Η μεγάλη έκπληξη με Τζορτζ Πάπας και η δικαίωση του Γιώργου Μπαρτζώκα (vids)

Η μεγάλη έκπληξη με Τζορτζ Πάπας και η δικαίωση του Γιώργου Μπαρτζώκα (vids)

Ο Τζορτζ Πάπας δουλεύει σκληρά και βελτιώνεται συνεχώς, με τη συμμετοχή του στις προπονήσεις της Εθνικής Ομάδας να δικαιώνει τον ίδιο, αλλά και τον Γιώργο Μπαρτζώκα, που τον πιστεύει και του δίνει ευκαιρίες να αναδείξει το ταλέντο του και να εξελιχθεί σε παίκτη υψηλού επιπέδου.

Την προετοιμασία της για τα δύο παιχνίδια της Β’ Προκριματικής Φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, με Λετονία (11/11, 19.00, Ηράκλειο) και Βέλγιο (14/11, 21.30, Μονς) ξεκίνησε η Εθνική ομάδα.

Χθες, μάλιστα, στην πρώτη προπόνηση της γαλανόλευκης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ, έδωσαν το «παρών» 16 παίκτες και όχι 14, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί από την ομοσπονδία (ΕΟΚ), όταν έγιναν γνωστές οι κλήσεις για τις δύο αναμετρήσεις. Ανάμεσα σε αυτούς που βρέθηκαν στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις ήταν και ο Τζορτζ Πάπας. Ο ομογενής γκαρντ του Ολυμπιακού, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι από τις ΗΠΑ και το NCAA, όπου αγωνιζόταν με τους Monmouth Hawks.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Μεγάλη έκπληξη από τον Μίτσελ ενόψει Λεβαδειακού

Πέρσι μάλιστα πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις στο κολεγιακό πρωτάθλημα, με τον 24χρονο να έχει μέσο όρο 14.9 πόντους, μια επίδοση που του έδωσε μια θέση στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της περιφέρειας. Εμφανίσεις που έκαναν τον Ολυμπιακό να ενδιαφερθεί για την απόκτησή του, με τους Ερυθρόλευκους να κάνουν δικό τους τον ομογενή γκαρντ.

Ο Πάπας εντάχθηκε στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού και έχει καταγράψει ήδη τις πρώτες του συμμετοχές με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο 24χρονος έχει αγωνιστεί σε πέντε ματς με τα χρώματα των νταμπλούχων, έχοντας μέσο όρο 4.5 πόντους (66.67% στο δίποντο, 50% στο τρίποντο, 100% στις βολές), 2 ασίστ και 6.00 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.  Αυτά είναι τα στατιστικά του σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος (Basket League), καθώς η μια από τις πέντε εμφανίσεις του ήταν στα ημιτελικά του Super Cup απέναντι στον Προμηθέα.

Στο παιχνίδι με το Λαύριο μάλιστα ήταν εντυπωσιακός, με τον ομογενή γκαρντ να βγάζει 7 ασίστ. Συγκεκριμένα, παρέμεινε στο παρκέ για 26:37 λεπτά, στα οποία είχε 6 πόντους (1/1 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 1/1 βολές), 1 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 7 ασίστ, με τον 24χρονο να δείχνει τις δημιουργικές του ικανότητες και να κάνει χαρούμενους τους συμπαίκτες του.

Μια εμφάνιση, με την οποία έδειξε στον Μπαρτζώκα ότι έχει τα στοιχεία για να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο και με σκληρή δουλειά μπορεί να φτάσει στο επίπεδο που χρειάζεται για να καταφέρει να αγωνιστεί στην Euroleague με τα ερυθρόλευκα. Αυτός είναι ο στόχος του και γι’ αυτό δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις. Αρπάζει από τα… μαλλιά κάθε ευκαιρία που του δίνει ο προπονητής του Ολυμπιακού και ακολουθεί κατά γράμμα τις εντολές του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια έχει βγάλει σπουδαίους παίκτες.

Ο τεχνικός των νταμπλούχων γνωρίζει πολύ καλά ότι τα παιχνίδια της Basket League είναι «χρυσάφι» για παίκτες όπως ο Τζορτζ Πάπας, με τον ομογενή γκαρντ να βγάζει πάθος και όρεξη στο παρκέ. Να βελτιώνεται συνεχώς και να παρουσιάζει σε κάθε ματς όλο και καλύτερη εικόνα, που είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που κάνει στις προπονήσεις. Σκληρή δουλειά, η οποία αποδίδει καρπούς και να δικαιώνει φυσικά και τον Μπαρτζώκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ