικής» πρότασης που κάνει ο Ιωνικός, αναδεικνύοντας φέτος Έλληνες παίκτες.
«Ήταν ένα πρότζεκτ που είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή. Με Έλληνες που δεν είχαν πολλές ευκαιρίες στην Basket League. Όπως είναι ο Νίκος Χουγκάζ που κάνει εξαιρετική χρονιά ή ο Ανδρέας Πετρόπουλος που επίσης κάνει καλή σεζόν. Είναι πολύ καλό κα υπάρχουν τέτοιες ομάδες που να δίνουν ευκαιρίες σε παιδιά να παίξουν και να αναδειθχούν στην κατηγορία».

– Σας βοήθησε και η προσθήκη του Μαυροκεφαλίδη;
«Όταν παίρνεις έναν παίκτη σαν τον Λουκά που έχει παίξει σε όλη την Ευρώπη και έχει πρωταγωνιστήσει είναι πραγματικά πολύ καλό ειδικά για μια ομάδα που έχει νέους παίκτες. Είναι μεγάλη βοήθεια να βλέπεις παίκτες όπως ο Λουκάς να παίζει ή να μιλάει στα αποδυτήρια».

– Πως βοηθά πρακτικά μια ομάδα, ένας έμπειρος αθλητής;
«Με τη στάση του στην προπόνηση. Αν είναι ανταγωνιστικός και δίνει το 100% είναι παράδειγμα».

– Στο παρελθόν έχεις συνεργαστεί με πολλούς μεγάλους αθλητές, όπως για παράδειγμα ο Βασίλης Σπανούλης στην τετραετία που ήσουν στον Ολυμπιακό. Παίρνεις πράγματα από αυτούς τους παίκτες;
«Κέρδισα πολλές εμπειρίες και από τη Euroleague. Μπορεί να μην είχα μεγάλο χρόνο συμμετοχής, όμως και μόνο πως ήμουν εκεί στην προετοιμασία της ομάδας, ήταν σημαντικό. Έζησα επίσης την παρουσία σε φάιναλ φορ. Εμπειρίες που ίσως να μην τις ξαναζήσω. Είμαι ευγνώμων από αυτό. Από καθέναν μπορείς να πάρεις πράγματα. Είναι καλό να υπάρχουν μεγάλες προσωπικότητες γιατί μπορούν να σε βοηθήσουν σε πολλούς τομείς. Πώς διαχειρίζονται καλές ή κακές καταστάσεις. Πράγματα που πρέπει να τα βλέπεις και να βλέπεις. Θυμάμαι τον Σπανούλη να μιλάει μετά από κάθε παιχνίδι και να προσπαθεί να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του και να τους δώσει να καταλάβουν κάποια πράγματα. Είναι ηγέτης».

– Υπάρχουν κάποιες συνεργασίες που σου έχουν μείνει αυτά τα χρόνια;
«Το να παίζω με το είδωλό μου τον Βασίλη Σπανούλη ή να παίζω μετά με τον Νίκο Ζήση. Ήταν πολύ καλό και για μένα και για την καριέρα μου. Είδα πράγματα που θα με συντροφεύουν στη συνέχεια».

– Πώς σου φαίνεται η φετινή Basket League; Μια ιδιαίτερα από πολλές απόψεις σεζόν.
«Στην αρχή οι ομάδες προσπαθούν να κάνουν κάποια τρικ στο παιχνίδι τους ώστε να καλύψουν τη διακοπή των έξι μηνών. Αλλά πλέον όλες έχουν δυναμώσει. Υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες. Και μετά από τις πρώτες θέσεις οι διαφορές είναι πολύ μικρές, ο καθένας μπορεί να νικήσει και έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Αν έπεφταν δύο θα ήταν σίγουρα διαφορετική η εικόνα. Το θετικό είναι πως βλέπουμε καλό μπάσκετ».

– Πόσο δύσκολο είναι να παίζει κάποιος δίχως την παρουσία φιλάθλων;
«Δεν συνηθίζεται. Είναι πολύ δύσκολο να συνηθίσεις πως δεν έχει καθόλου κόσμο. Ειδικά σε ένα γήπεδο όπως του Ιωνικού που αν είχε κόσμο θα περνούσε δύσκολα κάθε ομάδα. Ο κόσμος είναι ο ρυθμός μας η πνοή μας, ένας από τους λόγους που παίζουμε».

– Και για εσάς τους παίκτες; Πώς αντιμετωπίζεται το άδειο γήπεδο;
«Δεν βρίσκεις εύκολα ρυθμό. Δεν είναι πολύ εύκολο. Σιγά σιγά συνηθίσαμε βέβαια και σε λίγο θα… ξεχάσουμε πως είναι με κόσμο!»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ