Αποφασίζει ο Πιτίνο για τη 12αδα: Οι σίγουροι, οι «κομμένοι» και η «μάχη» για δυο θέσεις

Αποφασίζει ο Πιτίνο για τη 12αδα: Οι σίγουροι, οι «κομμένοι» και η «μάχη» για δυο θέσεις

Η Εθνική ομάδα είναι στην τελική ευθεία για το Προολυμπιακό τουρνουά και ο Ρικ Πιτίνο καλείται να αποφασίσει για τη 12αδα. Οι σίγουροι Σπανούλης, Καλάθης, Σλούκας, Μήτογλου και Παπαγιάννης και οι ανοιχτές θέσεις.

Η Εθνική Ελλάδος ηττήθηκε στο φιλικό με τη Σερβία την Κυριακή, στο τελευταίο ματς του τουρνουά «Ακρόπολις» και πλέον στρέφει αποκλειστικά την προσοχή της στο Προολυμπιακό τουρνουά στον Καναδά. Ο Ρικ Πιτίνο στις αναμετρήσεις στο ΟΑΚΑ με Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο και Σερβία είδε πολλά πράγματα, τσέκαρε την ετοιμότητα των παικτών και φυσικά έβγαλε συμπεράσματα σχετικά με τη δύσκολη απόφαση της 12αδας και των κοψιμάτων.

Παράλληλα, ο Αμερικανός τεχνικός της γαλανόλευκης είχε και απρόοπτα, αφού έμαθε πως ο Γιώργος Πρίντεζης θα απουσιάζει από την Εθνική λόγω τραυματισμού στην ποδοκνημική, ενώ εκτός ήταν έτσι και αλλιώς και ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Πλέον, ο Πιτίνο πρέπει να αποφασίσει για τους παίκτες που θα πάρει μαζί του στον Καναδά, όπου η Εθνική ομάδα θα διεκδικήσει την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Τα δεδομένα σχετικά με το ρόστερ είναι συγκεκριμένα, όμως ο Πιτίνο δεν έχει καταλήξει, με τους «σίγουρους» να είναι μόλις 5, ενώ να παραμένουν ανοιχτές οι υπόλοιπες θέσεις. Παρόλα αυτά, ο Αμερικανός τεχνικός μοιάζει δεδομένο ότι μετά το Ακρόπολις έχει κλείσει τους 10 από τους 12 παίκτες του ρόστερ, με μόλις δυο θέσεις να μένουν ανοιχτές. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Εφόσον οι Βασίλης Σπανούλης, Νικ Καλάθης και Γιώργος Παπαγιάννης είναι υγιείς, τότε οι «5» από τους «12» είναι κλεισμένοι από το ξεκίνημα ουσιαστικά της προετοιμασίας.

Αυτοί είναι οι Σπανούλης, Καλάθης, Σλούκας, Μήτογλου και Παπαγιάννης. Από εκεί και πέρα πρέπει να θεωρούνται ήδη «κομμένοι» οι Χουγκάζ, Μουράτος και Αθηναίου για διάφορους λόγους ο καθένας. Συνολικά δηλαδή μένουν 10 παίκτες για 7 θέσεις, ενώ ουσιαστικά οι 5 εξ αυτών μοιάζει αδύνατον να μην βρίσκονται στη τελική 12αδα. Αυτοί είναι οι Κ. Αντετοκούνμπο, Λαρεντζάκης, Γιαννόπουλος, Λούντζης και Καββαδάς, με τους τρεις πρώτους να είναι ουσιαστικά κλεισμένοι.

Όπως καταλαβαίνει κανείς αυτό που καλείται να αποφασίσει ο Πιτίνο είναι ποιους δυο εκ των Μποχωρίδη, Κατσίβελη, Κασελάκη, Ρογκαβόπουλο και Χρυσικόπουλο θα πάρει μαζί του στην αποστολή για το Προολυμπιακό. Ο Αμερικανός από τους 5 φαίνεται να έχει μια παραπάνω προτίμηση στους 3 οι οποίοι είναι οι Μποχωρίδης, Κασελάκης και Χρυσικόπουλος. Όμως όλα θα ξεκαθαρίσουν σύντομα, με τη λογική να λέει ότι τουλάχιστον ο ένας εκ των δυο τελευταίων θα είναι στάνταρ στο ρόστερ, ενώ ίσως να βρεθούν και οι δυο.

Οι 5 σίγουροι

Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός)
Νικ Καλάθης (Μπαρτσελόνα)
Κώστας Σλούκας (Ολυμπιακός)
Ντίνος Μήτογλου (Παναθηναϊκός)
Γιώργος Παπαγιάννης (Παναθηναϊκός)

Οι 3+2 σχεδόν σίγουροι

Κώστας Αντετοκούνμπο (Λος Άντζελες Λέικερς)
Χάρης Γιαννόπουλος (Προμηθέας)
Γιαννούλης Λαρεντζάκης (Ολυμπιακός)

Μιχάλης Λούντζης (Προμηθέας)
Βασίλης Καββαδάς (Ηρακλής)

Οι 5 που διεκδικούν 2 θέσεις

Λευτέρης Μποχωρίδης (Παναθηναϊκός)
Λίνος Χρυσικόπουλος (ΑΕΚ)
Λεωνίδας Κασελάκης (Παναθηναϊκός)
Νίκος Ρογκαβόπουλος (ΑΕΚ)
Δημήτρης Κατσίβελης (ΑΕΚ)

Οι «κομμένοι»

Βασίλης Μουράτος (Λαύριο)
Γιάννης Αθηναίου (Μπιλμπάο)
Νίκος Χουγκάζ (Ιωνικός)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ