Σπουδαία φιλικά με ΗΠΑ και Γερμανία έκλεισε η Εθνική!

Σπουδαία φιλικά με ΗΠΑ και Γερμανία έκλεισε η Εθνική!

Λίγο πριν τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Εθνική Ελλάδος θα δώσει ακόμα δύο δυνατά φιλικά, με Γερμανία και τις πολυδιαφημισμένες ΗΠΑ.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ θα διεξαχθεί από τις 25 Αυγούστου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου με συνδιοργάνωση από Ιαπωνία και Φιλιππίνες, με την Ελλάδα δίνει το παρών.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Εθνικής έχουν ήδη κανονιστεί δύο φιλικά με την πολύ δυνατή Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς με το πρώτο να είναι κανονισμένο στη Λιουμπλιάνα στις 2/10 και το δεύτερο στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ στις 4/10, ενώ στο καλεντάρι της προετοιμασίας θα μπει και το τουρνουά Ακρόπολις, με τις ομάδες που συμμετέχουν να είναι επίσης υψηλής δυναμικότητας.

Διαβάστε επίσης: Live από την μεγάλη συγκέντρωση: Βουλιάζει η Αθήνα από χιλιάδες πολίτες

Αργότερα τον Αύγουστο όπως ανακοινώθηκε, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μετά τον Λούκα Ντόντσιτς θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους… συναδέλφους του από το ΝΒΑ σε φιλικά πολύ υψηλού επιπέδου, μιας και οι ΗΠΑ (19/10) και Γερμανία (18/10) των πολλών ΝΒΑερς θα είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής στο τουρνουά του Άμπου Ντάμπι που θα διεξαχθεί 18 -20 Αυγούστου.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, αναφερόμενος στο εν λόγω τουρνουά, τόνισε:

«Η περασμένη εβδομάδα ήταν πολύ δύσκολη για την ελληνική κοινωνία λόγω του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος με 57 νεκρούς. Από αυτή τη θέση θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων. Όσον αφορά στα σημερινά νέα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση.

Οι Εθνικές ομάδες ΗΠΑ, Γερμανίας και Ελλάδας έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα φιλοξενηθεί στις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία και την Ινδονησία. Το τουρνουά στο οποίο θα λάβουμε μέρος αποτελεί το τελευταία στάση πριν τα επίσημα παιχνίδια.

Είναι ένα ιστορικής σημασίας και ξεχωριστό τουρνουά, που θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στο Άμπου Ντάμπι και αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ότι θα λάβει μέρος σε αυτό. Είμαι βέβαιος για την πολύ υψηλού επιπέδου διοργάνωση και ότι θα παρακολουθήσουμε αγώνες παγκόσμιου ενδιαφέροντος με την παρουσία όλων των μεγάλων αστέρων αυτών των τριών Εθνικών ομάδων.

Είναι σπουδαίο για μας το γεγονός ότι θα συμμετέχουμε σε αυτή την γιορτή του μπάσκετ. Το καλύτερο τουρνουά, σε μια φιλόξενη χώρα με τρεις από τις καλύτερες εθνικές ομάδες του κόσμου. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ γι’ αυτό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ