Ιταλία – Ελλάδα 74-70: Ένα δεκάλεπτο δεν ήταν αρκετό, με ήττα έκλεισε το «Ακρόπολις»

Ιταλία – Ελλάδα 74-70: Ένα δεκάλεπτο δεν ήταν αρκετό, με ήττα έκλεισε το «Ακρόπολις»

Η Εθνική εμφανίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου έφτασε κοντά στην ανατροπή ωστόσο δεν την ολοκλήρωσε και έκλεισε με ήττα (74-70) από την Ιταλία τις υποχρεώσεις της στο Aegean Ακρόπολις.

Η Εθνική έκανε την εμφάνιση της στο παρκέ μόνο για τα τελευταία 7 λεπτά του παιχνιδιού, κάθως έφτασε κοντά στο να επιστρέψει από το -13 (62-49) του 33ου λεπτού φτάνοντας δευτερόλεπτα πριν το τέλος στο 72-70.  Ωστόσο, οι Ιταλοί πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση στο παρκέ του ΟΑΚΑ απέναντι στην Εθνική και έκαμψε της αντίσταση της, επικρατόντας με 74-70.

Από την αρχή της αναμέτρησης είχε τον έλεγχο και δεν επέτρψε σε κανένα σημείο να βρει ρυθμό η Εθνική μας ομάδα επιθετικά και να την κοιτάξει στα ίσια.  Άσχημα ποσοστά για τους παίκτες του Ιτούδη, ενώ την ίδια στιγμή από την άλλη Φοντέκιο και Μέλι έκανα ό,τι ήθελαν.

Διαβάστε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις στον Ολυμπιακό – Χαμός με Τζέιμς, ανατροπή δεδομένων για Ναν! (pic)

Το ματς

Για πρώτη φορά ο Ντίνος Μήτογλου έμεινε εκτός της αρχικής πεντάδας, αφού στα παιχνίδια με Σλοβενία και Σερβία βρισκόταν στην αρχική πεντάδα, με τον Παπαγιάννη να παίρνει τη θέση του.  Αυτή ήταν και η μοναδική αλλαγή του Δημήτρη Ιτούδη σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά.

Πολλά λάθη και ακόμη περισσότερα ήταν τα άστοχα σουτ για τις δύο ομάδες στην πρώτη περίοδο, που εμφανώς προσπαθούσαν να βρουν ρυθμό. Οι Ιταλοί έφτασαν να προηγούνται με 14-8 με κύριο εκφραστή των επιθέσων της τον Μέλι και εξαιτίας τον επιθετικών ριμπάουντ που έπαιρναν. Όπως επίσης, η Εθνική  δυσκολεύτηκε να βρει απάντηση στα drive των Ιταλών.  Η είσοδος του Μήτογλου το τελευταίο δίλεπτο της περιόδου βελτίωσε την εικόνα της Εθνικής που κατάφερε να ισοφαρίσει, ωστόσο το τρίποντο του Σεβερίνι δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση της περιόδου έκλεισε το σκορ στο 19-16.

Ρεσιτάλ αστοχίας και στην δεύτερη περίοδο μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας. Παράλληλα το παιχνίδι οδηγήθηκε στην επαφή και μέσα στην ρακέτα και τους Μέλι και Μήτογλου κυρίως να δίνουν τις μάχες. Με την είσοδο του Μήτογλου «σκλήρυνε» η Ελλάδα, αλλά επιθετικά και αμυντικά συνέχισε να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο γενικότερο διάβασμα του παιχνιδιού, με τους Ιταλούς να φτάνουν την διαφορά ακόμη και στο +9 (35-26). Το pick and roll του Παπανικολάου με τον Παπαγιάννη, ήταν η πρώτη σχεδιασμένη ολοκληρωμένη φάση για την ελληνική ομάδα μέχρι εκείνη τη στιγμή στον αγώνα, πριν ο Γουόκαπ με Buzzer Beater στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου διαμορφώσει το σκορ του ημιχρόνου (35-31).

Καμία διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο με την Εθνική να είναι αρκετά άστοχη, ενώ από την άλλη οι Ιταλοί, έτρεξαν το παρκέ, έβγαλαν ένταση και βρήκαν αρκετά ελεύθερα σουτ. Η Ιταλία ολοκλήρωσε την Τρίτη περίοδο με 22 πόντους (η πιο παραγωγική της), με τον Σπανιόλο να είναι καθοριστικός και τους τυπικά γηπεδούχους να προηγούνται με 11 πόντους (57-46).

Οι τυπικά γηπεδούχοι (Ιταλία) συνέχισαν να εκμεταλλεύονται τα missmatch και να ευστοχούν με συνέπεια στα τρίποντά τους, μέχρι που η διαφορά σαν να τους «υπνώτισε» και η Εθνική το εκμεταλλεύτηκε βελτιώνοντας την απόδοσή της στην άμυνα, και με υπομονή μείωσε σε μονοψήφια τη διαφορά, φτάνοντας κοντά στην ανατροπή. Ο Χατζηδάκης μείωσε σε 67-61 και σήκωσε στο πόδι το ΟΑΚΑ, αλλά ο Σπίσου με ένα buzzer beater τρίποντο επανέφερε τη διαφορά ασφαλείας για τους Ιταλούς (70-63). Ψύχραιμοι οι παίκτες του Ποτσέκο στις τελευταίες επιθέσεις, ευστόχησαν στις κρίσιμες βολές και τελικά έφτασαν στη νίκη με 74-70.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 34-31, 57-46, 74-70

Αναλυτικά τα στατιστικά των παικτών των δύο ομάδων:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ