Κατά των «παραθύρων» ο Ντράγκαν Σάκοτα

Κατά των «παραθύρων» ο Ντράγκαν Σάκοτα

Ο πρώην κόουτς της ΑΕΚ μίλησε για τη διαμάχη της Ευρωλίγκας με τη FIBA.

Ευρωλίγκα και FIBA βρίσκονται σε ανοιχτή κόντρα εδώ και πολλά χρόνια, με τον Ντράγκαν Σάκοτα να τονίζει πως μόνο κακό κάνει στο μπάσκετ αυτή η διαμάχη.

Παράλληλα, ο πρώην κόουτς της ΑΕΚ, υπογράμμισε πως είναι κατά των «παραθύρων» των εθνικών ομάδων.

«Δόξα τω Θεώ όλα είναι καλά. Εδώ και μερικά χρόνια δεν θέλω να πάω σε κάποια ομάδα. Εάν θέλω κάποια στιγμή θα πάω, αλλά και να μην πάω σε ομάδα, υπάρχουν τόσα πολλά παιχνίδια που μπορείς να δεις και να τα αναλύσεις. Ο νεότερος γιος μου έγινε πατέρας και τώρα είμαι παππούς, άρα αυτό με ενδιαφέρει», δήλωσε αρχικά ο Ντράγκαν Σάκοτα στο «maxbetsport.rs».

Για τον φετινό Ερυθρό Αστέρα σε σχέση με εκείνον που είχε: «Είναι διαφορετικό όταν παίρνεις μία ομάδα που δεν ήταν καλή τότε. Με άλλες καταστάσεις. Τώρα, ο Ερυθρός Αστέρας έχει κάνει καλές κινήσεις και είναι μία καλή ομάδα. Αρκετοί παίκτες έχουν συνεργαστεί με τον κόουτς Ράντονιτς. Αυτό βοηθάει πολύ στην προετοιμασία και την προσαρμογή της ομάδας. Εξαιτίας των σοβαρών τραυματισμών, ο Ερυθρός Αστέρας δεν έχει καταφέρει να βρίσκεται κοντά στην οκτάδα, αλλά με τον καιρό φαίνεται η ποιότητα αυτών των ομάδων».

Για την οριακή νίκη της Σερβίας επί της Λετονίας και την ήττα της από το Βέλγιο στα «παράθυρα»: «Καμία έκπληξη. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις ομάδες βάσει ονομάτων, αλλά βάσει κατάστασης. Είμαι κατά των “παραθύρων” όπως είναι τώρα η σχέση ανάμεσα στην Ευρωλίγκα και τη FIBA. Και τη δεκαετία του ’90 είχαμε προκριματικά, αλλά τότε το μπάσκετ ήταν ενιαίο. Τώρα, πολλοί ποιοτικοί παίκτες αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα, η οποία δεν συνεργάζεται με τη FIBA. Έτσι, καλές ομάδες μπορεί να μην προκριθούν. Αυτό είναι καλό; Δεν νομίζω!».

Για το αν βλέπει λύση στο πρόβλημα Ευρωλίγκας-FIBA: «Περίμενα ότι η Ευρωλίγκα θα έμενε και ότι Eurocup και Basketball Champions League θα ενώνονταν. Αλλά, αυτό δεν συνέβη. Αυτό δείχνει πείσμα ή έλλειψη ενδιαφέροντος… Όμως, αυτή η κατάσταση δεν ωφελεί κανέναν και κάνει μεγάλη ζημιά στο μπάσκετ. Κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα παραμείνει έτσι η κατάσταση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ