Σερβία – Τουρκία 77-76: Δώρο των Σέρβων στην Ελλάδα

Σερβία – Τουρκία 77-76: Δώρο των Σέρβων στην Ελλάδα

Σε ένα τρομερό παιχνίδι, η Σερβία έκανε το καθήκον της κόντρα στην Τουρκία, επικρατώντας με σκορ 77-76, έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης και συνάμα έδωσε ένα μεγάλο δώρο στην Ελλάδα.

Ένα πραγματικό ντέρμπι διεξήχθη ανάμεσα στη Σερβία και την Τουρκία, με τους γηπεδούχους να παίρνουν στο φινάλε τη νίκη με σκορ 77-76, σε ένα ματς που έσπασε καρδιές και κρίθηκε στο τελευταίο σουτ όπου ο καταπληκτικός Σκότι Γουίλμπεκιν δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αποδεικνύεται ευνοϊκό και για την Εθνική μας, καθώς η Τουρκία μένει πιο πίσω και σε περίπτωση ισοβαθμίας η Ελλάδα έχει το πάνω χέρι λόγων των μεταξύ τους αποτελεσμάτων στα «παράθυρα».

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μάρκο Γκούντουριτς με 18 πόντους, ενώ πολύτιμες βοήθειες πρόσφερε ο Ντούσαν Ρίστιτς. Από την άλλη πλευρά, ο Σκότι Γουίλμπεκιν που ήταν ο καλύτερος και μαζί ο μοιραίος είχε 22 πόντους, και 22 έβαλε ο πάρα πολύ καλό Ονουρπάλ Μπιτίμ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Τουρκία να μπαίνει αποφασισμένη έχοντας σε τρομερή κατάσταση τον Σιπαχί που σημείωσε τρία τρίποντα. Οι Σέρβοι όμως δεν πτοήθηκαν και μάζεψαν γρήγορα τη διαφορά, ενώ λίγο πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου πέρασαν και μπροστά. Στη δεύτερη περίοδο, οι παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς κρατούσαν τα ηνία του ματς και έφτασαν στο +8 δύο λεπτά πριν το ημίχρονο, οι Τούρκοι όμως απάντησαν με ένα μικρό σερί και μείωσαν στους τρεις, με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει στην ανάπαυλα το 37-34 υπέρ των γηπεδούχων.

Στην τρίτη περίοδο η Σερβία πατούσε καλύτερα και με οδηγό τον Γκούντουριτς μπόρεσε να φτάσει στο +7 (54-47) περίπου τρία λεπτά για τη λήξη. Όμως οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν αντέδρασαν άμεσα και με ένα σερί 7-0 έκλεισαν το δεκάλεπτο στο ισόπαλο 54-54. Η τελευταία περίοδος ήταν ντέρμπι, με το ματς εν τέλει να κρίνεται στο σουτ. Ο Σκότι Γουίλμπεκιν που έκανε απίθανη εμφάνιση στο τέλος, δεν μπόρεσε να δώσει τη νίκη στην Τουρκία και έτσι οι Σέρβοι έφυγαν με το ροζ φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 37-34, 54-54, 77-76

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ