Προπονητής Αυστραλίας για Μπεν Σίμονς: «Δεν τον παρακαλέσαμε, κανένας πάνω από την ομάδα»

Προπονητής Αυστραλίας για Μπεν Σίμονς: «Δεν τον παρακαλέσαμε, κανένας πάνω από την ομάδα»

Ο προπονη΄της Αυστραλίας, Μπράιαν Γκόρτζιαν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ESPN μίλησε για την περίπτωση του Μπεν Σίμονς.

Σε συνέντευξη του στο ESPN λίγες μέρες πριν αποφασίσει για την τελική δωδεκάδα που θα πάρει μαζί του στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο προπονητής της Εθνικής Αυστραλίας, Μπράιαν Γκόρτζιαν, τοποθετήθηκε στο θέμα του Μπεν Σίμονς και τόνισε πως κανείς δεν θα τον παρακαλέσει να έρθει αλλά και ότι κανένας πάικτης δεν είναι πάνω από την ομάδα.

Άναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

«Βόμβα»: «Τέλος ο Μάικ Τζέιμς από τη Μονακό, χαμός με Ολυμπιακό» (pic)

«Στις συνομιλίες μου με τον Μπεν Σίμονς έλεγα πάντα: ‘Δεν θα σε επιλέξω’. Είναι σημαντικό για τη χώρα να γνωρίζει ότι δεν πήγαμε να πούμε ‘Σε παρακαλούμε Μπεν, δεν έχουμε τίποτα αν δεν παίξεις εσύ’. Δεν είμαστε καθόλου έτσι.

Είναι ένα συναίσθημα που θεωρείται σημαντικό για δύο βασικούς λόγους. Το πρώτο είναι ότι οι εθνικές ομάδες έχουν υψηλό επίπεδο κύρους στην αθλητική συνείδηση της Αυστραλίας – σε σχέση με τις περισσότερες άλλες χώρες – έτσι η οπτική του να αντιμετωπίζεις έναν παίκτη ως μεγαλύτερο από την ομάδα δεν συμβαδίζει με τις αξίες της χώρας , γενικά μιλώντας.

Το άλλο είναι ότι η είσοδος στην Εθνική Αυστραλίας είναι εξαιρετικά δύσκολη στις μέρες μας. Το να είσαι παίκτης του NBA δεν εγγυάται την επιλογή σου, επομένως υπάρχει ένα επίπεδο επένδυσης που αναμένεται να κάνουν οι αθλητές, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη θέση τους.

Ναι, είσαι φανταστικός και είσαι σπουδαίος παίκτης και η χώρα σε αγαπά. Τόσο η χώρα, όσο και η ομάδα σε θέλουν στα χρυσά και στα πράσινα. Αλλά, από την άλλη, αυτό είναι πραγματικά καλό και για σένα. Γιατί μπορείς να περάσεις από αυτές τις πόρτες και να αφήσεις τα πάντα πίσω σου και να είσαι εσύ, και να παίξεις με τους φίλους σου, σε μία τέτοια κουλτούρα. Το βλέπω έτσι, ότι θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για αυτόν και ότι εγώ και τα παιδιά της ομάδας νοιαζόμαστε για αυτόν. Θέλουμε να κάνει μια σπουδαία καριέρα»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ