Βαγγέλης Ζιάγκος: «Να παρουσιάσουμε μια ομάδα μαχητική»

Βαγγέλης Ζιάγκος: «Να παρουσιάσουμε μια ομάδα μαχητική»

Ο προπονητής της Εθνικής Παίδων Βαγγέλης Ζιάγκος, μίλησε στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΕΟΚ για το Eurobasket U16.

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος έκανε δηλώσεις για το ερχόμενο Eurobasket U16 που θα λάβει χώρα από τις 12 έως τις 20 Αυγούστου στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΕΟΚ.

Μίλησε για τη προετοιμασία αλλά και τους στόχους της Εθνικής Παίδων και τόνισε πως η ομάδα θα παρουσιαστεί πολύ μαχητική.

Διαβάστε επίσης: Οι δηλώσεις των τεσσάρων νέων της Εθνικής

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για την προετοιμασία της Εθνικής ενόψει Eurobasket U16:

«Για μας που το μπάσκετ είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μας είναι απολαυστικό, το ότι είμαστε όλη μέρα στο γήπεδο με μια ομάδα φιλόδοξων, ταλαντούχων και «ρομαντικών» νεαρών καλαθοσφαιριστών που ζουν το δικό τους όνειρο, «γεμίζει» η μέρα μας πάρα πολύ όμορφα. Βρισκόμαστε στη Θεσσαλονίκη, είναι το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας μας. Είμαστε σε μία φάση που οι ρόλοι έχουν κατανεμηθεί, είναι διακριτοί και ξεκάθαροι, η φιλοσοφία μας είναι σε μεγάλο βαθμό κατανοητή και αφομοιωμένη απ’ τα παιδιά, τα οποία δουλεύουν πραγματικά υποδειγματικά και είμαστε πολύ χαρούμενοι να το βλέπουμε αυτό. Ξεκινήσαμε αυτήν τη διαδικασία με 16 αθλητές, έχουμε μείνει 14 και δυστυχώς θα πρέπει ν’ αναχωρήσουμε 12 από ‘δω για τα Σκόπια σε λιγότερο από 10 μέρες. Παίζουμε δύο φιλικά με τη Ρουμανία στις 5-6 Αυγούστου και άλλα δύο με την Κροατία στις 9-10 Αυγούστου, στο «Αλεξάνδρειο». Μετά το τέλος και του τελευταίου αγώνα, αμέσως θα πάμε στα Σκόπια».

Για τις εντυπώσεις του απ’ τα μέχρι στιγμής φιλικά της Εθνικής παίδων:

«Στα δύο ματς με Τουρκία και τα δύο με Ισπανία, τ’ αποτελέσματα είναι ένα κομμάτι που δεν είναι αυτοσκοπός. Είχαμε μια καλή παρουσία στην Κωνσταντινούπολη και τη Μαδρίτη, με 1 νίκη και 1 ήττα. Αυτό που θέλαμε να δούμε το είδαμε, υπάρχει ένας βαθμός ικανοποίησης, μας βοηθούν να «χτίσουμε» μια αυτοπεποίθηση, στο να δούμε περίπου πού βρισκόμαστε και ίσως τι μπορούμε να περιμένουμε απ’ αυτά τα παιδιά, με πολύ μεγάλη επιφύλαξη και με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή εξαγωγής συμπερασμάτων ως προς τους στόχους. Είδαμε χρήσιμα πράγματα, φύγαμε και απ’ τα δύο μέρη με μια σχετικά ικανοποίηση που απλά μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μάλλον βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, μέχρι εκεί».

Για το στόχο της Εθνικής στο ερχόμενο Eurobasket U16:

«Καταλαβαίνω ότι όλοι θέλουν ν’ ακούσουν απ’ το στόμα του προπονητή κάτι μετρήσιμο. Εμείς θα θέλαμε να βγούμε απ’ αυτήν τη διαδικασία και για να μη δημιουργήσουμε λανθασμένες εντυπώσεις και για να μην επηρεάσουμε με λάθος τρόπο το μυαλό των παιδιών και για να κρατήσουμε τους τόνους και τη μπάλα αρκετά χαμηλά, γιατί η ομάδα έχει δείξει μια καλή παρουσία απέναντι σε δύο αντιπάλους ισχυρούς και βασικούς υποψηφίους για τα μετάλλια. Ο βασικός μας στόχος είναι να παρουσιάσουμε ένα σύνολο που θα δείχνει στον κόσμο ότι έχει αντιληφθεί ποιος είναι ο σκοπός της παρουσίας μας σ’ ένα Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αυτός είναι να εκπροσωπήσουμε επάξια μια χώρα που έχει μια πάρα πολύ σπουδαία παράδοση στο άθλημα του μπάσκετ. Να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί και με μια ομάδα πολύ συγκεκριμένων χαρακτηριστικών στην αγωνιστική της «ταυτότητα». Μια ομάδα πολύ μαχητική, που θα παίζει για το «εμείς», που θα βγάζει μια ενέργεια και ένα πάθος στο πίσω μέρος του γηπέδου και μπροστά ένα παιχνίδι σε σχετικά υψηλές ταχύτητες, που θα βασίζεται κατά βάση στο ομαδικό πνεύμα και την ομαδική λειτουργία. Αν τα δούμε αυτά, θα ‘μαστε σχετικά ικανοποιημένοι. Σκοπός είναι η διάκριση, όχι αυτοσκοπός. Θέλουμε να ‘χουμε μια ομάδα ανταγωνιστική που θα την ευχαριστηθούμε όλοι και θα είμαστε περήφανοι στο τέλος της ημέρας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ