Ζιάγκος: «Τα παιδιά αξίζουν το σεβασμό μας!»

Ζιάγκος: «Τα παιδιά αξίζουν το σεβασμό μας!»

Στον σεβασμό που αξίζουν τα παιδιά της Εθνικής Παίδων στάθηκε ο προπονητής της U16 της Ελλάδας, Βαγγέλης Ζιάγκος.

Η Εθνική ομάδα παίδων καταθέτοντας την ελληνική ψυχή στο παρκέ, κατάφερε να επιστρέψει από το -14 κόντρα στο Ισραήλ και να πάρει την πρόκριση στους «4» του Eurobasket U16, με τον Νεοκλή Αβδαλά να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση με 22 πόντους.

Μετά το τέλος του ματς ο προπονητής της U16 της Ελλάδας, Βαγγέλης Ζιάγκος, στάθηκε στο σεβασμό που αξίζουν οι παίκτες του.

Διαβάστε επίσης: Έγραψε ιστορία η Στεφανίδη: «Αργυρή» στο Μόναχο και πρώτη αθλήτρια με τέσσερα ευρωπαϊκά μετάλλια (vids)

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Τα παιδιά αυτά αξίζουν το σεβασμό, την αγάπη και την προσοχή όλων μας γιατί , εκτός των άλλων, έχουν πολλα να μας διδάξουν. Παίξαμε ένα ημίχρονο μακριά από τα στάνταρντ μας, επιτρέψαμε στο Ισραήλ να χτίσει αυτοπεποίθηση και από δικές μας αμυντικές δυσλειτουργίες και τη δική μας αναποφασιστικότητα στο πίσω μέρος του γηπέδου τους δώσαμε χώρο και χρόνο να σουτάρουν με 9/20 τρίποντα, να ελέγξουν τα ριμπαουντ, να τρέξουν το γήπεδο και να φέρουν το ρυθμό στα μέτρα τους.

Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ανεβάσαμε την επιθετικότητα στην άμυνά μας, κερδίσαμε τις επαφές, κυνηγήσαμε όλες τις διεκδικούμενες μπάλες, σταματήσαμε το επιθετικό τους ριμπάουντ και ανεβάσαμε ταχύτητα σε όλη μας τη συμπεριφορά. Καθοριστικός παράγοντας, το γεγονός ότι δεν χάσαμε ούτε την ψυχραιμία μας ούτε την πίστη μας για όσα μπορούμε να πετύχουμε μέσα στο παιχνίδι».

Ο Ζιάγκος στάθηκε ιδιαίτερα σε δύο παίκτες και δεν ξέχασε και το ιατρικό επιτελείο της ομάδας που είχε μεγάλη συνεισφορά στο να είναι έτοιμος και να αγωνιστεί σήμερα ο Βενιαμίν Αμπόσι: «Ο Νεοκλής (Αβδάλας) έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι δείχνοντας την κλάση του, αλλά και την αγάπη του για αυτήν την ομάδα. Ο Αμπόσι δίδαξε την αυταπάρνηση παίζοντας με ένα πόδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ