H φήμη για Σπανούλη στον πάγκο της Εθνικής και ο Δέδας

H φήμη για Σπανούλη στον πάγκο της Εθνικής και ο Δέδας

Οι σκέψεις του Βαγέλλη Λιόλιου για την επόμενη μέρα στον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Ο Ιτούδης, η κίνηση έκπληξη με Σπανούλη και ο Δέδας.

Mε την ανάληψη της προεδρίας της ΕΟΚ από τον Βαγγέλη Λιόλιο, ένα από τα βασικά θέματα που τέθηκε στο τραπέζι των συζητήσεων είναι αυτό που αφορά στον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Στον… χιλιοταλαιπωρημένο γαλανόλευκο πάγκο για τον οποίο φαίνεται πως προκρίνεται ένα μοντέλο με δύο διαφορετικούς προπονητές. Έναν για τα παράθυρα κι έναν για την τελική φάση του Eurobasket 2022.

Κατ’ αρχάς πρέπει να σημειωθεί πως ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν θα συνεχίσει στην Εθνική ομάδα. Η απόφαση γι’ αυτό είναι ειλημμένη. Και το ενδιαφέρον είναι στο όνομα που «παίζει» δυνατά για να τον διαδεχτεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ έχει καταθέσει πρόταση στον Βασίλη Σπανούλη, θέλοντας να του δώσει την ευκαιρία να ξεκινήσει μέσω της Εθνικής την προπονητική του καριέρα ενώ ποντάρει πολύ στο status και την εμπειρία του πρώην αρχηγού του Ολυμπιακού.

Μια πρόταση που όπως είναι λογικό ωστόσο αιφνιδίασε τον «Kill Bill» ο οποίος τη θεώρησε βέβαια πολύ τιμητική και ζήτησε λίγο χρόνο για να την σκεφτεί και να απαντήσει. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει καταλήξει σε κάποια απόφαση και ποια είναι αυτή. Επειδή είναι πιθανό όμως να απαντήσει αρνητικά, η Ομοσπονδία έχει ήδη έτοιμο και το plan B. Ποιο είναι αυτό;

Ο Στέφανος Δέδας. Ο προπονητής της ΑΕΚ είναι η λύση που έχει προκριθεί σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική κατάληξη με τον Σπανούλη και το ζήτημα εκεί θα είναι να συνδυάσει τις υποχρεώσεις του ο νεαρός κόουτς στην Ένωση με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Την προσεχή Τρίτη (28/9) υπάρχει συνέντευξη Τύπου του Βαγγέλη Λιόλιου στην οποία αναμένεται να υπάρχουν ανακοινώσεις, με πρώτη αυτή της λύσης της συνεργασίας με τον Σκουρτόπουλο. Το αν θα υπάρξει και κάτι επίσημο για τον διάδοχο, φαντάζει δύσκολο αυτή τη στιγμή να συμβεί.

Από εκεί και πέρα υπάρχει και ο προπονητής που θα αναλάβει να καθοδηγήσει την ομάδα στο Eurobasket 2022. Εκεί η Ομοσπονδία είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Δημήτρη Ιτούδη που ήταν από το ξεκίνημα ο πρώτος στόχος. Αυτό που μένει ουσιαστικά είναι να δώσει το «πράσινο φως» η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Κάτι τέτοιο ακόμη δεν έχει γίνει αλλά ο Έλληνας προπονητής είναι αισιόδοξος πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Οι εξελίξεις και εδώ πάντως αναμένονται στο προσεχές διάστημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ