Εκτός Eurobasket οι διαιτητές του Λιθουανία – Γερμανία με απόφαση της FIBA

Εκτός Eurobasket οι διαιτητές του Λιθουανία – Γερμανία με απόφαση της FIBA

Η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ αποφάσισε να «κόψει» τους τρεις διαιτητές που διεύθυναν τον αγώνα ανάμεσα σε Λιθουανία και Γερμανία και ξεσήκωσαν αντιδράσεις με τις αποφάσεις τους.

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στον απόηχο του αγώνα μεταξύ της Λιθουανίας και της Γερμανίας για τον Β’ όμιλο του Eurobasket 2022, όπου οι Λιθουανοί κατέθεσαν ένσταση μετά τη λήξη του παιχνιδιού σχετικά με το κύρος του αγώνα, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε από τη FIBA.

Παρ’ όλα αυτά, η ομοσπονδία αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις στους τρεις διαιτητές του ματς για τα λάθη τους, θέτοντάς τους δύο Πολωνούς Λίσκα και Προτς και τον Ιταλό Ματσόνι, στο περιθώριο και ουσιαστικά εκτός συνέχειας τουρνουά.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Χαμός για τα διαρκείας, ανοίγουν κι άλλες θύρες στο ΣΕΦ

Οι Λιθουανοί έχουν εκφράσει πολλά παράπονα για τη διαιτησία των τριών, με μεγαλύτερο τη βολή της τεχνικής ποινής στον προπονητή των Γερμανών που δεν εκτελέστηκε ποτέ.

Στη συνέχεια για διορθώσουν το λάθος τους προσπάθησαν να βρουν τρόπο να εκτελεστεί η βολή λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, με καθυστέρηση δηλαδή δέκα λεπτών, κάτι που φυσικά προκάλεσε την αντίδραση των Γερμανών και δεν έγινε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ