Λούντζης: «Από πέρσι έχει αρχίσει μια προσπάθεια στην Εθνική, πρέπει να βρούμε τους αυτοματισμούς μας»

Λούντζης: «Από πέρσι έχει αρχίσει μια προσπάθεια στην Εθνική, πρέπει να βρούμε τους αυτοματισμούς μας»

Ένα από τα πρόσωπα του πρώτου φιλικού της Εθνικής, ο Μιχάλης Λούντζης, μίλησε στο σάιτ της ΕΟΚ για το κλίμα και τη δουλειά που γίνεται στην προετοιμασία της ομάδας αλλά και τα κομμάτια του παιχνιδιού που χρήζουν βελτίωσης.

Ιδανικό ντεμπούτο έκανε στα φιλικά προετοιμασίας η Εθνική που επικράτησε εκτός έδρας της Σλοβενίας με 98-91. Πέραν του… πρωτάρη Γουοκαπ, τα βλέμματα έκλεψε με την παρουσία τουο Μιχάλης Λούντζης που είχε καλή παρουσία και στις δύο πλευρές του παρκέ, αγωνιζόμενος για 30′!

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού όμως όπως φαίνεται παραμένει «προσγειωμένος» ενόψει της συνέχειας, καθώς, όπως τονίζει με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, «η πρώτη εικόνα ήταν καλή, αλλά δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα».

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζεται το σόου του Μέσι στις ΗΠΑ, πέτυχε άλλα δύο γκολ (vids)

Ο διεθνής γκαρντ τονίζει για το χθεσινοβραδυνό ματς ότι «υπήρχαν πολλά καλά κομμάτια στο παιχνίδι, όμως ταυτόχρονα θα πρέπει να βελτιωθούμε σε άλλα, όπως είναι η άμυνα», ενώ υπογραμμίζει πως «είναι ακόμη η αρχή και το πρώτο φιλικό» και πως «κρατάμε όλοι μας το κεφάλι κάτω». Όσον αφορά το τι πρέπει να κάνει η εθνική για να είναι έτοιμη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο 25χρονος διεθνής ήταν ξεκάθαρος: «Το κεφάλι κάτω και δουλειά, δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

«Θα κρατήσουμε τη νίκη, τη διάθεση και την ενέργεια που δείξαμε. Σίγουρα υπήρχαν πολλά καλά κομμάτια στο παιχνίδι, όμως ταυτόχρονα θα πρέπει να βελτιωθούμε σε άλλα, όπως είναι η άμυνα. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε σε τόσο υψηλά σκορ. Αφήσαμε τη Σλοβενία να πετύχει 91 πόντους, όμως η άμυνα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στο παιχνίδι μας και θα πρέπει στο δεύτερο φιλικό, την Παρασκευή (σ.σ. 4/8 στο ΟΑΚΑ), να τους κρατήσουμε πιο χαμηλά» είπε ο Λούντζης και συνέχισε, αναφερόμενος στους 13 πόντους που πέτυχε και οι οποίοι αποτελούν ρεκόρ παραγωγικότητάς του στην εθνική ανδρών:

«Νιώθω πολύ καλά, όπως και πριν. Δεν μένω σε αυτό το παιχνίδι, είναι ακόμη η αρχή και το πρώτο φιλικό. Κρατάμε όλοι μας το κεφάλι κάτω. Γίνεται πολύ καλή δουλειά από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας στις προπονήσεις. Συνεχίζουμε έτσι, να παίξουμε τα επόμενα φιλικά και να δούμε πού βρισκόμαστε. Είναι πάρα πολύ νωρίς να λέμε μεγάλες κουβέντες».

Ο διεθνής γκαρντ θεωρεί ότι η εθνική έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμη μέχρι το Παγκόσμιο, αλλά και πολλά περιθώρια βελτίωσης. «Ξέρουμε την αξία μας. Ό,τι κι αν γράφεται ή να λέγεται, εμείς ξέρουμε πώς μπορούμε να παίξουμε. Μέσα από την καθημερινή δουλειά προσπαθούμε να εμφανιζόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι στο παρκέ. Η πρώτη εικόνα ήταν καλή, αλλά δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Υπάρχουν ακόμη πέντε φιλικά μπροστά μας και μετά έρχονται τα κρίσιμα, στα επίσημα παιχνίδια» υπογράμμισε και, καταλήγοντας, αναφέρθηκε στο πόσο γρήγορα θα φτάσει η εθνική στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου:

«Η ομάδα είναι σε μεγάλο βαθμό ίδια με πέρσι. Από πέρσι έχει αρχίσει μια προσπάθεια, ο ένας μήνας προετοιμασίας που έχουμε να δουλέψουμε μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι υπέρ-αρκετός. Πρέπει ακόμη να βρούμε τους αυτοματισμούς μας, να έρθουμε πιο κοντά, να γνωρίσουμε καλύτερα τι κάνει ο συμπαίκτης μας. Το κεφάλι κάτω και δουλειά, δεν υπάρχει άλλος δρόμος», απάντησε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ