Ελλάδα – Σερβία 64-71: Ήττα… καμπανάκι από τους ανώτερους Σέρβους για την Εθνική στο Ακρόπολις

Ελλάδα – Σερβία 64-71: Ήττα… καμπανάκι από τους ανώτερους Σέρβους για την Εθνική στο Ακρόπολις

Σε ένα δυναμικό παιχνίδι με σκληρές μάχες, η Ελλάδα ηττήθηκε από τη Σερβία με σκορ 71-64 στο πρώτο παιχνίδι του τουρνουά Ακρόπολις.

Με το… αριστερό ξεκίνησε τις προσπάθειές της στο τουρνουά Ακρόπολις η Εθνική Ελλάδος, που υπέστη την πρώτη της ήττα στα φετινά φιλικά προετοιμασίας με σκορ 71-64 από τη Σερβία στο ΟΑΚΑ. Η «γαλανόλευκη» πάλεψε το παιχνίδι, είχε κάποια κενά διαστήματα ειδικά στην επίθεση, και έτσι δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο των αντιπάλων της.

Στα θετικά η αντίδραση που έβγαλε η Εθνική όταν οι Σέρβοι προηγήθηκαν ακόμα και με 15 πόντους διαφορά, αλλά και οι εμφανίσεις του Νίκου Ρογκαβόπουλου και του Ιωάννη Παπαπέτρου που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, έχοντας πολύ σημαντική προσφορά.

O νέος παίκτης της Μπασκόνια ολοκλήρωσε το ματς με 19 πόντους, ενώ ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού σταμάτησε στους 11 πόντους, ενώ ο Ντίνος Μήτογλου μέτρησε 9 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από την άλλη πλευρά, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς είχε 15 πόντους, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ 14 με 12 ριμπάουντ και 14 επίσης ο Μάρκο Γκούντουριτς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Εθνική να πατά καλύτερα, βγάζοντας μεγάλη ενέργεια στην άμυνα, ενώ και επιθετικά βρήκε δύο μακρινά σουτ από τον Ντίνο Μήτογλου για το 9-4. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, με τους Σέρβους να βρίσκουν ρυθμό με τη σειρά τους, κάτι που τους επέτρεψε να ανατρέψουν την κατάσταση και να εκμεταλλευτούν τη νευρικότητα που έδειχνε το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη στο επιθετικό κομμάτι. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 13-16 υπέρ της Σερβίας.

Στη δεύτερη περίοδο οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι είναι αποτελεσματικοί επιθετικά φτάνοντας και στο +9 με 24-15. Η Εθνική μας έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να μειώσει σε 25-28 χάρη στην ενέργεια του Θανάση Αντετοκούνμπο. Η ομάδα του Πέσιτς έφτασε στο +7 (32-25), αλλά ο Νίκος Ρογκαβόπουλος με 2/2 βολές και ένα ωραίο καλάθι μείωσε στους 3 (32-29). Έπειτα ακολούθησε ένα επιμέρους 10-3 των Σέρβων για κλείσει το πρώτο ημίχρονο, με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει το 39-35.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε πολύ άσχημα για την Ελλάδα, με τους Σέρβους να τρέχουν ένα επιμέρους 13-2, με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευθεί στο +15 και το 52-37. Η Εθνική μας είχε μείνει για περίπου 6,5 λεπτά μόνο με δύο πόντους, όμως με τους πολύ καλούς Παπαγιάννη και Παπαπέτρου μπόρεσε να μειώσει κάπως με το αποτέλεσμα στην ολοκλήρωση του δεκαλέπτου να είναι στο 57-49 υπέρ της ομάδας του Πέσιτς.

Η αντίδραση της Ελλάδας συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Ο Παπαπέτρου συνέχισε τα… δικά του, για να αναλάβει ο Ρογκαβόπουλος, με αποτέλεσμα η Εθνική μας να φτάσει στην ισοφάριση με το 59-59. Οι Σέρβοι δεν πτοήθηκαν, αφού με ένα γρήγορο 5-0 πήραν ξανά προβάδισμα. Όσο κι αν πίεσε η Εθνική δεν μπόρεσε να περάσει μπροστά, με το 71-64 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 35-39, 49-57, 64-71

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ