Ελλάδα – Σλοβενία 88-77 : Αποθέωση για την Εθνική, συγκίνηση για τον Γκάλη και 2×2 απέναντι στην Σλοβενία

Ελλάδα – Σλοβενία 88-77 : Αποθέωση για την Εθνική, συγκίνηση για τον Γκάλη και 2×2 απέναντι στην Σλοβενία

Η Ελλάδα έκανε το 2x2 απέναντι στη Σλοβενία καθώς νίκησε (88-77) στην βραδιά όπου τιμήθηκε ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης.

Η Ελλάδα νίκησε ξανά την Σλοβενία μέσα σε διάστημα δύο ημερών με 88-77 στο ΟΑΚΑ, σε ένα ματς όπου θα μείνει στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ αφού η ΕΟΚ τίμησε τον θρύλο Νίκο Γκάλη που είδε την φανέλα του να αποσύρεται.

Έτσι, η Ελλάδα έκανε το 2×2 απέναντι στην Σλοβενία (88-77), κάνοντας και πάλι μία καλή εμφάνιση καθώς παρουσιάστηκε συγκεντρωμένη στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και είδε τους παίκτες της να δίνουν από κάτι, μικρό ή μεγάλο στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Διαβάστε επίσης: Το «ελληνικό κόλπο» του καλοκαιριού ήρθε να θυμίσει τα… αυτονόητα

Ο Ντίνος Μήτογλου πραγματοποίησε και σήμερα πολύ καλή εμφάνιση καθώς σκόραρε 16 πόντους, με 11 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ξανά ο Μιχάλης Λούντζης ήταν ξανά από τους παίκτες που διακρίθηκαν (17π., 5 ριμπ., 3 ασίστ). Σημαντική ήταν και πάλι η συνεισφορά του Γουόκαπ που βοήθησε αρκετά στην άμυνα αλλά και στο δημιουργικό κομμάτι όπως και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος (9π.) με τον Γιώργο Παπαγιάννη (9π.).

Το αστέρι της Σλοβενίας, Λούκα Ντόνσιτς, έμεινε εκτός παρκέ σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με τους Σλοβένους να χάνουν όλη της ισχύ τους, ωστόσο πρόλαβε να σημείωσει 18 πόντους όσο αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο.

Το ματς

Η Εθνική ξεκίνησε πολύ δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο καθώς προηγήθηκε με 7-0 πριν συμπληρωθούν τα δύο πρώτα λεπτά του ματς. Ο Ντίνος Μήτογλου κυριάρχησε κοντά στο καλάθι με τους Γουόκαπ και Λούντζη να δίνουν το ρυθμό στη Εθνική.

Ένα δίποντο του Γουόκαπ πήγε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό, 20-9, με την Εθνική να μετράει 7/8 δίποντα και 3/5 τρίποντα. Σε αντίθεση με το ματς στη Λιουμπλιάνα, είχε και τον έλεγχο στα ριμπάουντ.

Τα τελευταία δεύτερα της 1ης περιόδου δεν ήταν το ίδιο καλά για την Εθνική. Η Ελλάδα βρήκε μεν χώρο στο αντίπαλο καλάθι, ωστόσο και η ελληνική άμυνα «πληγώθηκε» από τα περιφερειακά σουτ (2 τρίποντα ο Πρέπελιτς).

Στην 2η περίοδο η Σλοβενία ισορρόπησε το παιχνίδι κυρίως εξαιτίας του γεγονότος πως η Ελλάδα έκανε μερικά αβίαστα λάθη που την οδήγησαν στο να χάσει τον ρυθμό της και με εκτελεστή τον Ντόνσιτς κατάφερε ακόμη και να προηγηθεί. Η Εθνική κατάφερε να μείνει στο ματς λόγω της καλής άμυνας και «ξέσπασε» με ένα σερί 11-0 (από 40-41 στο 51-41).

Όπως και στη Λιουμπλιάνα έτσι και στην Αθήνα, η Εθνική είχε πολλούς σκόρερς: Γουόκαπ 7π., Ρογκαβόπουλος 9π., Λούντζης 11π., Παπαγιάννης 6π., Θανάσης 4π., Μήτογλου 14π. Κι αυτά στο ημίχρονο.

Στη 3η περίοδο η μπάλα περνούσε αρκετά από τα χέρια του Παπαγιάννη ενώ ο ομοσπονδιακός προπονητής δοκίμασε να χαμηλώσει το σχήμα του καθώς ξεκίνησε με τρία guard (Γουόκαπ, Μωραϊτης, Μποχωρίδης), στο παρκέ. Η Εθνική βρήκε ρυθμό και άνοιξε τη διαφορά στους 14 πόντους.

Στην 4η περίοδο οι Σλοβένοι προσπάθησαν να γίνουν πιο απειλητικοί, δίχως αποτέλεσμα διότι η Εθνική με κοντά σχήματα διατηρούσε τον έλεγχο. Το φινάλε για τους Σλοβένους ήταν πικρό, όχι επειδή έχασαν, αλλά γιατί ο Βλάτκο Τσάνταρ φάνηκε να τραυματίζεται σοβαρά στο γόνατό του. Αποχώρησε υποβασταζόμενος.

Τα δεκάλεπτα: 27-25, 51-44, 72-58, 88-77.

ΕΛΛΑΔΑ (Ιτούδης): Γουόκαπ 7 (1/1 τρίποντο, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα), Μωραΐτης 2 (4 ασίστ, 2 κλεψίματα), Λούντζης 17 (3/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ) , Λαρεντζάκης , Μποχωρίδης , Καλαΐτζάκης 4 , Τολιόπουλος, Παπανικολάου , Ρογκαβόπουλος 10 (0/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα) Αγραβάνης 6, Θ. Αντετοκούνμπο 4, Μήτογλου 18 (1/2 τρίποντα, 14 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο), Παπαγιάννης 9 (3 ριμπάουντ) , Χατζηδάκης, Λαρεντζάκης 2

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Σέκουλιτς): Σαμάρ 4 (4 ασίστ), Πρέπελιτς 12 (3/6 τρίποντα), Μπλάζιτς 5 (1) , Μόργκαν 7 (8 ριμπάουντ), Ντίμετς 6 (5 ριμπάουντ), Τσάντσαρ 4 , Τσέμπατσεκ 2 (4 ριμπάουντ), Ντόντσιτς 18 (3/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3/4 βολές, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο), Ντράγκιτς 2, Χρόβατ 7, Νίκολιτς 5 (1)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ