Σκουρτόπουλος : «Δεν κοιτάμε ποιους παίκτες θα μπορούσαμε να έχουμε, αλλά ποιους έχουμε»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θανάσης Σκουρτόπουλος, δήλωσε σίγουρος για του παίκτες που έχει στη διάθεση του, ενόψει των αγώνων κόντρα σε Εσθονία και Μεγάλη Βρετανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019.

Σκουρτόπουλος : «Δεν κοιτάμε ποιους παίκτες θα μπορούσαμε να έχουμε, αλλά ποιους έχουμε» | to10.gr

Στην Εθνική δεν πρέπει να κοιτάζουν ποιοι παίκτες θα μπορούσαν να παίζουν στο δεύτερο «παράθυρο», αλλά ποιοι τελικά θα βρεθούν στο ρόστερ της γαλανόλευκης, σύμφωνα με τον Θανάση Σκουρτόπουλο.

Παράλληλα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως περιμένει μια θερμή φιλοξενία στο Ηράκλειο στα παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας κόντρα σε Εσθονία (23/2) και Μεγάλη Βρετανία (25/2).

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στη Μedia Day της Εθνικής ομάδας:

Για την καλή αρχή που έκανε η Εθνική στα παράθυρα: «Ελπίζουμε να έχουμε την ίδια τύχη και αυτή τη φορά. Είναι ένα δεύτερο ξεκίνημα για εμάς. Θέλουμε να ξεκινήσουμε από εκεί που σταματήσαμε. Δουλέψαμε πολύ σκληρά, ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, πρωτόγνωρη για όλους. Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε όλους. Να συνεχίσουμε στην ίδια βάση. Έχουμε δύο παιχνίδια μπροστά μας, πολύ σημαντικά, όπως είναι και όλα της σειράς. Με δεδομένο ότι μεταφέρουμε τα αποτελέσματα, κάθε ματς έχει τη σπουδαιότητά του. Να είναι όλα τα παιδιά υγιή, να δουλέψουμε αυτή τη βδομάδα χωρίς προβλήματα. Από αύριο θα είμαστε στην Κρήτη. Θέλουμε να έχουμε αυξημένη αυτοσυγκέντρωση, και με οδηγό την πρώτη εβδομάδα δουλειάς θα αντιμετωπίσουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια».

Για το αν υπήρχε αβεβαιότητα: «Αβεβαιότητα δεν είχα ποτέ. Τα 15 αυτά παιδιά αποτελούν μια δομημένη ομάδα. Θα μπορούσαν να είναι και κάποια άλλα παιδιά, όλοι είναι εξαιρετικοί. Δεν κοιτάμε τι θα μπορούσαμε να έχουμε, αλλά τι έχουμε. Με αυτούς προχωράμε. Τα παιδιά έδωσαν εξαιρετικά δείγματα, και σαν αποτελέσματα και σαν λειτουργία. Είμαι σίγουρος ότι με τις μικρές αλλαγές που έχουν γίνει θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Δεν είχα αμφιβολία. Η μόνη μου αμφιβολία είναι για το πώς θα μπορέσουν μέσα σε τρεις μέρες να γνωριστούν, να γίνουν ομάδα. Αυτό λειτούργησε καλά. Με βάση αυτό θα ξεκινήσουμε τη δουλειά για το δεύτερο παράθυρο».

Για τα επόμενα ματς: «Τώρα έχουμε το ματς με την Εσθονία, που έχει διαφορετικό στιλ παιχνιδιού από αυτά που έχουμε δώσει μέχρι τώρα. Τα πιο βαριά παιδιά πρέπει να προετοιμαστούν, για να γίνουν το αβαντάζ σε σχέση με τον αντίπαλο. Μετά είναι αυτό με την Αγγλία. Είναι παράξενο παιχνίδι, γιατί έχει ελπίδες πρόκρισης και είναι πολύ σημαντικό να ντουμπλάρουμε τις νίκες, για το αβαντάζ στη δεύτερη φάση. Οι ομάδες είναι καλές, χρειάζεται να έχουμε εγρήγορση μέχρι το τέλος».

Για το ροτέισον με πιο νεαρά παιδιά: «τα παιδιά που αποτελούν τον κορμό της ομάδας είναι 7-8. Η δεύτερη προτεραιότητα είναι τα παιδιά της χρυσής νέων ανδρών. Δεν ξέρουμε πόσοι από αυτούς θα μπορούν να πάρουν χρόνο συμμετοχής, αλλά θέλουμε να βρεθούν στο περιβάλλον της Εθνικής Ανδρών, για να προετοιμαστούν. Δεν είναι χρονικά μακριά η μέρα που θα ενσωματωθούν στην ομάδα. Είναι παιδιά με πολύ ταλέντο. Έχουμε σκοπό να καλέσουμε 2-3 ακόμα παιδιά, αλλά οι θέσεις είναι συγκεκριμένες. Η ομάδα πρέπει να διατηρεί τη δομή της. Δεν μπορούμε κάθε φορά να ανοιγόμαστε πάρα πολύ».

Για τη φιλοξενία στο Ηράκλειο: «Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντική η ζεστασιά που υπάρχει στο Ηράκλειο. Οι συνθήκες θα είναι πάρα πολύ καλύτερες αυτή τη φορά. Το Ηράκλειο θα αγκαλιάσει την Εθνική. Και για τα παιδιά είναι σημαντικό και για εμάς. Θα ανταποδώσουμε στον κόσμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο